به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس، شانزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت به ایستگاه دوم خود رسیده است. یکی از نمایش‌هایی که در این دوره جشنواره اجرا شد، نمایش «قدمگاه» به کارگردانی مهدی سیم‌ریز است. او درباره حضورش در این جشنواره  گفت: هدفم از شرکت در جشنواره روایت مجدد از ایثار همه شهدا و رزمندگان سال های جنگ بود که زد و بندهای امروزه  کمی به فراموشی سپرده شده‌اند.

وی در ادامه یادآور شد: «قدمگاه» بر مبنای یکی از داستان های امام رضا(ع) نوشته شده که در فضای امروزی روایت می‌شود و با هشت سال دفاع مقدس ارتباط پیدا می‌کند. در «عیون اخبار الرضا» که معتبرترین کتاب درباره امام رضا است و به قلم شیخ صدوق گردآوری شده، داستانی از عبور امام رضا(ع) از منطقه ای به نام قریه الحمراء وجود دارد و زمانی که حضرت برای نماز به آن جا می‌رود آبی برای وضو گرفتن نمی‌یابند، قسمتی از خاک جلوی پای خود را کنار زده و چشمه‌ای می جوشد.

سیم ریز افزود: بنابراین تمامی مردم حاضر با آن وضو گرفته و اقامه نماز می‌کنند و اکنون پس از ۱۲۰۰ سال آن چشمه همچنان جوشان است و زائرین و مردم از آن مکان به عنوان قدمگاه و مکان زیارتی یاد می‌کنند.

وی در ادامه داستان نمایشنامه افزود: پیرزنی به نام بی بی سال‌ها قبل پسر ۱۸ ساله اش را به جنگ می فرستد و پس از ۲۰ سال گذشتن از جنگ هیچ خبری از پسرش ندارد. داستان در فضای انتظار این مادر روایت می شود، یک شخصیت فانتزی به نام «پنیرک» گاو بی بی داریم که قصه بین این دو و کدخدای ده اتفاق می‌افتد.

سیم‌ریز درباره هدف شرکت در جشنواره تئاتر مقاومت گفت: هدف حضور در جشنواره مقاومت نبود بلکه سال ها است گروه تئاتر ما علاقه به ساخت یک نمایش در حوزه جنگ داشت و این فضا در انتهای سال گذشته فراهم شد و پس از دیدن فراخوان جشنواره مقاومت و ارسال نمایشنامه با پذیرش آن مواجه شدیم.

 کارگردان «قدمگاه» افزود: هدف اصلی ما عرض ارادت و ادای دین به شهدای هشت سال دفاع مقدس و رزمندگان سال های جنگ است که در زدو بندهای امروزی تا حدودی به فراموشی سپرده شده‌اند.

وی با اشاره به وظیفه مهم جشنواره تئاتر مقاومت گفت: جشنواره تئاتر مقاومت رسالت بزرگی دارد، همیشه باید ابزارهایی برای زنده نگه داشتن نام و یاد شهدا و به خصوص مهم‌ترین بازه مقاومت مردم، هشت سال دفاع مقدس وجود داشته باشد. به ویژه در فضای امروزه که سرشار از جنگ و خون ریزی و کشتار انسان‌های بی‌گناه است، به معنای واقعی به صلح و انسان دوستی نیاز داریم و امید آن که جشنواره مقاومت فرآیند قابل اشاعه‌‌ای برای این معنا در کل کشور داشته باشد.

کارگردان نمایش «قدمگاه» با اشاره رسالت بزرگ جشنواره گفت: جشنواره با شناسایی هنرمندانی که تولید آثار ارزشی دغدغه آن‌ها است می‌تواند روند جشنواره را به سمت و سوی بهتری ببرد. حمایت بیشتر از هنرمندان صاحب دغدغه، پایه‌های جشنواره را محکم‌تر می‌کند و نوید روزهای بهتری را در جشنواره های موضوعی می‌دهد.

سیم‌ریز درباره وضعیت تئاتر مقاومت در شهرستان‌ها گفت: روند فعالیت و تولید آثار دفاع مقدس در ۱۰ سال اخیر نزولی بوده است، در حالی که در دهه‌های ۶۰ و۷۰ در سینما و تئاتر آثار بیشتری مشاهده می‌کردیم و این به خود جنگ و فضای جنگ مرتبط می شود که جامعه را به سمت تولید این آثار در عرصه هنرهای نمایشی و سینمایی و حتی در هنر های تجسمی سوق می دهد.

سیم ریز درباره تجربیاتش در دوره‌های قبل جشنواره گفت: اولین بار است شرکت کردم و نمایش اجرای عمومی خود را در مشهد به خاطر جاذبه‌های بصری نسبی‌اش به خوبی پشت سر گذاشت.

شانزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت به دبیری امیر نصیربیگی و با همت بنیاد فرهنگی تئاتر روایت از ۶ تا ۱۰ آذر در تهران برگزار می شود.

انتهای پیام/