به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از ایسنا، احمد ترابی  افزود: این بنا دارای ارزش تاریخی است و در محوطه‌ای واقع شده که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و جزء جدانشدنی این بافت تاریخی محسوب می‌شود.

 وی با اشاره به اینکه این خانه مالک خصوصی دارد، ادامه داد: با مالک این بنا در خصوص مشارکت میراث فرهنگی در مرمت اضطراری و مرمت مستمر به دلیل ارزش تاریخی این خانه صحبت شده است.

ترابی با بیان اینکه در صدد عقد تفاهم‌نامه‌ با مالک هستیم، افزود: در این تفاهم‌نامه میزان‌ هزینه‌های برآورد شده برای بنا قید می‌شود و سپس آن را برای تأمین اعتبار به سازمان مرکزی میراث فرهنگی ارسال خواهیم کرد.

 وی اعلام کرد: با وجود تمام اقدامات صورت گرفته، اما مالک این خانه موافق این مشارکت نیست و مخالف ثبت این بنا در فهرست آثار ملی است.

 معاون میراث فرهنگی با بیان اینکه خانه در دست ثبت است، اظهار کرد: برای ثبت ملی این بنا به رضایت مالک نیاز داریم اما وی در این مورد اظهار نظری نکرده است.

 ترابی اعلام کرد: امیدواریم سازمان میراث فرهنگی با توجه به منحصر به فرد بودن بنا دستور نهایی را صادر کند که در این صورت، نیازی به رضایت مالک نیست.

وی در مورد میزان اعتبار لازم برای بازسازی و تغییر کاربری بنا گفت: برای مرمت این بنا به اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیون تومان نیاز داریم که سازمان میراث فرهنگی توانایی پرداخت ۵۰ درصد آن را دارد.

 یکی از فعالان حوزه گردشگری استان نیز گفت: قدمت این خانه تاریخی، مربوط به اواخر دوره قاجاریه و اویل پهلوی است.

مریم مقدم در خصوص نما و ساختمان این خانه به ایسنا توضیح داد: این خانه به شکل حیاط مرکزی و دو طبقه است که سقف آن به صورت شیروانی ساخته شده است.

 وی با اشاره به اینکه مصالح به کار رفته در این خانه آجر است، افزود: این خانه معماری شاخصی دارد به گونه‌ای که ظرافت به کار رفته در ستون‌ها و پنجره‌های آن در کشور زبانزد است.

 مقدم در خصوص وضعیت فعلی خانه عسگری اظهار کرد: در حال حاضر این خانه، خالی از سکنه است اما به مرمت فوری احتیاج دارد.

انتهای پیام/