به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از ایمنا، سید احمد حسینی‌نیا در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: کلانشهر اصفهان از سوی وزارت راه و شهرسازی به عنوان پایلوت تهیه برنامه جامع انتخاب شد و این برنامه سیاست‌های کلی، استراتژی برنامهریزی و آیندهنگری شهر را تا ۲۵ سال آینده برنامه‌ریزی می‌کند و بر اساس آنچه در دستور کار وزارتخانه بوده، تصمیم بر این است که در تهیه برنامه جامع یک رویکرد نوین را دنبال کند.

وی تصریح کرد: رویکرد تدوین برنامه جامع شهر اصفهان، مدیریتی و برنامه‌ریزی از پایین به بالا توأم با مشارکت ذی‌نفعان به خصوص شهروندان است.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با بیان اینکه برنامه جامع شهر اصفهان با رویکرد نوین در ۹ گام تهیه میشود، افزود: گام اول امضای تفاهمنامه بود که در سال گذشته انجام شد و گام‌های بعدی تا گام چهارم و پنجم که تهیه گزارش و تشخیص است در سه سطح دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: سطح اول مشارکت مردم تحت عنوان گزارش‌های مردمانه است، از این رو از قشرهای مختلف دعوت شد تا در چند جلسه در مدرسه بهشت‌آیین حضور پیدا کنند.

حسینی‌نیا گفت: در این جلسات از وکلا، نظامیان، اساتید دانشگاه، حرفه‌مندان و تمام صنوف همچنین همه اقشار از جمله زن، مرد و حتی کودکان، نگاه مردمانه خود را نسبت به توسعه آتی و برنامه ریزی‌های شهر مطرح کردند و دیدگاه‌ها در یک بسته توسط تسهیلگران که مشاوران هستند، تدوین شد.

وی اظهار کرد: کمیسیون‌هایی در حوزه محیط زیست، کالبد، حمل ونقل، اقتصاد و مباحث اجتماعی ذیل شورای راهبری تعریف و بر اساس آرای آن فعال شده است.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با بیان اینکه شورای راهبری از ۱۷ عضو تشکیل شده و ترکیبی از افراد بخش خصوصی، عمومی و دولتی است، افزود: کمیسیون‌ها براساس آرای گروه‌های مرتبط شکل گرفته و جلسات تخصصی آن در حوزه‌های مختلف در حال برگزاری است تا تسهیلگران و متخصصان نظرات را دریافت کنند.

وی تاکید کرد: جمع‌بندی نقطه نظرات از امتیاز دهی که اعضا با حضور در جلسات انجام می‌دهند، صورت می‌گیرد و مشکلات احصا و به کمیسیون‌ها اعلام می‌شود، البته مباحث تخصصی‌تر با ذی‌نفعان مربوطه مطرح خواهد شد و در نهایت جمع‌بندی مباحث کمیسیون‌ها به شورای راهبری می‌آید.

حسینی‌نیا گفت: امیدواریم این مباحث با نگاه کارشناسی تطبیق شود و محصول این جلسات برای اخذ مصوبه به مراجع قانونی مربوطه ارسال شود.

وی با بیان اینکه تفاوت برنامه جامع شهر اصفهان با رویکرد نوین با برنامه‌ها و طرح‌های گذشته توسعه شهر، نگاه جلب مشارکت ذی‌نفعان است، اظهار کرد: ویژگی این برنامه که در حال حاضر به عنوان پایلوت دنبال می شود، نهادسازی (شورای راهبری)، مشارکت ذی‌نفعان و مشارکت مردم در تهیه این طرح است.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان تاکید کرد: در فرایند تهیه برنامه جامع شهر با رویکرد نوین برنامه‌ریزی از پایین به بالا خواهد بود تا همانطور که اصفهان در همه امور پیش‌رو بوده، در این طرح و برنامه نیز نتایج مطلوب حاصل شود و خروجی های این تجربه به سایر کلانشهرها تسری پیدا کند.