به گزارش پایگاه خبری ربیع، مدیر کل امور غذایی، بهداشتی و آرایشی سازمان غذا و دارو در گرامیداشت هفته غذا از ۲۱ تا ۲۷ مهرماه با شعار «رفتار ما آینده ما را می‌سازد، تلاش برای دنیای بدون گرسنه تا سال ۲۰۳۰»، از کاهش ۱۰درصدی قند نوشابه‌ها براساس ابلاغ وزارت بهداشت خبر داد که پس از اقدامات کارشناسی به منظور ایجادنشدن تغییری در فرمولاسیون نوشابه‌ها صورت می‌گیرد.
وحید مفید با اشاره به اینکه کاهش قند نوشابه‌ها مستلزم بررسی‌های کارشناسانه و فنی است، بیان داشت: اجرای برنامه‌های کاهش قند، نمک و روغن از سیاست‌های سازمان غذا و دارو نسبت به محصولات غذایی است. وی یادآور شد: در حال حاضر نمک انواع نان تا ۳۰درصد کاهش یافته است.
وی همچنین به کاهش ایزومرترانس در روغن‌های خوراکی در حد صفر اشاره کرد و افزود: میزان ایزومرترانس بسیاری از مواد غذایی به کمتر از ۲درصد کاهش یافته است.
مفید اظهار کرد: هر محصولی را با داشتن قند، نمک و روغن نمی‌توان مشکل‌دار دانست؛ زیرا میزان هرکدام از این مواد در محصولات غذایی مشخص شده است و نشان چراغ راهنما با رنگ‌های سبز، زرد و قرمز به مردم در انتخاب محصول کمک می‌کند و در حال حاضر روی تمام مواد غذایی نصب شده است.
وی افزود: رنگ قرمز به معنای وجود این مواد بیش از حد معمول، نارنجی و زرد در حد متوسط و رنگ سبز در حد مطلوب است.
مفید گفت: البته هنوز محصولاتی وجود دارند که چراغ راهنما ندارند و هنگامی که چاپ‌های جدید بسته‌بندی محصول آماده شوند، حتما باید این نشان روی آنها الصاق شود.
وی با ابراز تأسف از اینکه گاهی برای جبران کمبودهای تغذیه‌ای ناشی از تغذیه نامناسب، با مصرف نمک، شکر و روغن بیشتر مواجه می‌شویم، گفت: باید متوجه تهدید ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی، دیابت و چاقی باشیم.
مفید از مهم‌ترین برنامه‌های سازمان غذا و دارو در روزهای ۲۱ تا ۲۷ مهرماه در راستای تحقق شعار امسال خبر داد و به مردم توصیه کرد: با دقت هنگام خرید می‌توانند از وجود مواد مخاطره‌آمیز در مواد غذایی آگاه شوند.