به گزارش پایگاه خبری ربیع، مطبوعات به عنوان رکن چهارم دموکراسی بزرگترین ارگانی است که فضای گفت و گو و نقد را فراهم می‌کند که برخی اوقات با زوایای پنهان و آشکاری که دارند گاه مغفول می‌ماند.

در چله تابستان حیاط امیرقلی امینی میزبان پیشکسوتان رسانه بود. کسانی که در اواسط دهه شصت به مدت یک دهه پر از فراز و نشیب هفته نامه‌ای را در این شهر منتشر می‌کردند که سهم مهم و تاثیرگذار رسالت رسانه را در استان اصفهان یادآوری کرد. انتشار هفته نامه «نوید اصفهان» همزمان با روزنامه سلام استقبال گسترده مخاطبان را به همراه داشت. ایده انتشار «نوید اصفهان» در زمان جنگ ایران و عراق، در یکی از جلسات سیاسی و مذهبی توسط فضل اله صلواتی، مبارز دوران طاغوت، کلید خورد. صلواتی در اواخر تصدی نمایندگی مردم اصفهان در شورای اسلامی، با هدف اطلاع رسانی و آگاهی افکار عمومی و ارتقا فرهنگ مکتوب در شهر اصفهان باحمایت دوستان، تحریریه‌ای را بنا نهاد و هرکدام از آنها بدون چشم داشت مالی، بخشی از کار را گرفتند و هفته نامه «نوید اصفهان» در شهر گنبدهای فیروزه‌ای کارستانی در تاریخ مطبوعات شد. ۳۲ سال از انتشار هفته نامه «نوید اصفهان» می‌گذرد و فرهنگسرای رسانه وابسته به سازمان فرهنگی، اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان در همین راستا در نظر دارد در برنامه‌هایی تحت عنوان «کارنامه» می‌خواهد با مرور تاریخ مطبوعات این شهر هم یاد آنها که در نصف جهان «به قلم و آنچه به سبب قلم می‌نویسند و سوگند خوردند» را گرامی بدارد و هم با مرور تاریخ، پای حافظه اصفهانی‌ها را به میان بکشد.

رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با سخنرانی در نخستین برنامه کارنامه که به پاسداشت «هفته نامه نوید اصفهان» اختصاص داشت با بیان اینکه جوامع بی تاریخ دچار تشویش می‌شوند اظهار داشت: جوامعی که تاریخ خود را فراموش کنند، هیچ پروژه‌ای برای حال و برنامه‌ای برای آینده ندارند. این جوامع روایت‌های ناخوانده بسیاری دارند که در تاریخ نهفته و یا گمشده است. روایات هر شهر بُعد پنهان آن است که اگر این روایات خوانده و یا شنیده نشود هویت معنا ندارد.

محمد عیدی ادامه داد: برنامه‌هایی که تحت عنوان «کارنامه» در نظر گرفته شده همان گریز از بی تاریخی است تا تجربیات گذشته دستمایه حال و آینده شود. مطبوعات به عنوان رکن چهارم دموکراسی بزرگترین ارگانی است که فضای گفت و گو و نقد را فراهم می‌کند.

وی افزود: از سوی دیگر مطبوعات به تمام معنا سازمان یافته هستند و زوایای پنهان و آشکاری دارند که گاه مغفول می‌ماند.

معاون فرهنگی شهردار با اشاره به اینکه «کارنامه» و برنامه‌های مشابه در تلاش است تا روایت‌های ناگفته شهرشنیده شود تصریح کرد: نشریاتی همچون «نوید اصفهان»، «جام»، «تندر» و هر روزنامه و نشریه‌ای که در گذشته نه چندان دور در این شهر فعالیت داشته است باید دوباره زنده شود و به عرصه گفت و گو بیاید تا نقدِ نقد صورت گیرد.

به گفته رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان دکتر فضل اله صلواتی مدیرمسئول هفته نامه «نوید اصفهان» با روحیه و تفکر انتقادی دست به انتشار این نشریه وزین در شهر اصفهان زد.

وی افزود: در برنامه‌های کارنامه باید تلاش کنیم تا نشریاتی که در این شهر در برهه‌های مختلف زمانی فعالیت می‌کردند مورد نقد قرار گیرند و فراز و فرودهای آن مشخص شود.

وی با اشاره به اهمیت تاریخ شفاهی اظهار داشت: در همه هنرهای اصفهان روایت‌های ناگفته بسیاری داریم که باید این تاریخ شفاهی برای آیندگان حفظ شود. اما با نگاه تجلیلی و زودگذر نمی‌توان حافظ میراث تاریخ شفاهی شد. برنامه‌های کارنامه، با بررسی بستر زندگی افراد می‌تواند در فرایندی، تاریخ شفاهی نشریات این شهر را از گذشته تا به حال حفظ کند و برای آیندگان به میراث بگذارد تا سرمشق اجتماعی شود.

عیدی با اشاره به یکی از برکت‌های میمون برنامه «کارنامه» تصریح کرد: این برنامه می‌تواند زاویه دید کنشگران را هم بیان کند و دیدگاه‌ها را در فضای پرنشاط و در فرایند تعاملی به هم نزدیک کند. امید است که این برنامه حسن مطلعی در روایت‌های ناگفته باشد و این تجارب نانوشته و ناگفته تبدیل به اسناد مکتوب شود تا در آینده شاهد جوامع بی تاریخ با هویت‌های مشوش نباشیم.