نجمه کریمیان

به گزارش پایگاه خبری ربیع، «رهایم کن» عنوان سریالی است که هر هفته جمعه ها از پلتفرم فیلیمو پخش می شود .این سریال به کارگردانی شهرام شاه حسینی و به تهیه کنندگی مجید مولایی تولید شده است.کارگردان این مجموعه را با سریال هایی همچون «همه چیز آنجاست »و «هشت و نیم دقیقه »به خاطر می آوریم.

داستان «رهایم کن »در دهه ۵۰ روایت می شود و در ژانر درام و عاشقانه، روایتگر رقابت عشقی بین دو برادر بر سر یک زن است.

البته چند داستان موازی در این سریال مطرح است که شامل داستان کارگران در معدن و یافتن کهربا ،داستان یونس و مرگ او ،داستان علاقه دختر خانواده به یک خواننده مطرح و تجاوز به او و همچنین داستان اصلی این سریال که علاقه دو به برادر به نام های حاتم و هاتف به دختری به نام مارال است.

از بازیگران مطرح این سریال می توان به محسن تنابنده به عنوان کارکتر اصلی ،هدی زین العابدین،هوتن شکیبا،بابک کریمی، حسن معجونی،آزاده صمدی و…. نام برد .

محسن تنابنده در این سریال به خوبی ظاهر شده و حرکات و نوع بازی اش حساب شده و نشان از پختگی او در بازیگری است .دیگر بازیگران این سریال از جمله هوتن شکیبا نیز تا حدودی از عهده نقش های خود برآمده و خوب ظاهر شدند.

از دیگر مشخصه های این سریال که توانسته مخاطب را به خود جلب کند روایت این سریال در دوران پیش از انقلاب است و طبق شواهد امر مخاطب امروزی فضای نوستالژیک را می پسندد.

اما مقصود ما از این نوشته نقدی بر این سریال است که این روزها حسابی آنهم به دلیل محتوای نامناسب و هنجارشکنی های متعدد سر و صدا راه انداخته و با واکنش ها و نقدهای فراوانی روبرو شده است.به حدی که این موضوع منجر به جمع آوری تبلیغات این سریال از بیلبوردهای تبلیغاتی در سطح شهرها شد.

یکی از نقدهای وارد شده بر این سریال این است که از نظر مضمون و محتوا به جای اینکه نمایشی شفاف از ابتذال و فساد در دوران پیش از انقلاب را روایت کند، در نظر دارد گستاخانه فساد در یک خانواده سیاهرودی که نماد جامعه ایرانی است را روایت کند.

به طور یقین «رهایم کن »خط قرمزهای بسیاری را رد کرده و ناهنجاری های اخلاقی بسیاری را مرتکب شده است و بی پرده و بدون هیچ ملاحظه ای روابط نامشروع،سیگار کشیدن شخصیت زن ،شرب خمر،خیانت ،تجاوز و …را عادی سازی می کند و می توان آن را در شمار سریال های درام ترکیه ای دانست که حول محورهای عشق های چندگانه و مثلثی و خیانت می چرخد و به نوعی به ترویج بی بند باری می پردازد.

از طرفی کارگردان به صورت مبهم به داستان مبارزاتی یونس پرداخته و چنین به نظر می آید نوع مبارزات کمونیستی باشد نه انقلابی.

همچنین صراحتا می توان گفت «رهایم کن» چنان افسار گسیخته که از هر قید و بندی رها شده است و بدون هیچ برخوردی به کار خود ادامه می دهد نوع رفتارهای هنجارشکنانه و گفتگوهای سخیف در این سریال گواه این ادعا است.بنابراین نتیجه می گیریم رهایم کن به تمام معنا رذایل اخلاقی را به تصویر کشیده تا جایی که دروغ و طمع نیز چاشنی آن شده است.

حال با توجه به محتوای نامناسب این سریال و پخش از شبکه خانگی این سوال مطرح می شود مسئول این همه گستاخی و پرده دری کیست؟چرا نباید برخورد جدی با تولید و پخش چنین سریال هایی شود ؟آیا آقایان مسئول نمی دانند فیلم و سریال تا چه اندازه ای در ترویج فرهنگ و سبک زندگی در یک جامعه موثراند و طبق آنچه که از این سریال دیده شد بی شک «رهایم کن» در اشاعه بی بندوباری، خیانت و …موثر است.

موضوع دیگر اینکه ساترا در واکنش به انتقادات و واکنش ها نسبت به این سریال اعلام کرده این سریال فاقد مجوز تولید و انتشار از این نهاد است. این در حالی است که تهیه کننده این مجموعه نقدهای وارد شده را صرفا به دلیل بالاگرفتن دعوا بین صدا و سیما و وزارت ارشاد و ساترا می داند.حال اگر این سریال فاقد مجوز پخش بوده پس چطور توانسته از پلتفرم شبکه خانگی فیلیمو پخش شود؟

به هر حال این سریال تا کنون به پخش خود ادامه داده و خبری از توقف نیست ولی آنچه که مهم است اینکه این سریال سبک جدیدی از زندگی را در فضای بی درو پیکر شبکه خانگی به خورد مخاطب امروزی می دهد و تیشه به ریشه خانواده می زند و در آینده ای نه چندان دور شاهد اثرات سوء آن خواهیم بود.

به همین دلیل بایستی مسئولان فرهنگی بر این مسئله حساس شده و از ساخت چنین سریال هایی در جهت جلوگیری از ترویج بی بندوباری گام بردارند.باید در نظر داشت کوتاهی و بی توجهی در این زمینه تبعات جبران ناپذیری را بر پیکر جامعه و خانواده خواهد گذاشت.

نجمه کریمیان