به گزارش پایگاه خبری ربیع، مدت های مدیدی است که فضای مجازی مورد سخن و توجه افراد در رده های مختلف و حتی مردم عادی و نقل محافل و مجالس خانواده ها قرار گرفته است عده ای موافق بی چون و چرای آن هستند و برخی نیز این فضا را نیازمند نظارنت و کنترل می دانند هرچند آنرا مفید هم می دانند اما مضرات وضع فعلی آنرا گوشزد می کنند و از این شرایط ابراز نگرانی می کنند این نگاه فقط در کشور و مردم ما نیست  حتی در کشور‌هایی که مدعی آزادی بی‌قید و شرط هم هستند، مسولان، فضای مجازی را بی‌حساب و کتاب نمی‌گذراند و آنرا به میدان تاخت و تاز معاندان و آشوبگران و افراد بی بند و بار و ولنگاران تبدیل نمی‌کنند. همین چندی پیش مقامات فرانسه و آلمان اعلام کردند، درصدد ارائه برنامه‌ای برای محدودیت فعالیت شبکه‌های اجتماعی خارجی در کشورشان هستند.

همچنین نخست وزیر انگلیس طی سخنرانی خود در مجمع جهانی اقتصاد در داووس، سرویس پیام رسان تلگرام (Telegram) را به دلیلِ «تبدیل شدن به مأمنی برای جنایتکاران و تروریستها» مورد انتقاد  قرار داد و گفت که شرکتهای فعال در حوزه فناوری موظفند برای متوقف کردن اینگونه فعالیت غیرقانونی «اقدامات بیشتری صورت دهند».

ترزا می در این باره گفت: «ما نیاز داریم که شاهد افزایش همکاریها میان سرویسهای کوچکتر مشابه (تلگرام) باشیم. هیچ شرکت فناوری مایل نیست به عنوان سرویس مورد استفاده تروریستها و یا نخستین اَپ انتخابی برای منحرفان جنسی شناخته شود».

چنانچه اشاره شد در روز‌ها و هفته های اخیر، در اکثر محافل عمومی اعم از سیاسی و اجتماعی و رسانه‌ای، صاحبنظران و حتی عموم مردم در خصوص فضای مجازی رها شده، توصیه‌های دغدغه‌مندانه‌ای را ارائه کردند.

مزایای فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در جهان پرسرعت امروزی امری غیرقابل کتمان است، اما متعاقب آن، آسیب‌ها و خطرات این فضا و این شبکه‌ها نیز بسیار فزآینده است و در صورت عدم کنترل مراجع ذیصلاح، حتی برای یک جامعه واجد بحران امنیتی است.

کشور ما بارها قربانی این شبکه ها شده و دشمن توانسته از این طریق مشکلاتی هر چند در کوتاه مدت برایش ایجاد کند و هزینه های سیاسی و امنیتی و انسانی و اقتصادی و حتی اخلاقی را در بر داشته است نمونه اش نقش آفرینی فضای مجازی در آشوب و اغتشاش در زمستان ۹۶ می باشد که همهگان از آن مطلع شدند به آن اقرار کردند و دشمن نیز اعتراف کرد که با استفاده از این فضا اهدافش را در ایران دنبال کرده است.

فتنه  دیماه ۹۶ از مدت‌ها پیش در اتاق‌های فکری  عملیاتی سیا کلید خورده بود و آمریکایی‌ها بعنوان دشمنان شماره یک ملت ایران با گردآوردن همه گروه‌های معاند، تدارک ویژه‌ای برای آن دیده بودند که البته مانند گذشته بواسطه بصیرت ملت و اتحاد مسئولان حول محور اصل مترقی ولایت فقیه، شکستی مجدد را تجربه کردند.

فتنه آمریکایی زمستان ۹۶ با اسم رمزمعیشت (منحرف‌کردن مطالبات بحق اقتصادی مردم) و با هدف نهایی آشوب‌افکنی و اغتشاشگری در مرحله اول و تسلیح افراد مزدور و دست‌نشانده برای کشتار مردم در مرحله دوم، طراحی شده بود. فتنه‌افروزان بر مبنای مدل نتیجه گرفته خود در برخی کشورها بر آن بودند تا از پیرامون، آشوب‌ها را به مرکز بکشانند و سپس مدل تجربه کرده خود در سوریه یعنی گسیل سلاح و تروریست‌های اجاره‌ای را اجرا کنند که اقتدار فزآینده امنیتی و اطلاعاتی نظام جمهوری اسلامی طرح شوم آن‌ها را در نطفه خفه کرد.

طراحان فتنه‌ی در نطفه خفه شده زمستان ۹۶ در اجرای پروژه جنایتکارانه خود علیه ملت ایران، حساب ویژه‌ای بر روی شبکه‌های اجتماعی بویژه تلگرام کرده بودند.

شواهد نشانگر آن است که تلگرام و کانال‌های معلوم‌الحال آن، علنا به اتاق جنگ آشوبگران تبدیل شدند. این کانال‌ها مستقیما فرمان آتش و کشتار مردم را می‌دادند. آن‌ها به طور ویژه دستورالعمل ساخت و استفاده از ابزار و مواد تروریستی نظیر کوکتل‌مولوتف را بر روی خروجی خود قرار می‌دادند و مردم را ترغیب به تخریب اموال عمومی و تصرف اماکن دولتی می‌کردند!

اغلب این کانال‌ها که گردانندگانشان در خارج از کشور متنعم به جیره ومواجب سازمان‌های جاسوسی بیگانه هستند، آشکارا مردم و نیرو‌های انتظامی را تهدید به کشتن می‌کردند.

غلظت خشونت‌گرایی و نفرت‌پراکنی و تروریست‌پروری این کانال‌های تلگرامی به قدری زیاد شده بود که مدیران شبکه اجتماعی تلگرام مجبور شدند برای حفظ ظاهر و نشان دادن تعهدشان به پروتکل ضدخشونت‌گرایی، یکی از این کانال‌های مروج اقدامات تروریستی و تخریب‌کارانه را مسدود کنند، که البته گردانندگان کانال مزبور، کانال مشابهی را تاسیس کردند که از قضا از سوی مدیر تلگرام نیز تبلیغ شد!

تحلیل محتوای کانال‌های تلگرامی و برخی دیگر از شبکه‌های اجتماعی در مدت زمان آشوب‌ها، صحت این گزاره را به اثبات رساند که تلگرام بستر مناسبی برای تروریست‌هاست.

نقش‌آفرینی شبکه‌های اجتماعی و بویژه تلگرام در حوادث آشوب‌های اخیر و بسترسازی بیگانگان از این طریق، به قدری آشکار بود که چند روز پس از فروکش کردن این آشوب‌ها، رسانه‌های غربی ناگزیر به اقرار در این رابطه شدند.

امروز دیگرهیچکس تردید ندارد که در اغتشاشات اخیر، فضای مجازی موثر بود. دشمن از طریق فضای مجازی، تحریکات را بیشتر می‌کرد و آموزش می‌داد.

بررسی ها می گوید حتی در جوامع مدعی آزادی و رواداری و ولنگاری نیز، دسترسی‌ها به فضای مجازی بر اساس مولفه‌هایی، چون سن و سطح تحصیلات و سایر شاخصه‌ها، تعریف و کنترل شده است و اینچنین نیست که هر فردی بدون در نظر گرفتن مقتضیات، بتواند آزادانه در فضای مجازی سیر و سیاحت کند. شاخص‌ترین کشور در این رابطه کاناداست؛کشوری غربی که در آن مقررات سفت و سختی در زمینه دسترسی به فضای مجازی بر اساس معیارها و شاخص های مختلف، وجود دارد و تخطی از آن نیز تقریبا امکان‌ناپذیر است. بنابراین مردم انتظار دارند مسئولان تدبیری بیندیشند تا این فضای مخوی از آلودگی پاکسازی و امکان استفاده مفید برای فرزندان این مرز و بوم فراهم آید و از هرگونه انحراف ناشی از فضای مجازی پیشگیری بعمل آید.