به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس از بجنورد، علی محمدی در نشست خبری در جمع اصحاب رسانه اظهار کرد: چهارمین طرح آمارگیری از ویژگی‌های مسکن روستایی در سطح استان به‌صورت هم‌زمان در کل کشور برنامه‌ریزی‌شده است.

آغاز آمارگیری از ویژگی‌های مسکن روستایی از ۲۱ مهرماه/ ۲۰۹ روستا سرشماری می‌شود

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان شمالی با بیان اینکه آمارگیری از ۲۱ مهرماه لغایت ۲۱ آبان ماه انجام خواهد شد افزود: هدف از این آمارگیری استخراج داده‌های آماری دقیق و اطلاعات میدانی، جمع‌آوری اطلاعات از خصوصیات کمی و کیفی واحدهای مسکن روستایی، شناخت ویژگی‌های مسکن روستایی شامل ویژگی‌های اقتصادی، اجتماعی و کالبدی روستا است.

وی ادامه داد: در این آمارگیری مشخصات بافت مسکونی، فعالیت‌های قالب روستا، نوع سازه‌ها و مصالح به‌کاربرده شده در واحدهای مسکونی از دیگر اطلاعاتی است که جمع‌آوری می‌شود و همچنین برخورداری از خدمات عمومی در هر واحد مسکونی نیز بررسی می‌شود.

محمدی بابیان اینکه در روستاها چند نوع سکونت اعم از دائم، فصلی و عشایری وجود دارد، بررسی نوع سکونت را نیز یکی دیگر از شاخص‌های این آمارگیری عنوان کرد.

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان شمالی ادامه داد: علاوه بر واحد مسکونی در سطح روستاها فضاهایی همچون کارگاهی، دامی و انبار محصولات کشاورزی نیز وجود دارد که در این آمارگیری مدنظر خواهند بود و همچنین جمعیت خانوار و تعداد افراد نیز از مهم‌ترین مسائلی است که باید آمارگیری شود.

۳۰ درصد از واحدهای مقاوم‌سازی شده نیز سرشماری می‌شود

وی بابیان اینکه همه ۸۴۱ روستا سرشماری نمی‌شود تصریح کرد: تعداد ۲۰۹ روستا شامل ۴ هزار و ۲۵۹ واحد سرشماری می‌شود که از مهم‌ترین بحث‌هایی که در این آمارگیری نسبت به آمارگیری‌های قبل متفاوت است سرشماری و آمارگیری از ۳۰ درصد از واحدهای مسکونی مقاوم‌سازی شده یعنی ۱۲۷۷ واحد است که تسهیلات طرح ویژه را گرفتند و اکنون می‌خواهیم اطلاعات دقیق‌تری از آن‌ها داشته باشیم.

محمدی همچنین گفت: تعداد افرادی که در این سرشماری به جمع‌آوری و بازبینی و ویرایش اطلاعات و ثبت در سامانه می‌پردازند ۳۰ نفر خواهد بود و دو نفر سرپرست هماهنگ‌کننده از مرکز آمار ایران نیز حضور خواهند داشت و همچنین ۹ خودرو برای این تیم پیش‌بینی‌شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان شمالی در خصوص تعداد روستاهای هر شهرستان که سرشماری خواهند شد، تصریح کرد: از کل ۲۰۹ روستا که قرار است آمارگیری انجام شود ۳۵ روستا در شهرستان بجنورد، ۳۹ روستا در اسفراین، ۱۱ روستا در جاجرم، ۱۹ روستا در راز و جرگلان، ۳۹ روستا در شیروان، ۲۱ روستا در فاروج، ۱۱ روستا در گرمه و ۳۴ روستا در مانه و سملقان است.

وی تصریح کرد: از سال ۸۴ که طرح ویژه مسکن روستایی در کشور آغاز و برنامه‌ریزی شد طی ۱۰ سال حدود ۲ میلیون مسکن روستایی مقاوم‌سازی شود که تسهیلات آن از ۵ میلیون آغاز شد و تا الآن که به ۲۵ میلیون رسیده است و باید گفت که مستمرترین و مقاوم‌ترین نوع تسهیلاتی که اکنون در حال پرداخت است همین تسهیلات مسکن روستایی است.

محمدی با اشاره به تعداد واحدهای مقام سازی شده افزود: در سطح استان از مجموع ۱۰۲ هزار واحد مسکونی تاکنون بالغ‌بر ۶۰ هزار ۵۰۰ واحد مقاوم‌سازی شده که البته باید ۵۵۰۰ واحدی که به شهر تبدیل‌شده‌اند را از این رقم کسر کرد و درواقع می‌توان گفت بیش از ۵۰ درصد واحدهای مسکن روستایی سطح استان مقاوم هستند.

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان شمالی همچنین با اشاره به جزئیات بیشتر آمارگیری امسال بیان داشت: از سه نمونه فرم استفاده خواهد شد که یک نمونه فرم فهرست برداری، فرم پرسشنامه برای تک‌تک واحدهای مسکونی که اطلاعاتی شامل نوع اسکلت، وضعیت مقاوم‌سازی، نوع سیستم سقف و مصالح مصرف و موارد دیگری پرسیده خواهد شد و یک پرسش‌نامه نیز برای خود روستا است.

عدم استقبال مردم زلزله‌زده سنخواست از تسهیلات/ مردم منتظر مصوبه دولت نباشند

وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به زلزله سنخواست گفت: مکاتبات و بازدیدهای میدانی زیادی با مردم داشتیم و اعلام کردیم از محل تسهیلات طرح ویژه، افراد به سیستم بانک معرفی می‌شوند عین همان سازوکاری که در زلزله قبل بود و دوستان بیایند و تسهیلاتشان را بگیرند و قطعاً مصوبه دولت هم بیاید این تسهیلات نیز مانند همان سازوکار قبل انجام و جایگزین می‌شود.

محمدی بابیان اینکه سقف تسهیلات هم‌اینک ۲۵ میلیون تومان است ادامه داد: اینکه برخی می‌گویند در مصوبه آینده دولت پیشنهادشده تسهیلات ۳۰ میلیون باشد، باید بگویم که ما با تعدادی از بانک‌ها تفاهم‌نامه داریم و ۵ میلیون تومان سوای ۲۵ میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه می‌دهیم تا دوستان کار را شروع کنند.

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان شمالی ادامه داد: اما استقبال مردم مهم‌ترین هدف است و زمانی که مردم نخواهند از تسهیلات استفاده کنند باوجوداینکه با مردم طی جلساتی صحبت شده و یکی از دغدغه‌ها و نگرانی ما تا به الآن عدم استقبال مردم است و متأسفانه ۲۹۵ واحد احداثی و ۸۵ واحد تعمیری زلزله سنخواست هیچ‌کدام برای دریافت تسهیلات مراجعه نکردند.

وی در پایان از مردم خواست تا در آمارگیری نهایت همکاری را با نیروهای آمارگیر داشته باشند تا اطلاعات دقیق و شفافی را بتوان جمع‌آوری کرد.

انتهای پیام/ ۷۱۰۱۳