نجمه کریمیان

به گزارش پایگاه خبری ربیع، این روزها موضوع هزینه های گزاف درمان دغدغه بسیاری از اقشار جامعه است.کافی است با یک سرما خوردگی ساده پایتان به درمانگاه و یا مطب پزشک باز شود، بعد از اینکه به داروخانه مراجعه میکنید متوجه قیمت بالای داروها می شوید. یا اینکه برای یک چکاب ساده به آزمایشگاه مراجعه کنید،آن وقت است که به فکر فرو می روید که چرا با وجود دارا بودن بیمه های درمانی و یا بیمه های تکمیلی باز هم سهم بیشتری از هزینه های درمان را باید به دوش بکشید.

گویی این بیمه ها ظاهرا حلال مشکلات درمانی هستند ولی در اصل برای هزینه های درمان درصد بالایی از جیب من و شما برداشته می شود.اگر هم بخواهید کمی طعم پرداخت بیمه ها را بچشید بایستی به مراکز دولتی مراجعه کنید و بعد از مدت های طولانی در صف انتظار بایستید تا بتوانید از این فرصت استفاده کنید.

جالب اینکه برخی از مراکز درمانی هم با برخورد نامناسب، منت سر بیمار میگذارند تا اینکه خدماتی به بیماران ارائه دهند. از طرفی اگر بیماری شما شدت یافته باشد مجبور هستید به مراکز خصوصی مراجعه کنید چون تا زمان فرا رسیدن نوبتتان بیماری تان اوج گرفته و دیگر کار از کار گذشته است.

با این همه اوصاف آنچه که در این میان نادیده گرفته شده حقوق بیماران است که باید علاوه بر درد و رنج بیماری ،درد هزینه های کمرشکن بیماری را نیز تحمل کنند. هزینه های درمان آنچنان بر مدار صعودی قرار گرفته که درمان بیماری های خاص از جمله سرطان با نرخ دلار همسو شده و بالا می رود.

بنابراین کمتر کسی می تواند از عهده این هزینه ها برآید و حتی مجبور می شود از ذخیره های مالی خود استفاده کند و یا سرپناه خود را بفروشد.نقطه غم انگیز ماجرا آنجایی است که با صرف هزینه های درمانی امیدی برای بهبودی وجود ندارد.

حال این سوال مطرح است چرا با وجود اجرای طرح تحول سلامت باز هم شاهد افزایش هزینه های درمانی در خانوارهای ایرانی هستیم؟

چرا کیفیت درمانی ارتقاء نیافته و هنوز با استاندارهای جهانی فاصله داریم؟

رابطه نامطلوب بیمه ها با مراکز درمانی که نتیجه نظارت ناکافی متولیان امر است سبب شده بار هزینه ها بر دوش،مردم بیشتر شود.

از سوی دیگر این اتفاقات سبب شده مردم به خود درمانی و یا نادیده گرفتن بیماری خود حرکت کنند که نتایج آن افزایش،بیماری های پنهان در کشور است.

این در حالی است که زمزمه های افزایش ۲۰ درصدی قیمت دارو در سال آینده به گوش می رسد اما طبق گفته های مسئولان قرار نیست مردم این هزینه را پرداخت کنند و بیمه ها پوشش می دهند گرچه طبق تجربه های گذشته این هزینه از جیب مردم پرداخت می شود.افزایش غیر منطقی تعرفه های پزشکی نیز جای خود دارد و هر ساله بر اساس تورم افزایش پیدا می کند.

بنابراین تا زمانی که اقتصاد کشور بیمار است و تورم بالا می رود هزینه های درمان نیز روند صعودی به خود می گیرد، بنابراین مسئولان باید با چاره اندیشی و با تقویت بیمه های درمانی و حمایت از اقشار آسیب پذیر و افزایش پوشش بیمه ای ، گره ای از مشکلات درمانی مردم باز کنند.در نظر داشته باشیم افزایش بیماران در هر کشوری سبب مشکلات متعددی خواهد شد و امید و انگیزه را از بین می برد.

نجمه کریمیان