به گزارش ربیع به نقل از کیمیای وطن، تصویری که نسل ما دهه شصتی‌ها از مدرسه رفتن در پاییز و زمستان دارد صبح‌های سرد و ایستادن در صف‌های طولانی مدارس دولتی، نشستن بر نیمکت‌های سه نفره، تخته‌های گچی، تنبیه‌های نه چندان دوستانه معلمان و ناظمان آن زمان و البته برف بازی است که حداقل برای کودکان امروز شهرهایی همچون اصفهان تنها یک رویای دور دست است.

هر چند از آنهمه خاطرات مدارس دوران ما تنها صبح‌های سرد برای نسل فعلی به یادگار مانده است اما مدرسه رفتن برای بچه‌های امروز هر چه ندارد یک مشکل جدید و نگران کننده دارد مشکلی به نام آلودگی هوا. اگر چه بچه‌های این دوره علیرغم جدی بودن این مشکل چندان هم از بابت آن و تعطیلی‌های گاه و بیگاهش ناراحت نیستند اما این مشکل سبب شده مسئولان کشور به فکر راه چاره‌ای برای این معضل جدید باشند.

تعطیلات ناخواسته

تعطیلات ناگهانی مدارس به دلایل مختلف مثل بارش برف یا آلودگی هوا و تغییرات اجباری که در تقویم آموزشی ایجاد می‌شود مشکلات زیادی را برای آموزش و پرورش و مدارس ایجاد می‌کند. در سال‌های اخیر در زمستان، در بسیاری از شهرهای کشور به دلایل مختلف از جمله بارش برف سنگین و یا افزایش غلظت آلاینده‌ها که هوا را برای برخی گروه‌ها ناسالم می‌کند، مدارس چند روزی تعطیل می‌شوند.

این تعطیلی‌های غیرمترقبه و ناگهانی، در اکثر اوقات برنامه ریزی‌های آموزشی را به هم می‌ریزد و مشکلاتی را برای تقویم آموزشی ایجاد می‌کند. سال گذشته به دلیل تعطیلات سه چهار روزه مدارس، آن هم در ایام امتحانات ترم اول، این امتحانات یک هفته عقب افتاد و معلمان، دانش آموزان و کادر مدارس را با مشکلاتی روبرو کرد. امسال هم هنوز تنور مدارس گرم نشده مدارس تهران و شهرهای شمالی کشور به دلیل آلودگی و بارش سنگین برف چند روزی تعطیل بود.

راهکار

بعضی کارشناسان می گویند تعطیلات تابستانی در ایران طولانی است و می‌توان با شروع زودتر مدارس بخشی از تعطیلات را به اواخر پاییز منتقل کرد و با این کار از حجم آلودگی‌ها کاست.

هر چند این نظر موافقان بسیاری دارد و اکثریت کارشناسان با آن موافقند اما نحوه اجرای این سیستم خود مشکل بزرگتری است. مردم ایران عادت دارند در زمان تعطیلات به سفر بروند و با وجود وضعیت جاده‌های ایران و از همه مهمتر خودروهای ایران وجود چنین تعطیلاتی می‌تواند عواقب خطرناکی داشته باشد و میزان تصادفات را به دلیل لغزندگی جاده‌ها در این فصل از اینی هم که هست بیشتر کند. مشکل دیگر وضعیت کاری کارمندان است که عملاً با تغییر این سیستم به شدت دچار تغییرات خواهد یعنی عملاً با تغییر زمان مدارس ما نیاز داریم تا وضعیت کاری کشور را نیز با این زمان هماهنگ کنیم که خود مشکلی دیگر است و نیاز به مراحل اداری طولانی دولتی دارد.

هرچند به تازگی دولت آموزش و پرورش را موظف کرده که تقویم جدیدی ارائه کند و نظرات خود را در این باره بیان کند اما به نظر می‌رسد این کلاف سردرگم تنها با تقویم آموزش و پرورش باز نخواهد شد و شاید مجبور باشیم تغییرات اساسی در برنامه‌های ساختاری تعطیلات کشورمان ایجاد کنیم. اگر چه این تغییرات سخت به نظر می‌رسد اما شرایط فعلی راهی جز ایجاد این تغییرات برایمان باقی نگذاشته است.

 

دامون رشیدزاده

انتهای پیام/