به گزارش پایگاه خبری ربیع، معاون امور اجتماعی بهزیستی کردستان گفت: ممکن است مردم ما از سر خیرخواهی به کودکان متکدی کمک مالی کنند اما این کمک آنان این کودکان را در معرض آسیب‌های جدی قرار می‌دهد.

محسن شجاعی در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان کردستان، اظهار داشت: از مردم استان درخواست داریم به متکدیان به ویژه کودکان کمک مالی نکنند و ساماندهی این بخش را به سازمان بهزیستی بسپارند چرا که این کودکان با گدایی در خیابان‌ها آسیب‌های اجتماعی بیشتری در آینده می‌بینند.

وی در ادامه از ایجاد اشتغال برای ۱۳ هزار نفر از زنان روستایی خبرداد و افزود: با اجرای طرح تأمین مالی خرد از سوی بهزیستی و با همکاری بانک تاکنون برای ۱۳ هزار زن سرپرست خانوار در مناطق روستایی استان شغل ایجاد شده است.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان کردستان ادامه داد: همچنین در حال حاضر ۱۳ مرکز برای نگهداری کودکان فاقد سرپرست مؤثر در استان فعال است که ۱۲ مرکز از این تعداد توسط مراکز خیریه و با همکاری خیران راه اندازی شده است.

شجاعی با اشاره به اینکه کودکان بی سرپرستی که توسط خانواده درجه یک نگهداری می‌شوند سازمان بهزیستی از آنان حمایت می‌کند، یادآور شد: افرادی نیز که از سوی خانواده پس زده شده و به جامعه ورود پیدا نکرده و فاقد مکان زندگی هستند توسط سازمان بهزیستی پذیرش می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه برخی از کودکان به دلیل مسائل اقتصادی ادامه تحصیل نمی‌دهند، بیان کرد: متاسفانه خانواده‌های این کودکان رضایت نمی‌دهند که کودکانشان ادامه تحصیل بدهند و با کار کردن آنان موافق هستند.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان کردستان گفت: حوزه مهد کودک نیز یکی دیگر از حوزه‌های زیرمجموعه امور اجتماعی است که در حال حاضر ۳۴۰ مهد در سطح روستاها و حاشیه شهرهای استان فعال هستند.

۴۵۰ میلیون تومان برای ساماندهی معتادان متجاهر هزینه شده است

معاون امور پیشگیری بهزیستی استان کردستان نیز در این نشست گفت: طی سال گذشته برای ساماندهی و نگهداری از معتادان متجاهر در مراکز نگهداری از معتادان ۴۵۰ میلیون تومان هزینه شده است.

باقر کرمی اظهار داشت: معتادان متجاهر به دستور قاضی در مراکز ترک اعتیاد پذیرش می‌شوند و پس از یک دوره سه ماهه به بیرون انتقال داده می‌شوند و بر اساس قانون معتادان متجاهر باید حداقل دو بار در این مراکز پذیرش شوند و در صورت دستگیری برای بار سوم به زندان منتقل خواهند شد.

وی با بیان اینکه کردستان به عنوان پایلوت طرح فراگیری اختلالات ژنتیک در کشور انتخاب شده است، افزود: طرح فراگیر شناسایی اختلالات ژنتیکی امسال به صورت پایلوت در کشور در استان کردستان اجرا می‌شود.

معاون امور پیشگیری بهزیستی استان کردستان ادامه داد: در حوزه معلولیت‌ها کردستان جزو استان‌هایی است که کارهای بسیار خوبی در آن انجام شده و در یک سال گذشته بالغ بر یک میلیارد تومان کمک هزینه آزمایشات ژنتیک به خانواده‌های نیازمند پرداخت شده است.

کرمی یادآور شد: در بحث پیشگیری و آگاه‌سازی در حوزه اعتیاد نیز تمرکز بهزیستی بر مهدهای کودک و مدارس است که سال گذشته ۲۰۰ هزار نفر تحت پوشش برنامه‌های آگاه سازی اعتیاد قرار گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه طرح پیمایش رصد آسیب‌های اجتماعی نیز از اواخر سال ۹۶ آغاز شده که نتایج آن به زودی منتشر می‌شود و امسال نیز این طرح در استان اجرا خواهد شد، بیان کرد: قروه در این طرح به عنوان شهر پرآسیب و بیجار به عنوان شهر کم‌آسیب مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.