به گزارش پایگاه خبری ربیع، مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر گفت: از مجموع ۳۸ شهر این استان ۱۲ شهر محدوده بافت فرسوده آنها مشخص شده و مطالعات انجام شده است.

فرزاد رستمی افزود: یکهزار و ۶۸۵ هکتار مساحت مجموع بافت های ناکارآمد شهری استان بوشهر است که ۱۵ درصد مساحت شهرهای یاد شده را تشکیل و حدود ۳۰ درصد جمعیت این شهرها در این محله ها و محدوده بافت فرسوده زندگی می کنند.

وی بیان کرد: براساس برنامه ۲هزار و۷۰۰ محله بافت ناکارآمد در کشور شناسایی شده که باید هر سال ۲۷۰ محله بازآفرینی شوند که این شمار در استان بوشهر ۷۳ محله شناسایی و ۱۳ محله امسال بازآفرینی می شوند.

رستمی اضافه کرد: شهرهای بوشهر و برازجان به ترتیب بیشترین مساحت بافت ناکارآمد شهری را دارند و شهرهای خورموج و اهرم در رتبه های بعدی قرار دارند.
وی یادآور شد: انتخاب شهرها براساس سرانه جمعیت، وسعت، وضعیت اجتماعی، فرهنگی و زیرساخت ها بوده است که براساس برنامه اقدام مشترک استان برای توسعه تاسیسات و خدمات زیربنایی، روبنایی، ارتقا و بهبود فضاهای عمومی شهری، ظرفیت سازی و توانمند سازی اجتماعی، نوسازی و مقاوم سازی مسکن شهرهای هدف انجام می شود.

رستمی گفت: بتازگی تفاهم نامه ای بین راه و شهرسازی، سازمان برنامه و بودجه و صندوق توسعه ملی برای بازآفرینی محله های هدف منعقد شده است که سهمیه استان بوشهر نوسازی یکهزار و ۵۴۵ واحد مسکونی است و به ازای هر واحد ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات با سود ۹ درصد ارائه می شود.

وی یادآور شد: در بازآفرینی این بافت ها فرهنگ سرا، مدرسه، دیوار حفاظتی، خانه محله، چمن مصنوعی و فضاهای ورزشی ایجاد می شود که سهم استان بوشهر امسال برای اجرای بخش های روبنایی، زیرسازی و توانمند سازی ۲۹۴ میلیارد ریال تعیین شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر گفت: در این ارتباط به میزان ۲هزار و پنج تن قیر به شهرداری ها کمک شده که از این میزان تاکنون یک هزار و ۱۲۵ تن تحویل و برای مابقی حواله صادر شده است و تلاش می شود برای سه ماه سوم و چهارم نیز به میزان یکهزار تن دیگر قیر تامین و تحویل شهرداری ها شود.

وی یادآور شد: اجرای طرح بازآفرینی محله های ناکارآمد با اولویت شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر است ولی در استان بوشهر از ردیف های دیگر برای بازآفرینی در شهرهای خورموج و اهرم نیز در صورت تصویب هزینه می شود.