به گزارش پایگاه خبری ربیع، جعفر جعفرصالحی ،در خصوص کسب نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی توسط هنرمندان اصفهانی اظهار کرد: هنرمندان اصفهانی در ۲۱ رشته از جمله گلیم‌بافی، میناکاری، قلم‌زنی، خاتم‌کاری، قلم‌کاری و مصنوعات چوبی موفق به کسب ۴۷ نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی شدند.

وی افزود: برنامه نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی هر دو سال یک‌بار برگزار می‌شود که امسال هنرمندان اصفهانی با کسب ۴۷ نشان بیشترین نشان را در ایران به خود اختصاص دادند؛ معمولاً آثاری که نشان ملی به دست می‌آورند جزو کاندیداهای نشان جهانی یونسکو قرار می‌گیرند.

معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: برخی از فاکتورها مثل رقابت‌پذیری در بازار، استفاده از مواد اولیه بوم‌آورد، اصالت، خلاقیت و نوآوری و… جزو معیارهای انتخاب یک اثر برای کسب نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی است.

گفتنی است نشان مرغوبیت صنایع دستی در سال ۲۰۰۰ به‌ طور مشترک توسط سازمان یونسکو و انجمن توسعه و ترویج صنایع دستی«ASEAN» پایه‌گذاری شد و به دنبال موفقیت‌های کسب شده، این طرح در سراسر دنیا گسترش یافت؛ در سال ۲۰۰۱ نیز به صورت آزمایشی در منطقه جنوب شرقی آسیا اجرا شد و جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۰۷ در این برنامه بین‌المللی شرکت کرد.

این نشان، هر دو سال یک بار اعطاء می‌شود و گواهی این نشان تنها برای یک محصول یا یک خط تولید معتبر بوده و نمی‌توان از اعتبار این نشان یا نام محصول در معرفی سایر محصولاتی که دارای یک نشان نیستند و توسط همان سازنده تولید شده‌اند، استفاده کرد؛ البته این گواهی‌نامه دارای اعتباری ۴ ساله است.

به گزارش فارس، اهداف نشان مرغوبیت، ارائه خدمات آموزشی و پشتیبانی، ایجاد استانداردهای دقیق مرغوبیت در صنایع دستی و ایجاد فرصت‌های جدید جهت تأمین پایداری صنایع دستی است.

انتهای پیام/۲۰۷/ نصیری