نجمه کریمیان

به گزارش پایگاه خبری ربیع، جهادگران انسان‌های شریفی هستند که با نیت خدمت به مردم در قالب گروه‌ هایی برای خدمت رسانی به جامعه گام برمی دارند. آن‌ها خالصانه برای قرب الهی و بندگی در مسیر انسانیت قدم گذاشته و دل‌های بیشماری را شاد می‌کنند.

مبدأ کمک‌های جهادی در آغاز فعالیت گروه های جهادی خدمت رسان مقام معظم رهبری در سال ۱۳۴۷ در منطقه فردوس است. بعد از انقلاب نیز در قالب جهاد سازندگی حرکت‌های خودجوش جهادی ادامه یافت و تا کنون حدود ۴۲ هزار گروه جهادی وجود دارد و در ۲۷ استان کشور فعالیت می‌کنند.

عمده فعالیت‌های گروه‌ های جهادی در خدمت رسانی به مردم و آن هم در عرصه‌های پزشکی، ساخت مسجد، مدرسه، مسکن، اقدامات فرهنگی، کمک به اشتغال زایی جوانان و …است و به هنگام وقوع زلزله و سیل برای کمک به هم میهنان خود می‌شتابند. به طور مثال در زلزله سر پل زهاب و سیل خوزستان کمک‌های جهادی باری از دوش مردم خسارت زده برداشت و روزنه امید را در دل‌های آن‌ها روشن کرد.

همچنین یکی از زیباترین صحنه‌های کمک‌های جهادی در دو سه سال اخیر را در دوران شیوع کرونا مشاهده کردیم که در قالب کمک‌های مؤمنانه تهیه ارزاق، ماسک، ضدعفونی کردن، غسل و تشییع فوتی‌های کرونایی و پرستاری از مبتلایان کرونا انجام شد و اوج خدمت به دیگران را به تصویر کشید. یکی از اقدامات مؤثر و مهم گروه‌ های جهادی کمک به طبقات ضعیف در دور دست‌ترین مناطق کشور است که حتی سرپناهی برای خوابیدن و آب آشامیدنی برای نوشیدن ندارند.

 نمونه خدمت رسانی و محرودیت زدایی مربوط به مناطقی از استان سیستان و بلوچستان است که گروه‌های جهادی کارهای شایسته‌ای را برای مردم این مناطق انجام دادند و لبخند را بر لبان کودکان فقیر نشاندند، تا لااقل از امکانات اولیه برخوردار شوند. رهبر انقلاب به عنوان اولین فرد در شکل گیری کمک‌های جهادی همواره از گروه‌های جهادی حمایت کرده و می‌فرمایند: ما جزء کار جهادی وانقلابی نخواهیم توانست این انقلاب را به سامان برسانیم. این سخن نشان دهنده اهمیت این حرکت‌ها است که می‌توان از طریق این مسیر تمام مناطق کشور را به آبادانی رساند تا همه مردم طعم امکانات و رفاه را بچشند.

کمک‌های جهادی تاثیرات فرهنگی و اجتماعی موثری در بطن جامعه دارد، از این رو مسئولان باید نگاه ویژه‌ای به گروه‌های جهادی داشته باشند و موانع را از پیش پای آن‌ها برداشته و با تعامل به این گروه‌ها اعتماد کنند تا شاهد خدمت رسانی به نیازمندان جامعه باشیم. به طور کل گروه‌های جهادی می‌توانند در چتر حمایت دولت کمک حال دولت باشند. گروه‌های جهادی از بدنه مردم هستند بنابراین فعالیت‌های جهادی باید بر پایه فعالیت‌های مردمی باشد. قطعاً راه حل برون رفت مشکلات در کشور نگاه به گروه‌های جهادی است. در نهایت در صورت حمایت از این گروه‌ها امید به آینده و محرومیت زدایی شکل می‌گیرد. امید است دست در دست هم برای آبادی و رشد و ترقی کشور قدم برداریم.

نجمه کریمیان