به گزارش پایگاه خبری ربیع،  محمد اطرج در نشست خبری بیست و سومین نمایشگاه کامپیوتر و اتوماسیون اداری اصفهان، با بیان این که شرکت نمایشگاه در سال های گذشته تلاش کرده است از همه ظرفیت استان برای این نمایشگاه استفاده کند، اظهار داشت: شورای سیاست گذاری این نمایشگاه نیز هر ساله با حضور مدیران استان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تشکیل می شود.

وی تأکید کرد: متأسفانه به دلیل تمرکز پروژه های IT و ICT در تهران، نمایشگاه اصفهان نیز در برخی دوره ها تحت الشعاع رکود موجود در بازار کسب و کار این صنف قرار گرفته است. اما خوشبختانه نگاه وزارت در این دوره بر رفع این تمرکز و سپردن برخی پروژه ها به استان هایی است که توانایی لازم را برای انجام این پروژه ها در اختیار دارند. به همین دلیل امیدواریم بازارسازی مناسبی از طریق این نمایشگاه در استان اصفهان اتفاق بیفتد.

اطرج، با بیان این که شورای سیاست گذاری امسال بر حوزه بندی و تقسیم فضای هر چه تخصصی تر در نمایشگاه امسال دقت نظر دارد، افزود: طبق بررسی شورای سیاست گذاری ۱۹ استان کشور دارای بازار بسیار خوبی در حوزه خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات هستند که برنامه ریزی جهت بازدید فعالان این استان ها از نمایشگاه اصفهان صورت گرفته است.

رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای استان، با اعلام اینکه اصفهان پایلوت شهر هوشمند انتخاب شده است، گفت: نهادهایی مانند شهرداری اصفهان باید در این نمایشگاه حضور فعالی داشته باشند.

وی اعلام کرد: مطابق توافق صورت گرفته با صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک، تمامی هزینه‌های نمایشگاهی کسانی که در این نمایشگاه حضور می یابند به ‌صورت وام‌های کم‌ بهره و طولانی ‌مدت پرداخت خواهد شد.

وی اظهار داشت: نمایشگاه اتوکام اصفهان و نمایشگاه الکامپ تهران از نظر آغاز دوره های برگزاری یکسان هستند و هر دو آن ها امسال بیست و سومین دوره خود را پشت سر می گذارند و به جرأت می توان گفت که نمایشگاه اصفهان از نظر کیفیت در برخی سال ها از نمایشگاه تهران پیشی گرفته است.

اطرج گفت: فعالان صنعت کامپیوتر و اتوماسیون اداری کشور، نگاه و توجه ویژه ای به نمایشگاه اصفهان دارند و این به دلیل جایگاه و سطح قابل قبول این نمایشگاه در کشور است.

وی اضافه کرد: مکاتباتی با تمامی شهرهای خواهرخوانده اصفهان در کشورهای مختلف صورت گرفته تا نمایندگان آن ها از این نمایشگاه بازدید داشته باشند. همچنین در حال رایزنی برای جذب مشارکت کننده خارجی هستیم که امیدواریم نتیجه بخش باشد.

همچنین مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان گفت: خوشبختانه نمایشگاه کامپیوتر اصفهان از روحیه منسجم و تعامل بسیار خوب انجمن ها و تشکل های مرتبط با شرکت نمایشگاه برخوردار است.

رسول محققیان با تأکید بر این که بدون شک، بخش خصوصی می تواند یک نمایشگاه را رونق دهد و یا از رونق آن بکاهد، افزود: شرکت نمایشگاه به سهم خود در سه سال گذشته، حمایت ویژه ای از استارتاپ های کشور داشته و سال گذشته استارتاپ ها حضور فعالی در نمایشگاه داشتند.

وی فراز و فرودهای نمایشگاه اتوکام را دقیقاً ناشی از نوسان های اقتصادی بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات دانست و ادامه داد: در سال هایی که دولت، حمایت و انگیزه لازم را در این صنعت ایجاد کرده این نمایشگاه رشد داشته و در دوره هایی که بودجه ریزی های دولتی و عمومی کشور چندان در این حوزه نبوده است، شاهد افت کیفی نمایشگاه ها بوده ایم.

وی دو دوره گذشته نمایشگاه اتوکام را دارای رشد صعودی خواند و گفت: امیدواریم در کنار بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان، دستگاه های دولتی نیز حضور فعال تری در نمایشگاه امسال داشته باشند.

همچنین مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان در این جلسه گفت: از مدیران ارتباطات و فناوری سایر استان ها برای بازدید نمایشگاه اتوکام، دعوت به عمل آورده ایم.

جعفر مطلب زاده از ایجاد نخستین مرکز تبادل اطلاعات (IX) بین دستگاه های اجرایی کشور در این استان خبر داد و گفت: اقدامات سخت افزاری این مرکز انجام شده و به زودی راه اندازی خواهد شد.

وی اعلام کرد: این مرکز با هدف گسترش دولت الکترونیک و ارائه خدمات الکترونیکی بین دستگاه های اجرایی ایجاد شده و در حال هماهنگی بین اداره های مختلف برای اتصال به این مرکز و تبادل اطلاعات و دیتا هستیم.

وی تکمیل خدمات بین دستگاهی را لازمه تحقق دولت الکترونیک دانست و اظهار داشت: فرهنگ سازی از طریق رسانه ها و نمایشگاه در این زمینه بسیار کمک کننده خواهد بود.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان درباره وضعیت دولت الکترونیک در این استان نیز گفت: هنوز دولت الکترونیک به صورت ایده آل تحقق پیدا نکرده اما در حال حرکت به آن سمت هستیم.

در ادامه این جلسه، مدیر فناوری اطلاعات استانداری اصفهان، همراهی ویژه شرکت نمایشگاه اصفهان در سال های گذشته از حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را قابل قدردانی دانست و گفت: در شرایطی که وضعیت صنعت و بازار فناوری اطلاعات چندان مناسب نیست، نمایشگاه اصفهان این صنعت را مورد حمایت قرار داده است.

سید حسین علوی تأکید کرد: در این نمایشگاه به دنبال افزایش سهم استان از بازار این حوزه هستیم.

وی برگزاری ۵ همایش تخصصی در ۵ روز این رویداد، حضور فعال دانشگاه ها و توجه به شرکت های دانش بنیان را از نقاط قوت این نمایشگاه دانست.

معاون توسعه فناوری شهرک علمی-تحقیقاتی اصفهان نیز گفت: مرکز رشد ICT شهرک علمی-تحقیقاتی اصفهان با بیش از ۸۰ شرکت فعال در این حوزه بزرگ ترین مجموعه ICT کشور است.

محمد جواد امیدی، اظهار داشت: شرکت های مستقر در شهرک علمی-تحقیقاتی اصفهان، در ابتدای ورود ۴۰ میلیون تومان تسهیلات برای ایده محوری دریافت می کنند، همچنین در دوره سه ساله رشد کمک هایی در زمینه بازاریابی دریافت می کنند. از سوی دیگر تورهای صنعتی و بازدیدهایی از خارج از کشور برای آن ها برنامه ریزی می شود.

وی اعلام کرد: متأسفانه به دلیل عدم سپردن پروژه ها به بخش خصوصی، بسیاری از شرکت ها نیمه فعال هستند و به عنوان مثال در رشته مخابرات، اکثر فارغ التحصیلان به خارج از کشور می روند.

وی نقش این نمایشگاه را کمک به بهبود این وضعیت عنوان کرد و افزود: حضور شرکت های خصوصی در این نمایشگاه اهمیت بسیاری دارد و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از شرکت های نوپا برای حضور در این نمایشگاه حمایت می کند.

واحد رسانه شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان