زهرا نصیری

به گزارش پایگاه خبری ربیع، در مجمع عمومی فوق‌العاده پالایشگاه اصفهان که اول اسفندماه در سالن همایش‌های شهرک محمد منتظری با حضور ۷۷ درصدی سهامداران خرد و عمده به صورت آنلاین و برخط برگزار شد سهامداران با افزایش سرمایه ۳۷۱ هزار میلیارد ریالی این شرکت موافقت کردند.

در این آئین مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان ضمن ارائه گزارشی کامل از فعالیت‌های انجام‌شده در پتروپالایش اصفهان از دو سال قبل تاکنون و همچنین میزان پیشرفت طرح‌های هدف‌گذاری شده و قدردانی از همراهی خوب هیئت‌مدیره و کارکنان شرکت در اجرای طرح‌ها گفت: همه این موفقیت‌ها نتیجه زحمات کار بازنشستگان و زیرساخت‌هایی است که از قبل در این شرکت فراهم شده است.

دکتر محسن قدیری، با اشاره به تعریف ۱۲ هدف مهم برای این شرکت که همگی در راستای توسعه پایدار، حفظ محیط زیست و رشد اقتصادی است افزود: خوشبختانه با اقدامات خوب صورت گرفته و با تولید ۳۹۰ هزار بشکه تصفیه نفت خام در روز در ۹ ماهه امسال به ۳۱.۸ همت رشد رسیدیم که این سود تا پایان امسال به ۴۰ همت خواهد رسید.

وی افزود: با اقدامات جهادی انجام‌شده ۱۲۷ طرح در پالایشگاه اصفهان آماده بهره‌برداری است که چشم‌انداز محصولات استراتژیک با برنامه‌ریزی انجام‌شده تولید بنزین و گازوئیل یورو ۵ بوده است، برنامه ما این است تا سال ۱۴۰۵، ۳۱.۶ میلیون لیتر در روز بنزین و ۳۲.۸ میلیون لیتر در روز گازوئیل تولید نماییم که این رقم بزرگی در مقابل ۱۳ میلیون لیتر بنزین فعلی و ۲۴ میلیون لیتر گازوئیل فعلی است.

وی با اشاره به اینکه تولید کلیه محصولات در پالایشگاه اصفهان مطابق با استاندارد EP آمریکا است افزود: در برنامه امسال تصفیه ۲۵ هزار لیتر میعانات گازی به صورت روزانه هدف‌گذاری شده است.

خرید پالایشگاه ۱۲۰ هزار بشکه‌ای توسط پتروپالایش اصفهان

مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان، در ادامه از خرید پالایشگاه دست دوم ۱۲۰ هزار بشکه‌ای خبر داد و گفت: مجوزهای لازم برای حمل این پالایشگاه اخذ شده است که با هزینه انتقال و خرید آن ۲۵ میلیون یورو برای پالایشگاه اصفهان هزینه در بر داشته است که در پالایشگاه اصفهان یا هرمزگان نصب خواهد شد.

دکتر قدیری، درباره فعالیت شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ پتروپالایش اصفهان گفت: توسعه حمل‌ونقل ریلی، دریایی جاده‌ای در دستور کار این شرکت است که با اتمام خط راه‌آهن در پتروپالایش اصفهان تا ۱۰ میلیون تن در سال محصولات این شرکت با حمل‌ونقل ریلی انجام می‌شود.

وی ساخت ۹۵ درصد تجهیزات مورد نیاز در پتروپالایش اصفهان و همراهی ۱۵۰ شرکت دانش بنیان را از استراتژی‌های شرکت مشعل پویا عنوان کرد و گفت: ۸ هزار میلیارد تومان طرح در این شرکت هدف‌گذاری شده است.

مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان ساخت نیروگاه هزار مگاواتی، کاشت بذر درخت بادام اسکوپاریا در ۱۱۵۰ هکتار از اراضی این شرکت را از دیگر فعالیت‌های انجام‌شده در این شرکت عنوان کرد و افزود: برای اولین بار در ایران ۴۰ تن گوگرد در طرح KHT جداسازی می‌شود و گوگرد به زیر ۱PPM می‌رسد.

دکتر قدیری، با اشاره به اینکه برخی از زیرساخت‌ها در پالایشگاه رو به فراموشی رفته بود که با نظر هیئت‌مدیره همه این زیرساخت‌ها وارد مدار شد گفت: یکی از این طرح‌ها، RHU بود که از اردیبهشت‌ماه امسال کلنگ زنی شد که تا پایان سال ۱۴۰۳ راه‌اندازی خواهد شد و با اتمام آن ۳.۵ درصد پروگلس جداسازی می‌شود و به ازاء هر بشکه ۷ درصد سود نصیب پالایشگاه خواهد کرد.

مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان با بیان اینکه RHU و RFCC در دست اجرا است اضافه کرد: این پروژه‌ها ۱۹ درصد پیشرفت دارد و این در حالی است که این پروژه‌ها حدود ۱۵ سال معطل مانده بودند.

شعبه دوم پالایشگاه اصفهان در هرمزگان

وی با اشاره به اینکه ۴۰۰ هکتار زمین در هرمزگان خریداری شده که شعبه دوم پالایشگاه اصفهان در آن محل خواهد بود افزود: برای کمک به پتروشیمی و سودآوری این شرکت نیز مشاوران داخلی و خارجی طراحی ۱۰ محصول با ارزش را برای این شرکت نموده‌اند که ۳ همت سودآوری خواهد داشت.

دکتر قدیری، با بیان اینکه پارک گوگردی برای اولین بار در ایران و در هلدینگ پتروپالایش اصفهان در حال انجام است، گفت: تمام طراحی‌های این پروژه انجام شده، برخی از دستگاه‌های خریداری‌شده که به‌زودی نصب خواهد شد و ۱۰ محصول با ارزش را تولید خواهیم کرد در سال ۳ همت سوددهی خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه در مجموعه فرقی بین زنان و مردان وجود ندارد، گفت: برای اولین بار در ایران و در شرکت اکسیر ایران حاصل مدیریت زنان سه واحد الکل چرب در دست بهره‌برداری است که در زنجیره ارزش شوینده‌ها قرار دارد، واردات کشور در این زمینه سالانه ۷۰ هزار تن است و اولین واحد اکسیر ایرانیان ۵۰ هزار تن تولید خواهد داشت و نسل جدید شوینده‌ها را تولید خواهیم کرد.

مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان با بیان اینکه روغن‌های تریپ ۲ و ۳ را در هلدینگ پتروپالایش اصفهان تولید خواهیم کرد، ادامه داد: این اقدام توسط شرکت میرداماد اجرایی خواهد شد که به سوددهی و افزایش صادرات در نهایت تأمین تجهیزات خارجی کمک قابل توجهی خواهد داشت.

۳ هزار تله بخار در پالایشگاه اصفهان اصلاح و نوسازی شد

مدیرعامل پالایشگاه اصفهان با اشاره به اینکه در سال قبل رتبه اول ایران در کاهش مصرف انرژی شدیم و تا سال ۲۰۵۰ به سمت صفر رساندن کربن کپشن حرکت خواهیم کرد افزود: ۳ هزار تله بخار در این شرکت اصلاح و نوسازی شد که ۱ سی‌سی بخار آب به اتمسفر نمی‌رود.

دکتر قدیری گفت: در راستای مدیریت مصرف آب ۳ مخزن استراتژیک آب تا پایان امسال آبگیری شد و مابقی تا مردادماه سال آینده آبگیری می‌شود افزود: از افتخارات هیئت‌مدیره این است که امسال یک ریال اوراق و وام برای شرکت دریافت و فروخته نشد و هیچ کسری در نقدینگی نداشتیم.

۴۰ درصد سود خالص سال ۱۴۰۱ به حساب اندوخته طرح توسعه شرکت اختصاص یافت

در ادامه نیز معاون امور مالی، بودجه و سرمایه‌گذاری هلدینگ پتروپالایش اصفهان و منشی مجمع عمومی پالایشگاه اصفهان با اشاره به اینکه با افزایش سرمایه در سال ۱۴۰۲ برای پتروپالایش اصفهان ۱۷.۲ همت سود نصیب شرکت خواهد شد افزود: وضعیت مالی شرکت در ۶ ماهه امسال رشد قابل توجهی داشته است.

صاحب ارجمند، با بیان اینکه شرکت پالایش نفت اصفهان به منظور اصلاح ساختار مالی و استفاده از مزایای قانون بودجه سال ۱۴۰۲ که مشتمل بر دو ردیف استفاده از تخفیف ۵ درصد نفت خام و استفاده از معافیت مالی است، اقدام به افزایش سرمایه کرده است، اظهار کرد: بر این اساس ۱۴۴ هزار میلیارد ریال از سود اندوخته‌ای که برای تنخواه بود، به افزایش سرمایه اختصاص یافت.

وی گفت: در این راستا در مجمع عمومی ۳۰ تیرماه ۴۰ درصد از سود خالص سال ۱۴۰۱ به حساب اندوخته طرح توسعه شرکت اختصاص یافت و در ادامه از این اعتبار افزایش سرمایه برای اجرای پروژه‌ها و تکمیل پروژه RHU استفاده خواهد شد که برای این طرح نیازی به نقدینگی حداقل حدود ۴۶۴ میلیارد تومان و ۳۹۴ میلیون یورو و جمعه ۲۱ همت خواهیم داشت.

معاون امور مالی، بودجه و سرمایه‌گذاری هلدینگ پتروپالایش اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه سود مالی شرکت از سال ۹۹ تا ۱۴۰۲ رشد قابل توجهی را داشته است، ادامه داد: پیش‌بینی سود و زیان برای سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۸ نیز برآورد شده که مبتنی بر عملیات گذشته و با فرض عدم رخدادهای تغییر عدم پیش‌بینی نشده است ضمن اینکه درآمدهای عملیاتی و تمام نشده را بر اساس دستور وزیر نفت در سال ۱۴۰۱ استخراج کرده‌ایم.

وی افزود: همه اطلاعات مقداری ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۲ واقعی بوده است و در ۶ ماهه دوم نیز بر اساس ۶ ماهه اول برآورد کرده‌ایم.

ارجمند با بیان اینکه میزان تولید و فروش نیز در محاسبات برابر هم گرفته‌ایم، گفت: در زمینه فروش نیز برآوردها طبق گزارش ۶ ماهه اول انجام شده است.

وی با بیان اینکه آگه ما نتوانیم از تخفیف‌های دولتی نفت استفاده کنیم بهای تمام‌شده برای ۱۵.۷ همت است و مالیات نیز ۲.۷ همت خواهد بود و در نهایت سود تمام‌شده برای ما ۱۷.۲ دهم خواهد بود، اضافه کرد: در مجموع باید توجه داشت که ۱۴.۴ همت برای RHU هزینه خواهد شد.

معاون امور مالی، بودجه و سرمایه‌گذاری هلدینگ پتروپالایش اصفهان گفت: از سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۸ مابه‌التفاوت سود حاصل از افزایش سرمایه و عدم افزایش سرمایه را محاسبه کرده‌ایم که در سال ۱۴۰۲ خروجی ما ۶.۶ دهم همت است، سال ۱۴۰۳ ورودی‌های افزایش می‌یابد و در نهایت جریان نقدی ما همواره مثبت و ۴۲۰ میلیون خواهد بود و نرخ بازدهی داخلی نیز ۶۶ درصد برآورد شده است.

سیدی، رئیس هیئت‌مدیره هلدینگ پتروپالایش اصفهان نیز درباره اقدامات انجام‌شده برای سودآوری پتروشیمی اصفهان گفت: در دوره‌های قبل پالایشگاه از این شرکت زمانی که به صورت خصوصی اداره می‌شد طلب ۳۰۰ میلیارد تومانی داشت که پرداخت نشده بود، البته اصل این بدهی پرداخت شد اما با خرید پتروشیمی توسط پالایشگاه اصفهان مشکلات مالی در مورد دریافت خسارت و مطالبات مطرح بود که باید این مورد توسط سهامداران حل شود تا گزارش حسابرسی پتروشیمی دچار مشکل نشود، اگر این مورد برطرف گردد بحث افزایش سرمایه و تجدید ارزیابی از محل زمین‌ها پیگیری می‌شود.

گزارش نهایی مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت پالایش نفت اصفهان:

پیرو ماده ۱۶۱ اصلاحیه قسمتی از قانون تجارت، مصوبه سال ۱۳۴۷ ابتدا گزارش هیئت‌مدیره برای افزایش سرمایه و سپس گزارش حسابرس قانونی در خصوص توجیه گزارش هیئت‌مدیره قرائت شد.

با توجه به پیشنهاد هیئت‌مدیره در خصوص افزایش سرمایه و همچنین دریافت مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار تهران طی مجوز شماره ۲۴ دی‌ماه ۱۴۰۲ بعد از بررسی و اعمال نظر تصمیمات زیر گرفته شد.

۱. افزایش سرمایه شرکت از مبلغ ۲۲۷ هزار میلیارد ریال به مبلغ ۳۷۱ هزار میلیارد ریال معادل ۶۴.۴۳ درصد از محل سود تقسیم‌نشده اندوخته طرح توسعه و از طریق صدور سهام جدید مورد تصویب قرار گرفت.

۲: مجمع به هیئت‌مدیره شرکت اختیار داد که نسبت به افزایش سرمایه موضوع بند یک اقدام کند.

۳: مقرر شد پس از تحقق افزایش سرمایه با رعایت مفاد قانون تجارت و قانون بازار اوراق بهادار نسبت به اصلاح ماده ۵ اساسنامه شرکت به شرح زیر و ثبت آن در اداره ثبت شرکت‌ها اقدام شود.

۴: میزان سرمایه و تعداد سهام سرمایه شرکت مبلغ ۳۷۱ هزار میلیارد ریال است که به ۳۷۱ میلیارد سهم عادی یک هزار ریالی با نام تقسیم شده و تماماً پرداخت شده است.

۵. مجمع مقرر کرد پاره سهم‌های ایجادی در افزایش سرمایه مصوب شده به شرح بند یک فوق را تجمیع و توسط هیئت‌مدیره از طریق شرکت بورس و اوراق بهادار واگذار و بهای فروش سهام پس از کسر هزینه‌های مربوطه به حساب سهامداران منظور شود.

زهرا نصیری