نجمه کریمیان

به گزارش پایگاه خبری ربیع، کمتر از یک هفته دیگر چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد. چند روزی است حال و هوای شهرها به رنگ انتخابات درآمده و در محافل خانوادگی و دوستانه صحبت از نامزدهای ریاست جمهوری به میان است. بازار اخبار انتخابات نیز چنان داغ شده که هر روز مطالبی پیرامون نامزدهای انتخابی منتشر می‌شود. همانطور که گفته شد شور و شوق انتخاباتی در جمع خانواده‌ها، دوستان و همکاران موج می زند. بعضاً جهت گیری های سیاسی درباره نامزدهای انتخاباتی سبب ایجاد چالش در بین روابط خانوادگی می‌شود و دامنه اختلافات در بین اعضای خانواده را گسترش می یابد و همین اختلاف اندیشه‌ها سبب بروز دلخوری، خصومت و شکاف بین افراد خانواده می‌شود.

با این حال می‌توانیم با رعایت نکاتی بحث‌های سیاسی در خانواده را به یک گفتگوی اصولی و توام با آرامش مبدل سازیم. آنچه که مسلم است اینکه فرزندان به لحاظ نحوه نگرش و عقاید با والدین تفاوت‌های اندک تا فاحش دارند اما این دلیل نمی‌شود والدین در برابر آنها خشونت کلامی به خرج دهند و عقاید سیاسی فرزندان را نپذیرند. بهتر است به جای مقابله در برخی از عقاید خود تجدید نظر کنند.

از طرفی همواره در هر بحثی آنهم در جمع خانوادگی خشم و عصبانیت همه افراد را با یکدیگر درگیر کرده و موجب حرمت شکنی می‌شود. خویشتن داری و حفظ حرمت سبب می‌شود بحث‌های سیاسی به بن بست نخورده و به یک نتیجه مطلوب برسیم.

همچنین در بحث های سیاسی همواره ادب را رعایت کنیم. قرار نیست بدون هیچ ملاحظه‌ای هر حرفی را به زبان بیاوریم بلکه با احترام و ادب می‌توانیم در کنار اختلافات سیاسی نظرات خود را بیان کنیم.

در مباحث سیاسی اصول اخلاقی را رعایت کنیم و از تهمت، دروغ و بدگویی بپرهیزیم. در واقع این گفتگوها فرصتی است برای اینکه اصول اخلاقی را تمرین کنیم.لازم است اعضای خانواده به دور از هر گونه جانب داری غیر منطقی به عقاید و نقطه نظرات طرف مقابل گوش دهند و باورهای او را درک کنند.

نکته دیگر اینکه مراقب باشیم تن صدای خود را به هنگام گفتگو کنترل کنیم تا لحن از حالت پرخاشگرایانه خارج شود.

نکته مهمی که راجع به بحث‌های سیاسی در خانواده وجود دارد  اینکه افراد در فضای مجازی این مباحث را عنوان می‌کنند و باطبع به دلیل شرایط خاص این فضا سوتفاهمات بسیاری ممکن است بوجود بیاید. بنابراین بایستی در فضای مجازی از اظهارنظرهای سیاسی پرهیز نمود.حال با توجه به نکاتی که گفته شود خانواده ها بایستی در یک فضای صمیمی به بیان دیدگاه های خود در رابطه با نامزد مورد نظر صحبت کنند و اجازه ندهند هر گونه حرمت شکنی و بی احترامی در بین افراد خانواده و دوستان ایجاد شود.به خاطر داشته باشیم این انتخابات نیز مانند هر انتخابات دیگر برگزار خواهد شد و یک نفر به عنوان رئیس جمهور انتخاب می شود.مهم این است همه افراد بدون هیچ غرض ورزی و آزادانه درباره نامزد انتخاباتی صحبت کنند و باید در کمال احترام با یکدیگر برخورد داشته باشند.

نجمه کریمیان