نجمه کریمیان

تب و تاب عنوان سریالی است که این شب ها از قاب شبکه دو سیما در حال پخش است.این سریال در ژانر ملودرام اجتماعی است که بر اساس سبک زندگی ایرانی-اسلامی ساخته شده است.

کارگردانی و نویسندگی این سریال بر عهده داریوش مختاری است .با وجود اینکه  این مجموعه تلویزیونی اولین تجربه این کارگردان است اما توانسته از عهده کار برآید و با تمام ضعف های اما مخاطب را جلب کند.

مهدی شفیعی نیز تهیه کنندگی این مجموعه را بر عهده دارد که از تهیه کنندگان نام آشنای تلویزیون است.از بازیگران مطرح «تب و تاب» می توان به محمود پاک نیت، فرشته سرابندی، خیام وقار کاشانی، حدیث نیک رو، ایوب آقاخانی، حمیدرضا نعیمی، نسرین مرادی و …نام برد.

محمود پاک نیت بازیگر توانا و پیشکسوت که بیشتر در قامت خان دیده شده ،اما حالا در نقش حاج اقبال توانسته نقشی باورپذیر ایفا کند و در نقش یک پدر میان دار تلاش می کند همه اعضای خانواده را راضی نگه دارد.

فرشته سرابندی نیز در نقش مه لقا مادر خانواده یکی از چالش برانگیز ترین نقش ها را در این سریال دارد که با گریمی سنگین توانسته خوش بدرخشد.این سریال در انتخاب لوکیشن و دوری از فضای آپارتمانی نیز موفق عمل کرده است.

داستان این سریال حول محور خانواده می چرخد و با چالش هایی که این خانواده ایرانی با آن روبرو می شود همراه است.زمانی که مخاطب این سریال را می بیند به راحتی می تواند در فضای حاکم بر این سریال همذات پنداری کند و کاملا این فضا برایش آشنا است ،زیرا قصه این سریال از دل خانواده های ایرانی بیرون آمده و هر روزه شاهد چنین صحنه هایی در فضای خانواده ها هستیم و بسیاری از خانواده به مسائل و چالش هایی داستانی سریال مبتلا هستند.

کدورت ها،مسائل جزئی و تاثیر آن بر روابط بین افراد خانواده یکی از موضوعات مطرح در این سریال است که به طور ملموسی مخاطب را درگیر خود می کند و نمایشی از زندگی او است.

از دیگر نکاتی که در این سریال وجود دارد طیف سنی بازیگران است که از کودک نوجوان تا جوانان و خانواده را شامل می شود.همچنین تصویری که از پدر و مادر در این سریال به نمایش گذاشته شده کاملا ایده آل نیست و با آسیب هایی همراه است به عنوان نمونه نوع رابطه مادر با عروس خانواده گواه این مسئله است.

از طرفی زن ایرانی شاغل موفق را در این سریال به نمایش گذاشته که در کنار کار در خانه، در اجتماع نیز فعال هست.

به طور کل درام های خانوادگی جزء محبوب ترین ژانرها در بین مخاطبان هستند و چه در سینما و چه در تلویزیون با استقبال بیشتری از مخاطبان روبرو می شوند و در اذهان باقی می مانند.بدین ترتیب جای خالی چنین سریال هایی در تلویزیون احساس می شد .بنابراین تب و تاب یک ملودرام اصیل است که به عنوان یک برگ برنده برای این اثر محسوب می شود و توانسته دغدغه خانواده های امروزی را به تصویر بکشد و نقادانه به آن بپردازد.در پایان لازم است این نکته یادآوری شود و اینکه وظیفه رسانه ملی این است که با تولید چنین سریال هایی مسائل و دغدغه های موجود در خانواده های ایرانی را بازنمایی کند و در صدد حل آن برآید.زیرا هیچ چیز به اندازه رسانه و تلویزیون بر مخاطب اثر نمی گذارد.

نجمه کریمیان