به گزارش پایگاه خبری ربیع،شاید بسیاری با فرمت هارد سیستم عامل ویندوز آشنا باشند، اما افرادی که سیستم عامل مک دارند چگونه می توانند هارد خود را فرمت کنند؟ یکی از قابلیت های Disk Utility قابلیت پارتیشن بندی هارد شماست. اول از همه بهتر است با سه تعریف از سه کلمه اساسی شروع کنیم:

پارتیشن: هنگامی که شما یک هارد را پارتیشن بندی می کنید، از لحاظ فیزیکی یک یا چند بخش مجزا ایجاد می کنید که هرکدام آن ها پارتیشن نامیده می شوند. همچنین، پارتیشن یک منطقه خاص از هارد را مشخص می کند.

پاک کردن Erase : فرایند از بین بردن داده های شما از روی هارد دیسک است. پاک کردن داده ها به چند شکل امکان پذیر می باشد. به صورت پیش فرض، مک داده ها را از جای خود پاک می کند و در نتیجه برای شما اون فایل پاک شده و فضای خالی نشان داده می شود ولی در واقع فایل بر روی هارد باقی می ماند.

فرمت: فرمت کردن یک هارد، در واقع روش ذخیره داده های سیستم شما را برای هارد تعریف می کند.

پشتیبان گیری داده ها

البته پیش از هر اقدامی باید از محتویات هارد خود پشتیبان تهیه کنید. ما  فرض را بر این می‌ گذاریم که هم‌ اکنون شما از سیستم عامل مک خود نسخه پشتیبان تهیه کرده ‌اید. بک آپ از اطلاعات شخصی و هر اپلیکیشنی که استفاده می‌کنید بسیار ضروری است. ویژگی disk Utility همانطور که از نام آن بر می آید، راه حل مطلوبی برای برطرف کردن مشکلات مربوط به درایو ( هر چیزی به جز عیوب فیزیکی) به شمار می آید.

شما می توانید گزینه Disk Utility را در پوشه Utilities folder در برنامه های کاربردی خود پیدا خواهید کرد. اما اگر Mac خود را به درستی راه اندازی نکنید، می توانید از طریق گزینه های بازیابی داخلی نیز به آن دسترسی پیدا کنید. در واقع می توانید فرمان Command+R را از منوی استارت مک زده و در حالت Recovery mode آن را راه اندازی کنید، سپس از منوی اصلی که ظاهر می شود، قسمت Utility Disk را انتخاب کنید.

  • پاک کردن و پارتیشن بندی

Disk Utility با دیسک (disk)و حجم (volume) کار می کند. اصطلاح “disk” به خود هارد درایو اشاره می کند در حالی که volume یک بخش فرمت شده از هارد دیسک می باشد. هر دیسک دارای حداقل ۱ volume می باشد که با استفاده از disk utility می تواند از ۱ تا چند حجم در هارد خود ایجاد کنید.

درک رابطه بین حجم و دیسک بسیار مهم است. شما می توانید یک volume را بدون تحت تاثیر قرار دادن دیسک تغییر دهید (فرمت و …) در حالی که کوچکترین تغییر در هارد اصلی، بر روی تمامی voulme ها تاثیر می گذارد.

بخش Disk Utility به شما امکان پیکر بندی فضای ذخیره سازی را با پاک کردن دیسک ها، پارتیشن بندی آنها و تنظیم RAIDها می دهد. برای پاک کردن یک دیسک یا پارتیشن شخصی آن را پنجره سمت چپ انتخاب کنید و به تب  Erase بروید. واژه ای همانند Data را پیدا کنید و فرمت را انتخاب کنید. اگر درایو به طور انحصاری با مکینتاش بالا امده باشد، پس گزینه Journaled می تواند درایو را به صورت فهرست بندی نشان داده تا عمل جستجو راحت باشد. اما اگر هیچ درایوی مد نظر شما نیست، گزینه ای را انتخاب نکنید.

شما همیشه می توانید فهرست بندی را در تاریخ های بعدی با استفاده از دکمه Enable Journaling در بالای پنجره ابزار Disk utility فعال کنید.

  • امنیت دیسک یا DISK SECURITY

بعد از مراحل بالا بر روی گزینه Security کلیک کنید تا دریابید که درایو چگونه پاک می شود. شما می توانید تنظیمات امن تر را برای این کار انتخاب کنید، اگر داده هایی در درایو شما وجود دارد که خواهان پاک کردن دائمی ( غیرقابل بازگشت) آن هستید.

  • پارتیشن بندی

اگر شما یک درایو دیسک را به جای یک پارتیشن انتخاب کنید، شما میتوانید یک تب Partition را ببینید. این به شما این امکان را می دهد که یک دیسک با ظرفیت بزرگ را به قسمت های کوچکتر تقسیم کنید، گویی که آنها هر کدام یک درایو جداگانه هستند. پارتیشن بندی همانند فرمت کردن، تمام داده های موجود بر روی دیسک را پاک می کند، بنابراین برای زمانی مناسب است که میخواهید یک درایو هارد جدید را برای اولین بار تنظیم کنید.

  • ایمیج گیری از دیسک

ایمیج یا image در واقع کپی دقیق محتوای دیسک انتخاب شده در یک فایل واحد است. ایمیج ها می توانند برای پشتیبان گیری یا بک آپ گیری کل پارتیشن ها یا دیسک های قابل جابجایی همانند  فلش های USB مفید باشند.

برای پشتیبان گیری دیسک موجود، آن را در پنجره سمت چپ انتخاب کنید و روی دکمه New Image کلیک کنید. یک مکان و نام فایل برای ایمیج خود انتخاب کرده و آن را ذخیره کنید. اطمینان حاصل کنید که در درایو هدف شما فضای کافی وجود دارد و سپس روی ذخیره کلیک کنید و آماده شوید تا ایمیج ایجاد شود ( زمان آن بستگی به سایز بک آپ دارد ). پس از انجام این کار، پنجره اش برای دسترسی آسان در قسمت سمت چپ زیر درایوهای خود ظاهر می شوند. آن را انتخاب و اجرا کنید.