به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس از بجنورد به نقل از روابط عمومی شبکه دامپزشکی جاجرم، محسن شاددل اظهار کرد: شهر جاجرم دارای کشتارگاهی سنتی تحت نظر دامپزشکی است که شرایط مناسبی برای کشتار بهداشتی دام و گذراندن دوره پیش سرد لاشهها به مدت ۲۴ ساعت پیش از ورود گوشت به مراکز عرضه فراهم آورده و تمام دامها قبل از ذبح توسط دامپزشک مستقر در کشتارگاه مورد معاینه قرار میگیرند و پس از کشتار نیز بازرسی لاشهها طبق ضوابط انجام میگیرد و فقط به لاشههایی مجوز مصرف داده میشود که سلامت آنها مورد تأیید بازرس بهداشتی کشتارگاه باشد.
وی ادامه داد: طی فصل گرم سال به علت افزایش احتمال خطر ابتلای افراد به بیماری تب کریمه کنگو، رعایت بهداشت ذبح دام اهمیت بیشتری پیدا میکند و لزوماً باید لاشه دامها بعد از ذبح ۲۴ ساعت در سردخانه کشتارگاه نگهداری شود تا در فرآیند سالمسازی، گوشت از وجود عوامل احتمالی بیماریزا ازجمله ویروس CCHF پاک و عاری شود؛ بنابراین لاشههایی که دوره پیش سرد را نگذرانده باشد، برای مصرفکنندگان بسیار خطرناک است.
رئیس شبکه دامپزشکی جاجرم یادآور شد: در همین راستا در بازدیدی که از قصابیهای شهر داشتیم، دو واحد عرضه گوشت قرمز که کشتار خارج از چرخه کشتارگاهی داشتند و لاشهها فاقد مهر و برچسب دامپزشکی بودند، به دادستانی معرفی کردیم.
وی تصریح کرد: کشتار دام خارج از چرخه نظارتی دامپزشکی و خارج کشتارگاه، از مصادیق بارز تهدید علیه بهداشت عمومی محسوب میشود و با متخلفان این موضوع با شدت و قاطعیت تمام برخورد خواهد شد.
شاددل تأکید کرد: شهروندان حتماً گوشت قرمز مصرفی خود را فقط از قصابیهای مورد تأیید دامپزشکی تهیه کنند و هنگام خرید دقت داشته باشند که لاشهها دارای مهر دامپزشکی و برچسب تاریخ تولید و انقضا باشد و از خرید لاشههای بدون این مشخصات خودداری کنند و در صورت مواجهه با لاشههای غیرمجاز در قصابیها با سامانه پاسخگویی شبانهروزی ۱۵۱۲ دامپزشکی تماس بگیرند.
انتهای پیام/