به گزارش پایگاه خبری ربیع، در جلسه کارگروه اشتغال استان اصفهان که با حضور سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نمایندگان مردم استان در مجلس و دیگر مدیران ارگان‌ها و اتاق بازرگانی در استانداری تشکیل شد، بخشی از مشکلات استان در موضوعات مربوط به سطح اشتغال، میزان بیکاری، بدهی‌های بیمه و تأمین اجتماعی و روند رو به تضعیف جایگاه کار و تولید مطرح شد.
در نشست سرپرست وزارت تعاون با مدیران و نمایندگان مردم اصفهان در جلسه کارگروه اشتغال استان، عمده‌ترین مشکلات کار و تولید، بیکاری و به‌ویژه عدم پرداخت‌های به‌موقع تأمین اجتماعی تشریح شد که ازجمله می‌توان به مطالبات فراوان بیمارستان‌ها و مراکز خصوصی از تأمین اجتماعی یاد کرد که نماینده این مراکز با اشاره به بدرفتاری بازرسان تأمین اجتماعی گفت: در اداره سیستم خود به دلیل فشارهای مالی تأمین اجتماعی دچار مشکل شده‌ایم.
وی با اشاره به اینکه خریدار نقدی و ارائه‌دهنده خدمات نسیه هستیم و در صورت تأخیر در پرداخت بیمه مشمول جریمه می‌شویم،
خواستار نظر کارشناسی شد و تصریح کرد: در صورتی که مطالبات ما پرداخت نشود، توانی برای اداره مراکز خود نداریم.
حجت‌الاسلام سالک، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به ۵/۲ درصد بیشتر میزان بیکاری در استان اصفهان، از بیکاری ۱۰ هزار نفر در دو ماهه اول سال از کارخانه‌ها خبر داد و از مشکلات بیمارستان‌ها به دلیل بدهی بیمه‌ها و فشار دوچندان بر بیماران گفت.
سالک با بیان این نکته که خیران چقدر می‌توانند کمک کنند، از حقوق معوق کارکنان بهزیستی که مسئول نگهداری معلولان هستند، ابراز تأسف کرد.
سالک از موانع رشد تولید ملی نام برد و بانک‌ها را عامل فشار به کارفرما و به دنبال تملک اموال مردم دانست.
نماینده مردم سمیرم در مجلس با انتقاد از دستورکار بانک که روستایی باید وثیقه وام خود را از شهر تهیه کند، امکان دسترسی به تسهیلات برای کارآفرینی در روستاها را تقریبا غیرممکن عنوان کرد.
وی افزایش نرخ قیر، میلگرد، پلاستیک و کالاهای تولید داخل را غیرمنطقی خواند و خواستار آماده‌کردن زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری در سمیرم شد.
نماینده مردم نایین با انتقاد از بوروکراسی اداری که باعث سلب انگیزه برای کار و اشتغال می‌شود، تأکید کرد: افراد حاضر در کمیته کار و اشتغال باید صاحب اختیار باشند.
وی بر اصلاح دستورکار برای حل مشکلات منطقه‌ای تأکید کرد. همچنین با اشاره به درآمد زیاد تأمین اجتماعی، خاطرنشان کرد: در حوزه دارو و پزشکی در آستانه ورشکستگی هستیم.
نماینده شهرضا و دهاقان پرداخت تسهیلات با شرایط سخت را مغایر با حمایت از کار و تولید و تعاونی دانست و دست‌درازی به تأمین اجتماعی را غیرمنصفانه خواند.
وی با این سخن که تبعیض در کشور بیداد می‌کند و موجب تشدید نارضایتی می‌شود، اذعان داشت: شاید بیش از این نتوانیم مانع اعتراضات و تجمعات شویم.
در این میان، اعتصام‌پور، مدیر درمان تأمین اجتماعی استان، با اشاره به پتانسیل تأمین اجتماعی، از احداث ۷۰ هزار متر مربع بیمارستان‌ تأمین اجتماعی، راه‌اندازی جراحی قلب و بزرگ‌ترین اورژانس استان در بیمارستان غرضی، درمانگاه سمیرم و پرداخت ۶۰ میلیارد به دانشگاه در ابتدای سال جاری خبر داد.
در ادامه، عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، درباره شفاف‌سازی تسهیلات اشتغال صحبت کرد
و افزود: بسته‌های حمایتی براساس داده‌های مصوب کارگروه اشتغال استان تخصیص می‌یابد.
وی با اشاره به کاهش صادرات فرش از ۵۰۰۰ تن به ۴۰۰ تن، لزوم پیوست بازار برای هر کالا را یادآور شد. وی گفت: صندوق ضمانت تعاون تا ۳۰۰ میلیون تومان سفته قبول می‌کند و اشکال عمده در عملکرد بانک‌هاست.
منصوری بر صیانت از اشتغال موجود تأکید کرد و با اشاره به ریزش نیروی کار، عدم مطلوبیت در تشکیل سرمایه، بیکاری کشاورزان و ورود به مشاغل غیرمولد و خدماتی را نگران‌کننده خواند.
منصوری توسعه گردشگری در استان را ضروری اعلام کرد.
استاندار اصفهان با اشاره به پتانسیل‌های فراوان استان، بر تسهیل در شرایط و تبدیل محدودیت‌ها به فرصت بهره‌برداری تأکید کرد.
وی ساختار معیوب در کشور و عدم تفویض اختیار را مانع حل مشکلات دانست. مهرعلیزاده با انتقاد از عملکرد بانک‌ها تصریح کرد: اگر بانک‌ها به عنوان خون‌رسان به بدنه و شبکه اقتصادی نتوانند تسهیل‌گر باشند، به هیچ دردی نمی‌خورند؛ زیرا پول و منابع متعلق به مردم است.
وی بیان کرد: قرار نیست صندوق‌های بیمه، تأمین اجتماعی و کار و اشتغال، سودآور باشند. در این شرایط اقتصادی ویژه، تفویض اختیارات قانونی به سازمان‌ها ضروری است.
استاندار تأکید کرد: دولت باید با تمام وجود، آنچه را دارد در طبق اخلاص بگذارد و تقدیم کند.
انوشیروان محسنی بندپی، سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، اصفهان را نماد فرهنگ ایثار و شهادت و کار و تلاش دانست و تنها راه مقابله با تحریم‌های ظالمانه را تعامل و استفاده از ظرفیت‌ها دانست.
وی از اضافه‌شدن ۳ میلیون جمعیت فعال کشور در دو سال اخیر و اشتغال برای ۷۰ درصد خبر داد.
محسنی بندپی برنامه‌های دولت را مقابله با فقر، کمک به معیشت عام و خاص و ایجاد اشتغال اعلام کرد و افزود: طرح اشتغال روستایی با حساسیت دنبال می‌شود. همچنین ۵۵ هزار میلیارد تومان برای ۳۳ هزار و ۵۰۰ طرح پرداخت شده است و با تدابیری، مطالبات بخش دولتی و خصوصی را تا پایان آذرماه صفر می‌کنیم.
وی تأیید طرح توسط استاندار اصفهان را مصوبه‌ای دانست که قابل اجراست.
محسنی بندپی حمایت از طرح‌ها با توجه به افزایش هزینه را ضروری خواند.