به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از  فارس، «محمدرضا حاتمی» درخصوص پخش این شبکه گفت: در حال حاضر هر روز شش ساعت برنامه داریم که در شبانه روز متناسب با ساعات کشورهای قاره آفریقا، سه بار تکرار می‌شود.

حاتمی درخصوص گستره پوشش این شبکه گفت: زبان هوسایی در کشورهای نیجریه، نیجر، غنا، کامرون، چاد، بنین، ساحل عاج، مالی، توگو، بورکینافاسو، سودان، آفریقای مرکزی، کنگو دموکراتیک و جمهوری کنگو و سیرالئون رایج است.

وی افزود: از آنجا که زبان رسمی ۸۲ درصد از هوسا زبان‌ها، انگلیسی است، رفتار شبکه HausaTV از نظر زبان، شباهت زیادی به شبکه‌های تلویزیونی دو زبانه استانی دارد که بینندگان علاوه بر زبان فارسی به زبان محلی خودشان علاقه دارند و از پخش برنامه‌ها به دو زبان فارسی و محلی استقبال می‌کنند. ما هم در شبکه HausaTV با توجه به شناختی که از شرایط مخاطبان هوسایی در آفریقا داریم برنامه‌ها را به دو زبان هوسایی و انگلیسی پخش می‌کنیم.

همچنین زبان رسمی حدود ۷۰۰ میلیون نفر از جمعیت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیونی آفریقا، انگلیسی است بنا بر این پخش شبانه‌روزی برنامه‌های شبکه بین المللی HausaTV با روش Live stream ، علاوه بر زبان هوسایی به زبان انگلیسی در دونشانی اینترنتی hausatv.com و ha.hausatv.com قابل مشاهده هست.

حاتمی اظهار داشت: در آفریقا مراجعه عموم مردم به شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی، غالبا از طریق اینترنت است. حدود ۷۳ درصد از هوسا زبان‌ها در نیجریه زندگی می‌کنند و تعداد کاربران اینترنتی آن کشور در ماه گذشته به یکصد و هشت ونیم میلیون نفر رسیده و نیجریه در رتبه هشتم جهان از نظر تعداد کاربران اینترنت به شمار می‌رود در حالی که ایران در رتبه سیزدهم قرار دارد بنا بر این در حال تلاش هستیم تا با همین بودجه وامکانات بسیار محدودی که داریم، برنامه‌های رادیو هوسا را که اخیرا به سیمای هوسا ملحق شده از طریق اینترنت به صورت شبانه روزی پخش کنیم.

مدیر شبکه HausaTV افزود: سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در آفریقا، درسال ۲۰۱۸ به دویست میلیارد دلار افزایش یافته است. آفریقا مورد توجه آمریکا، چین، انگلیس، فرانسه، آلمان، هند، روسیه و ژاپن بوده و در سال های اخیر همسایه های ما یعنی عربستان، ترکیه ، قطر و امارات به جمع سرمایه گذاران در آفریقا پیوسته اند و رسانه های متعددی را در آفریقا تاسیس کرده‌اند.

وی ادامه داد: ظرفیت‌های متنوع آفریقا می‌تواند یکی از مهم‌ترین عوامل در بی‌اثر کردن تحریم‌های امریکا باشد ولی حجم مبادلات اقتصادی ایران با آفریقا یعنی مجموع صادرات و واردات ما با افریقا، کمتر از یک میلیارد دلار است که با حجم مبادلات همسایگانمان در آفریقا، قابل مقایسه نیست. فریبکاری‌های بلند مدت رسانه‌های خارجی و عملکرد ترجمه‌ای بسیاری از رسانه های داخلی موجب شده تا در افکارعمومی مردم ما و بسیاری از مسئولان کشور، تصویری ناقص و بعضا اشتباه از افریقا ترسیم شده واین یکی از مهمترین موانع همکاری های ایران وافریقاست.

وی در پایان گفت: امیدواریم فعالیت‌های تلویزیونی و رادیویی شبکه هوسا با ارائه چهره واقعی ایران اسلامی و آفریقا موجب توسعه و تعمیق همکاری‌ها و مقابله با ایران هراسی و اسلام هراسی بشود.

شبکه HausaTV متعلق به معاونت برون‌مرزی صداوسیما در مرداد ماه سال جاری به صورت آزمایشی آغاز به کار کرد.

انتهای پیام/