به گزارش پایگاه خبری ربیع، دکتر سید مرتضی سقائیان نژاد با اشاره به اینکه در برنامه پنج‌ساله دولت، یکی از مباحثی که خیلی به‌صورت پررنگ به آن پرداخته‌شده، تقویت حمل‌ و نقل عمومی است، اظهار داشت: حمل‌ و نقل عمومی شامل استفاده از اتوبوس، خطوط ریلی، تاکسیرانی و دوچرخه است که نقش اتوبوسرانی نقش تعیین‌کننده است تا جایی که قرار بر این بود که ۵۰ درصد استفاده مردم از حمل‌ و نقل عمومی باشد.
شهردار قم اضافه کرد: طبق قراردادی که در گذشته وجود داشت، شرکت‌هایی که از اول وارد پیمان شده بودند، پیمان‌هایشان ظرف ۱۰ سال به اتمام رسیده بود و باید ۳۰۰ دستگاه اتوبوس در قم از خطوط خارج می‌شد، بنابراین با هماهنگی شورای شهر مقدمات جایگزینی فراهم شد.
سقائیان نژاد با بیان اینکه ۵۴ میلیون نفر جمعیت شهری در کشور داریم که اگر هر هزار نفر را یک اتوبوس در نظر بگیریم، ۵۴ هزار اتوبوس نیاز داریم، افزود: چون ناوگان‌های تمام شهرها قدیمی است، بنابراین ما به ۵۴ هزار اتوبوس در کل کشور نیاز داریم که یک سوم این قسمت در کشور تولید می‌شود و برای مابقی باید فکر شود که با مشارکت شرکت‌های خارجی و داخلی تأمین شود.
وی به اقدامات مختلف در زمینه تأمین نیاز و جایگزینی اتوبوس‌های فرسوده اشاره کرد و توضیح داد: نهایتاً با تلاش‌های انجام‌شده نزدیک به ۲۰۰ دستگاه اتوبوس را با شرکت عقاب افشان قرارداد بستیم که قرار بر این شد که ۱۰۰ دستگاه را ما خریداری کنیم و ۱۰۰ دستگاه را دولت که سهم هر طرف ۵۰ درصد باشد اما به دلیل کمبود منابع که وجود داشت، ۲۰۰ دستگاه تبدیل به ۱۰۴ دستگاه شد.
شهردار قم تصریح کرد: ما ۵۲ دستگاه را تحویل گرفتیم و منتظر مصوبه شورای اقتصاد برای ۵۲ دستگاه دیگر که تعهد دولت بوده هستیم و در عین‌ حال تعداد ۲۳ دستگاه از زرین خودرو گرفتیم که ۶ دستگاه از آن‌ها تحویل‌شده و مابقی به‌مرور تحویل می‌شود.
سقائیان نژاد با تأکید بر اینکه ۵۰ دستگاه اتوبوس نیز در سال گذشته خریداری‌شده بود که مجموع این‌ها حدود ۱۷۰ دستگاه می‌شود،‌ خاطرنشان کرد: نزدیک به ۱۰۴ دستگاه اتوبوس هم باید اورهال شود که با چند شرکت قرارداد بسته‌شده و در مجموع ۳۰۰ دستگاه به‌طورکلی جایگزین شود.