به گزارش پایگاه خبری ربیع، وحید جلیلی در اردوی ضیافت رضوی که نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در مشهد برگزار کرد حضور یافت و با موضوع بایسته‌های عدالت خواهی و آرمان گرایی سخنرانی کرد.

وی ابتدا با آیه شریفه تلک الدارالآخره نجعلها للذین لایریدون علوا فی الارض و لافسادا و العاقبه للمتقین سخنرانی رو خود را آغاز کرد. بعد ازآن از دانشجویان خواست به ایراد پرسش بپردازند و بعد از آن سخنرانی خویش را شروع نمود.

وی به درخواست یکی از دانشجویان مبنی بر ارائه راهکار اجرایی لطیفه‌ای از ابراهیم نبوی درباره رئیس دولت اصلاحات اشاره کرد و گفت ما یک ساعت سخنرانی می‌کنیم و بعد می گویند راهکار اجرایی ارائه ندادید!

این فعال فرهنگی در ادامه گفت: همه چیز ساندویچی شده، در حالیکه شما نخبگان جامعه‌اید و راهکار را خودتان باید به دست بیاورید. در این بحث باید از آماده خوری فاصله بگیرید، عقل را به کار بیندازید اهل تحلیل باشید آن وقت به راهکار اجرایی می‌رسید.

این عضو جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: در فضای سال ۵۷ تا ۶۰ دانشجویان بار بزرگی را به دوش کشیدند و نظام را تأسیس کردند، آن‌ها در شرایطی در حوزه‌ها شاهکار کردند که الگویی پیش چشمشان نبود اما شما ۴۰ سال تجربه جنبش دانشجویی را پشت سر دارید.

جلیلی ادامه داد: شما یک امتیاز دارید که آن امتیاز به نوعی به آسیب تان تبدیل شده است، شما در جامعه‌ای چشم به جهان گشودید که بسیاری از محرومیت‌ها و مفاسد رژیم طاغوت را حس نکردید. مثلاً مفهومی مثل استقلال برای نسل اول انقلاب شیرین بود چون درک مستقیم از سرسپردگی حکومت داشت، آن‌ها در رژیمی کرده بودند که به قول امام (ره) اگر آشپز آمریکایی شاه را می‌کشت در ایران کسی حق نداشت بگوید بالای چشمت ابروست.

دولت آمریکا می‌توانست او را محاکمه کند و او را مجازات بکند یا نکند. یعنی وضعیت ما به اینجا رسیده بود و کاپیتولاسیون این بود. رهبر دینی هم که به این قانون اعتراض کرد به ترکیه تبعید شد. اصلاً معنا نداشت در این کشور خلاف اوامر آمریکا حرفی زده شود. آن نسلی که این فضا را تجربه کرده بود یا ۲۸ مرداد را شنیده بود وقتی که انقلاب و جمهوری اسلامی با شعار استقلال آزادی جمهوری اسلامی بر سرکار آمد استقلال معنای متفاوتی با آنچه ما فکر می‌کنیم داشت. نسل جدید درکی از خفقان دوره پهلوی ندارد.

جلیلی با تاکید به لزوم نگاه تاریخی عنوان کرد: انسان یکی از ویژگی‌هایش این است که تجربه‌هایش را نسل به نسل منتقل کند. آن هم ما که تاریخ پر فراز و فرودی داریم و حیف است که از این تاریخ مطلع نباشیم. خصوصاً چگالی این تاریخ ۶۰ ساله اخیر که در تاریخ چندهزار ساله ایران بی نظیر است که یک جنگ عظیم و یکی از بزرگترین و مردمی‌ترین انقلاب‌های جهان را تجربه کردیم و در فضاهای بین المللی پیروزی به دست آوردیم، اگر تجربه‌های تاریخی را بگذاریم کنار، پیچ تاریخی برایمان مطرح نخواهد شد که از آن گذر کنیم یا نکنیم.

وی در توضیح پیچ تاریخی بیان کرد: قضیه پیچ تاریخی مثل شب امتحان است، اگر شب امتحان حادثه‌ای پیش بیاید، هرچیزی که دارید از دست می‌دهید، ما کلی تجربه داریم که با استفاده از این‌ها می‌توانیم جهش کنیم.

وحید جلیلی در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما نیازمند جنبش طرح مسئله هستیم، عده‌ای در کشور الغای مشکل را با مسئله یکی کردند و مشکل را مسئله فرض کردند، در حالیکه طرح مسئله یعنی مشکل‌ها و ظرفیت‌ها را کنار هم قرار بدهیم، بعد ببینیم چگونه مشکل‌ها را با داشته‌هایمان و با ظرفیت‌هایمان می‌توان حل کرد، لازمه حل مشکلات کشور تبدیل مشکلات به مسئله و نگاه به ظرفیت‌هاست.

وی به جنبش دانشجویی توصیه کرد که باید مشکلات را ببیند و ظرفیت‌ها را کشف کند.

او در بخش آخر سخنانش دانشجویان را به گسترش آگاهی‌ها توصیه کرد و گفت کوچکترین کاری که از شما بر می‌آید باید انجام دهید. او همه را به مطالعه خاطرات قهرمانان انقلاب به ویژه مرحومه مرضیه دباغ توصیه کرد.

انتهای پیام/