به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس از بجنورد،  سید محمدمهدی احمدی صبح امروز در نشست خبری اظهار کرد: در ۱۰ ماهه سال جاری ۵۳ هزار و ۱۱۲ رأس دام سبک و ۵ هزار و ۲۸۲ رأس دام سنگین در کشتارگاه‌های استان کشتار شده و گوشت قرمز استحصالی ۲۴۰۰ تن بوده است.

وی در ادامه افزود: حدود ۹ میلیون قطعه طیور در استان کشتار شده و گوشت استحصالی حدود ۱۸ هزار تن بوده و در همین فاصله حدود ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه مرغ از استان خارج و به استان‌های هم‌جوار حمل و آنجا کشتار شده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: در همین بازه زمانی حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر از استان خارج‌شده است.

احمدی با اشاره به تب برفکی بیان کرد: از ابتدای سال تا به الآن ۲۹ کانون تبلیغات برفکی در استان داشتیم و تعداد ۲۵ تا ۳۰ رأس گوسفند و بز و ۲ رأس گاو و گوساله ناشی از این بیماری تلفات داشتیم.

وی ادامه داد: از ابتدای سال تا به الآن ۲ نوبت واکسیناسیون دام سنگین انجام‌شده و نوبت سوم نیز در پایان اسفندماه یا اوایل فروردین اجرایی خواهد شد که این مرحله نیز بهادار خواهد بود و با ۵۰ درصد یارانه، برای هر رأس دام سنگین مبلغ ۱۵۰۰ تومان از دامدار اخذ می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی همچنین گفت: ۶۵ هزار دز واکسن تب برفکی دام سنگین خریداری‌شده که به‌محض دستور کشوری در اواخر اسفندماه یا اوایل فروردین‌ماه واکسیناسیون انجام می‌شود.

احمدی همچنین گفت: از ۶ بهمن‌ماه فاز اول واکسیناسیون تب برفکی دام سبک آغازشده که پیش‌بینی می‌شود حدود ۱ میلیون و ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار رأس دام سبک واکسینه شود البته واکسیناسیون عشایری که از استان خارج می‌شدند به‌طور کامل انجام‌گرفته است.

وی همچنین بیان داشت: الآن نیز آمادگی داریم تمام دام سبک استان را به‌طور رایگان در مقابل بیماری تب برفکی واکسینه کنیم.

احمدی همچنین تصریح کرد: خراسان شمالی بین ۵ تا ۷ استان اول کشور است که در کاهش هزینه‌های واکسیناسیون موفق بوده و کمترین دورریز واکسیناسیون را داشته است.

وی افزود: امسال برای اولین بار واکسیناسیون تب برفکی دام سنگین برای دامدار با هزینه همراه بوده و البته واکسن ۳ هزارتومانی را با اعتبارات داخلی با ۵۰ درصد یارانه به قیمت ۱۵۰۰ تومان بین دامدار آن توزیع‌شده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی با مخاطب قرار دادن دامداران بیان کرد: دامداران موارد امنیت زیستی و رعایت موازین بهداشتی را داشته باشند و از درمان خودسرانه خودداری کنند چراکه با درمان خودسرانه به‌سختی می‌شود بیماری اصلی را تشخیص داد لذا قبل از هرگونه درمان به دامپزشک مراجعه کنند.

وی در ادامه در خصوص توزیع سموم اظهار کرد: در بحث توزیع سموم و مکمل‌های دامی با توجه به میزان اعتبار استانی که تعیین و سپس تخصیص داده می‌شود با توجه به شرایط موجود سموم دامی و مکمل‌های غذایی را برای دامداران تأمین می‌کنیم و درواقع کمک‌حال دامدار خواهیم بود.

احمدی ادامه داد: در سال جاری نیز برابر اعتبار موجود این توزیع را انجام دادیم اما با توجه به افزایش قیمت داروها و سموم، قاعدتاً حجم خریداری‌شده کاهش  پیدا می‌کند و خدمات‌دهی کمتر می‌شود و هر چه تخصیص اعتبار در این خصوص بیشتر باشد خدمات‌دهی نیز بیشتر خواهد بود.

وی در پایان با اشاره به مشکلاتی که در ینگه قلعه وجود دارد بیان کرد: مجتمع گاوداری ینگه قلعه تنها مخصوص پرورش گاو گوشتی است و هر چیز دیگری پرورش داده شود عامل بیماری خواهد بود و مجوز پروش هر چیزی به‌جز گاو گوشتی داده نخواهد شد.

نبود صنایع پایین‌دستی یکی از علل کاهش تعداد دام استان است

حمید رمضانی معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی با اشاره به کاهش حدود ۳۵ درصدی دام سنگین و کاهش حدود ۱۰ درصدی  دام سبک از سال ۸۴ تا به امسال بیان کرد: این کاهش دام سنگین و سبک علل مختلفی دارد که می‌توان به تغییرات و نوسانات قیمت‌ها و همچنین نبود صنایع پایین‌دستی در استان اشاره کرد.

وی توضیح داد: افزایش هزینه تمام‌شده نگه‌داری دام برای دامدار از علت‌های کاهش دام سنگین است و همچنین در استانی همچون خراسان شمالی که دام قابل‌توجهی دارد نبود صنایع پایین‌دستی مانند نبود کارخانه تولید چرم، پشم شویی، ریسندگی و سایر موارد باعث خام فروشی می‌شود و می‌توان از علل کاهش تعداد دام در استان عنوان کرد.

رمضانی ایجاد این صنایع را در تولید اشتغال نیز بسیار مؤثر دانست.

انتهای پیام/ ۷۱۰۱۳