شامگاه شنبه ۱۳ آذر ماه هتل عباسی اصفهان میزبان اختتامیه پنجمین جشنواره ملی «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» بود که از یازدهم تا سیزدهم آذرماه سال جاری در منطقه شش کشور و با حضور پنج استان اصفهان، تهران، قم، مرکزی و البرز از یازدهم تا سیزدهم آذرماه در باغ موزه چهلستون برگزار شد. هدف از این جشنواره شناساندن و ارزیابی غذاهای شاخص بومی و محلی و ایجاد تنوع به جاذبه‌های گردشگری بود تا ظرفیت‌های خوراک ایرانی به عنوانی یکی از مکتب‌های بزرگ غذای جهان در سطح بین‌المللی به دنیا معرفی شود. البته در کنار آن احیای غذاهای بومی محلی نیز در دستور کار برگزار کنندگان این جشنواره قرار دارد.

اهمیت غذای محلی در صنعت توریسم

در این مراسم پروفسور جعفر جعفری، عضو هیئت‌علمی مدرسه مدیریت هتلداری دانشگاه ویسکانسین اسکات آمریکا یکی از لذت‌های توریست را چشیدن غذاهای محلی عنوان کرد و گفت: کشورهایی که در این بخش کارکرده‌اند، در حوزه گردشگری قوی وارد می‌شوند. یکی از سؤال‌های معمول توریست‌ها در تمام کشورها از بخش پذیرش هتل‌ها، در مورد آدرس رستوران‌هایی است که غذای محلی سرو می‌کنند. وی خاطرنشان کرد: غذای ایرانی محدود نیست اما به شکل محدود ارائه می‌شود، بارها پیش‌آمده که گردشگران خارجی، پرسیده‌اند که آیا غذای محلی دیگری به غیر از چلوکباب در ایران وجود دارد؟ و این به دلیل محدودیت ارائه غذاهای سنتی و محلی در رستوران و هتل‌هاست. بنیان‌گذار «آکادمی بین‌المللی مطالعات گردشگری» گفت: بهترین خاطره گردشگران از سفر، خاطره غذاست اما نحوه سرو آن نیز اهمیت دارد، سرو غذاهای محلی باید با آیین‌های آن انجام شود و گارسون‌های آن‌قدر با غذا آشنا باشند که بتوانند به پرسش گردشگران در خصوص غذا پاسخ دهند.

گردشگری و سفر به غذا گره‌خورده است

هم‌چنین، مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: می‌توان با استفاده از بسترهای مردمی ریشه‌های فرهنگی این مرز و بوم را در قالب‌های مختلف عرضه کرد و در نهایت به پایداری و توسعه صنعت گردشگری کمک کرد. وی با بیان اینکه در جشنواره ملی “سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری” عامل بسیار مهمی به نام فرهنگ پل ارتباطی سه حوزه تخصصی گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی قرار گرفت، اظهار کرد: در بحث میراث فرهنگی، خوراک‌های ایرانی در رده میراث ناملموس کشور قرار می‌گیرند. پژوهشکده مردم شناسی سازمان در سال‌های گذشته تحقیق بسیار وسیعی در خصوص، آداب سفره‌ها و نحوه پذیرایی در فرهنگ‌های مختلف کشور انجام داده و مجموعه اطلاعات غنی در این حوزه آماده شده است. رحمانی موحد با اشاره به اینکه گردشگری و سفر در تمام دنیا به غذا گره خورده است، خاطرنشان کرد: جشنواره ملی “سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری” به ما کمک می‌کند با ایده پردازی در حوزه غذا بتوانیم مقصد جدیدی برای گردشگران ایجاد کنیم.

جشنواره ملی «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» تا ماه آینده در سه منطقه دیگر کشور با میزبانی شیراز، آبادان و کرمان و مراسم ملی آن تا پایان سال با حضور برگزیدگان در جشنواره‌های مناطق برگزار خواهد شد.

 

انتهای پیام/ آیدین بهاری