به گزارش خبرنگار ربیع،مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در جمع رسانه ها با اشاره به اینکه سهم مجموعه دامپزشکی بعنوان حلقه اولیه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها از اعتبارات سلامت مشخص نیست درحالی که اگر سهمی از این اعتبارات به دامپزشکی و مجموعه‌هایی آن اختصاص یابد تعداد بیمار و تخت‌های بیمارستانی کاهش می‌یابد افزود: باید تفکر درمان را به تفکر پیشگیری تبدیل کنیم و به این مهم که پیشگیری بهتر از درمان است جدی تر پرداخته شود.

دکتر سید رضا موسوی،در پاسخ به پریس خبرنگار ربیع درباره حمله و آسیب گرگ به شش نفر در اردستان در هفته های قبل گفت: خوشبختانه در این حادثه آسیب دامی در اردستان نداشتیم، گرگ را تلف کردند از حیوان نمونه برداری و آن را به سازمان دامپزشکی ارسال کردیم که نتیجه هنوز نیامده اما آنها که مورد آسیب قرار گرفتند طبق پروتکل‌های وزارت بهداشت تحت درمان هستند.

وی با بیان اینکه در زمینه نیروی انسانی با کمبود و مشکل جدی مواجه هستیم، افزود: ۳۵ درصد از نیروهای دامپزشکی این استان از سال های ۹۶ تا ۱۴۰۱ بازنشسته شدند و تا سال آینده این رقم به ۴۵ درصد خواهد رسید.

وی ادامه داد: هم‌اکنون از مجموع ۴۱۶ پست سازمانی ۱۱۶ معادل ۳۵ درصد پُست‌های دامپزشکی این استان بلاتصدی است که در خدمت رسانی به جامعه موثر است.

۶۹ میلیون دلار فرآورده خام دامی از اصفهان صادر شد

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به اینکه سال گذشته ۲ هزار و ۴۹۰ گواهی حمل صادرات فرآورده‌های خام دامی به ۳۴ کشور صادر شد و ارزش صادراتی این محصولات به ۶۹ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار رسید. افزود: سال ۱۴۰۱ اداره کل دامپزشکی استان ۲ هزار و ۴۹۰ گواهی حمل صادرات فرآورده‌های خام دامی به ۳۴ کشور صادر کرد، ارزش صادراتی این فراورده‌ها در سال گذشته به ۶۹ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار رسید که در مقایسه با سال ۱۴۰۰ که صادرات فرآورده‌های خام دامی استان ۳۰ میلیون دلار بود، در سال گذشته ۱۱۰ درصد افزایش ارزآوری این محصولات را شاهد بودیم.

وی اضافه کرد: محصولاتی چون پودر گوشت، شیرخشک، تخم مرغ، آب پنیر، پنیر، پنجه و پای مرغ به کشورهای شرق آسیا از جمله هنگ کنگ و ویتنام و بنگلادش و نیز کشورهای خاورمیانه مانند عراق، سوریه، کویت، امارات، قطر و افغانستان از اصفهان صادر می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان افزود: یکی از عرصه‌های بسیار توانمند ما در سال ۱۴۰۱، صادرات فرآورده‌های لبنی از جمله شیرخشک، کره، خامه، پودر آب پنیر و آب پنیر بود.

وی گفت: ۴۴۶ هزار و ۴۳۲ کیلوگرم انواع فرآورده های خام دامی سال گذشته و در بازدیدهای انجام شده توسط کارشناسان و دامپزشکان در این استان معدوم شد.

بازدید های مستمر از مراکز عرضه و تولید

موسوی،با اشاره به اینکه کارشناسان نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان اصفهان در یکسال گذشته ۶۴ هزار و ۱۱۳ مورد بازدید از مراکز تولید، توزیع، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی انجام دادند افزود: در این بازدیدها ۲ هزار و ۳۰ مورد نمونه برداری از انواع فرآورده‌ها انجام و هفت هزار و ۲۹۳ مورد فرآورده غیربهداشتی شناسایی شد که در نهایت به ضبط ۲ میلیون و ۵۸۸ هزار و ۴۴۰ کیلوگرم انواع فرآورده‌های خام دامی در این مدت منجر شد.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه بیش از ۸۳ میلیون قطعه جوجه ریزی در سال ۱۴۰۱ در این استان انجام شد، افزود: کارشناسان دامپزشکی استان در یکسال گذشته بر روند کشتار ۶۰ میلیون و ۵۴۴ هزار و ۱۷۹ قطعه طیور نظارت کردند که این نظارت‌های بهداشتی به ضبط ۳۶۷ هزار و ۶۷۸ قطعه لاشه طیور منجر شد.

وی اضافه کرد: نظارت بر کشتار ۲ میلیون و ۹۹۳ هزار و ۲۵۵ راس دام سبک و سنگین، شتر، شتر مرغ نیز در این مدت انجام که در نهایت ۲۲۲ هزار و ۸۲۵ کیلوگرم لاشه نیز ضبط شد.

موسوی گفت: سال گذشته ۴۸۹ پرونده متخلفان در عرضه، کشتار و نگهداری فراورده های خام دامی در شرایط غیر بهداشتی، تشکیل و به مراجع قضایی معرفی و ارجاع داده شد.

وی  با اشاره به اینکه روزانه ۵ هزار و ۵۰۰ تن شیر خام در استان اصفهان تولید می‌شود، اضافه کرد: از این میزان روزانه چهار هزار تن شیر نیز بصورت صنعتی تولید می‌شود که هفت واحد تاکنون کد IR برای صادرات دریافت کردند.

زهرا نصیری