به گزارش پایگاه خبری ربیع، طرح جدید “۱۰۰-۳۰۰” با هدف تأمین آب آشامیدنی سالم و پایدار و افزایش کیفیت در ۳۰۰ کیلومتر شبکه آب روستایی استان اصفهان با هزینه‌ای بالغ بر ۵۷ میلیارد تومان ودرقالب ۲۸۸ هزار و ۹۵۹ متر لوله گذاری در بازه زمانی ۱۰۰ روزه انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اصفهان با بیان اینکه در حوزه زیرساخت‌ها از تعداد ۹۵۰ روستایی که در طرح یکپارچه سازی تحویل گرفتیم، موضوع پرت آب شبکه و اصلاح شبکه آبرسانی روستاها جزو اولویت‌های ما قرار گرفت، افزود: به همین منظور در طرح ۱۰۰-۳۰۰؛ ۳۰۰ کیلومتر اصلاح شبکه آب روستاها در مدت زمان ۱۰۰ روز انجام خواهد شد.

وی گفت: طرح جدید “۱۰۰-۳۰۰” سبب تکمیل ۹۶ مجتمع آبرسانی روستایی می‌شود و بر مبنای آن خواهیم توانست ۱۸ روستا را تحت پوشش قرار دهیم.

 هاشم امینی، تاکید کرد: در این طرح ۲۲ سامانه و تاسیسات آبرسانی، مشترک و تجمیع می‌شود وافزایش کیفی ظرفیت آبرسانی به ۱۷ روستا که پیش‌تر مشکل وجود نیترات در آب داشتند از جمله دیگر مزایای “۱۰۰-۳۰۰” خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه افزایش کمی ظرفیت آبرسانی به روستاها جزو اولویت‌های این نهاد به شمار می‌رود اظهارداشت: ۱۳۶ روستا از این مزیت طرح بهره‌مند می‌شوند و ۷۰ روستا به منابع آب پایدار و سالم دسترسی پیدا می‌کنند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اصفهان حذف آبرسانی سیار برای ۲۰ روستا و کاهش آبرسانی سیار به ۱۲ روستا را از دیگر نتایج طرح برشمرد و گفت: مقدار کاهش هدررفت آب پس از اجرای پروژه حدود ۲ درصد و معادل یک میلیون متر مکعب خواهد شد.

پرونده ۹۵ درصد مشترکین روستایی الکترونیکی شده است

امینی گفت: به طور معمول در تابستان و بخشی از سال، به تعدادی از روستاها آبرسانی سیار انجام می‌شد که با اجرای طرح ۱۰۰-۳۰۰ آبرسانی سیار را حذف می‌کنیم و نسبت به انتقال خط انتقال آب اقدام می‌کنیم.

وی تصریح کرد: پس از یکپارچه سازی شرکت‌های آب و فاضلاب روستایی و شهری که با هدف کوچک‌سازی و چابک سازی انجام شد، زمینه استفاده مشترک از تجهیزات و تاسیسات به دست آمد که به افزایش بهره‌وری و بهبود کیفیت خدمات به ویژه برای روستاها منجر می‌شود. یکی دیگر از نتایج این ادغام، کاهش بار هزینه‌های جاری و انتقال سرمایه حفظ شده به بخش‌های عمرانی و هزینه برای دیگر طرح‌هاست.

امینی تصریح کرد: هم اینک برای ۹۵ درصد از ۲۵۰ هزار مشترک روستایی پرونده الکترونیکی ایجاد و از سوی دیگر امکان استفاده از خدمات سامانه تلفنی “۱۵۲۲” برای آنان مهیا شده است.

اهمیت نشت یابی و آب بدون درآمد

وی با تاکید بر اینکه به دنبال تأمین آب پایدار و انتقال کیفی آب به روستاها هستیم، گفت: به همین منظور از تاسیسات موجود در شهرها برای انتقال آب به روستاها استفاده می‌کنیم و اتمام این طرح با نقشه و مهندسی پیش خواهد رفت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در ادامه به اهمیت موضوع نشت یابی و آب بدون درآمد اشاره کرد و گفت: با تمهیدات صورت گرفته میزان آب بدون درآمد در شهرهای استان ۱۶.۱ درصد است، اما این عدد در روستاها بالاست که پرت آب در استان را بالا نمی‌برد.

وی افزود: به غیر از ارائه خدمات غیرحضوری به روستاها در ۶ ماهه نخست امسال به ۳۲ روستا آبرسانی پایدار انجام داده‌ایم و قرار است تا پایان امسال به ۷۰ روستا در استان افزایش یابد.

اجرای طرح فاضلاب در ۱۸ روستای استان

امینی با تاکید به اینکه در حوزه فاضلاب اعتبارات دولتی اجازه نمی‌داد که بحث فاضلاب در روستاها به عنوان یک خدمات ارائه شود افزود: خوشبختانه در ۸ ماهه گذشته احداث شبکه فاضلاب ۱۱ روستای استان از طریق قرارداد بیع متقابل با ذوب آهن اجرایی شد و مقرر گردید که فاضلاب این روستاها برای صنعت مصرف شود.

وی با بیان اینکه در کل کشور حدود ۶۰ روستا شبکه فاضلاب آنها در حال اجراست، اظهار کرد: در استان اصفهان شبکه فاضلاب ۱۸ روستا در حال اجراست و افزایش تعداد روستا را در برنامه داریم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان بیان کرد: در شش ماهه اول سال ۹۹ آبرسانی پایدار را برای ۳۲ روستا انجام دادیم و برنامه‌ریزی کردیم تا این عدد در پایان سال به ۷۰ روستا برسد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با بیان اینکه در ۶ ماهه اول سال جاری در شرکت آبفای استان اصفهان در حوزه روستاها ۱۷۳ کیلومتر توسعه شبکه آب و ۶۹ کیلومتر اصلاح شبکه آب را انجام دادیم، افزود: در حوزه فاضلاب نیز توسعه لوله گذاری فاضلاب ۶۵ کیلومتر و اصلاح ۵ کیلومتر شبکه فاضلاب را انجام داده‌ایم.

راه اندازی آزمایشگاه دوم کنترل کیفی در اطراف چاه‌های فلمن

وی همچنین درباره وضعیت تأمین آب شرب اصفهان بزرگ در پاییز و زمستان پیش رو، اظهار کرد: جمعیت ۴ میلیون نفر استان اصفهان به همراه استان‌های مجاور که در مجموع ۶ میلیون نفر است، از زاینده رود در حوزه شرب و بهداشت استفاده می‌کنند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: تاکید استاندار اصفهان و وزارت نیرو به شرکت آب منطقه‌ای و شرکت آب و فاضلاب، رعایت خط قرمز آب شرب است و خوشبختانه این موضوع محقق شد.

وی با اشاره به شروع بارش‌ها از بالادست سد زاینده از طی روز گذشته، تصریح کرد: اگر با همین مصرف، به همین نحو پیش رویم مشکلی در تأمین آب شرب و بهداشت نخواهیم داشت، اما همواره بر مدیریت مصرف آب تاکید می‌کنیم. طی چند سال اخیر شرکت‌های آبفا در بحث کنترل کیفی آب، ۲۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام داده‌اند.

وی با بیان اینکه در روزهای آتی آزمایشگاه دوم کنترل کیفی آب را در اطراف چاه‌های فلمن به بهره برداری می‌رسانیم، افزود: همچنین آزمایشگاه سیار کنترل کیفی آب را به زودی رونمایی خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان اضافه کرد: یکی از اقدامات ما برنامه ایمنی آب است که پیش از این تنها در شهر اصفهان انجام می‌شد، اما اکنون قرار است در کل استان اصفهان اجرایی شود و به طور قطع مردم روستاها با یکپارچه سازی شرکت آبفای شهری و روستایی شاهد بهبود کیفیت آب خواهند بود.

تکمیل تصفیه خانه فاضلاب شهر چادگان در دستورکار است

 امینی، درباره ورود فاضلاب شهرستان چادگان، توضیح داد: هیچ گونه فاضلاب خامی از روستاها و شهر چادگان و فریدون شهر وارد زاینده رود نمی‌شود و سالهاست که فاضلاب وارد چاه‌های جذبی می‌شوند. اگر از این شهر و روستاها آبی وارد مخزن سد می‌شود، آب‌های سطحی است.

امینی با تاکید بر اینکه نگاه ویژه‌ای به تکمیل تصفیه خانه فاضلاب شهر چادگان داریم، اظهار کرد: این طرح امسال ۹۹ میلیارد ریال اعتبار دارد، اما در اقداماتی در جهت کمک بخش خصوصی هستیم و در مجموع این طرح به ۴۰۰ میلیارد ریال نیاز دارد.

وی در ادامه درباره طرح سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ، نیز گفت: سامانه اول آبرسانی اصفهان بزرگ به ۵۶ شهر و ۳۰۰ روستا آبرسانی می‌کند و قرار بود در سال ۸۷ سامانه دوم وارد مدار شود اما به دلایل مختلف تاکنون این طرح محقق نشده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تصریح کرد: با تمرکز بر این طرح طی دو سال گذشته، پیش بینی می‌شود تا تابستان سال آینده بخش کوچکی از پروژه سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ وارد مدار شود.

موضوع ورود فاضلاب چادگان به زاینده‌رود بررسی می‌شود

وی پیرامون ورود فاضلاب محلات مندرجان و فصیحی در چادگان و روستای چنارود نیز به معاونت مربوطه دستور بررسی و پیگیری داد.

امینی افزود: انتخاب پیمانکار اجرای طرح آبرسانی به روستاهای سینه‌کوه چادگان انجام شده و در همان ابتدای تیر ماه دو روستای کلب علی و علی عرب با دو کیلومتر لوله‌کشی به شبکه آب شهری متصل شدند و این یکی از مزایای ادغام دو اداره آب و فاضلاب شهری و روستایی بود چرا که کارشناسان آب و فاضلاب روستایی به دنبال احداث یک تصفیه‌خانه با هزینه ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومانی بودند.

وی در ادامه با بیان اینکه تابستان امسال را با وجود کمبود منابع آبی و همچنین به دلیل شیوع کرونا و افزایش مصرف آب با سختی‌های بسیار پشت سر گذراندیم، تصریح کرد: باید توجه داشت که شرایط سد زاینده رود خوب نیست و باید نسبت به مدیریت منابع آب به خصوص در بخش شرب تلاش کنیم.

امینی تاکید کرد: امروز به دلیل شیوع کرونا مصرف آب در کشور به خاطر رعایت پروتکل‌های بهداشتی متفاوت شده است و نیازمند مدیریت مصرف آب هستیم.

پیشرفت ۶۰ درصدی طرح تصفیه خانه فاضلاب چادگان

در ادامه نیزمعاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با اشاره به پیشرفت ۶۰ درصدی طرح تصفیه خانه فاضلاب چادگان، گفت: متاسفانه کمبود اعتبارات موانعی را برای تکمیل آن ایجاد کرده است.

امیرحسین حکمتیان، طراحی تصفیه خانه چادگان به گونه‌ای است که با بهره برداری از آن یکی از پیشرفته‌ترین روش‌های تصفیه فاضلاب مبتنی بر تصفیه تکمیلی را خواهیم داشت و پساب در حد بالایی تصفیه خواهد شد. خوشبختانه پیمانکار این طرح در حال فعالیت است، اما کمبود اعتبارات موانعی را برای تکمیل آن ایجاد کرده است.

وی تاکید کرد: با قول مساعد مسئولان در سازمان برنامه و بودجه امیدواریم به زودی مشکل تأمین اعتبار تصفیه خانه چادگان حل شود.

 وی افزود: در شهر چادگان حدود ۵۴ کیلومتر شبکه گذاری فاضلاب نیاز داریم که در حال حاضر حدود ۲۵ کیلومتر آن انجام شده و با تا تخصیص اعتبار بقیه شبکه گذاری انجام خواهد شد.

زهرا نصیری