مظفر حاجیان

به گزارش پایگاه خبری ربیع، غدیر، مهم‌ترین و بزرگ‌ترین عید، روز اکمال دین و اتمام نعمت (الْیَوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دِینَکمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکمْ نِعْمَتِی) و روز سرنوشت مسلمین در پیش است این عید بزرگ را به همه دوستداران امامت و ولایت و به همه مسلمانان راستین تبریک عرض می‌کنم.

اکنون بیش از ۱۴۰۰ سال از واقعه غدیر می‌گذرد اما هنوز و هر روز بیشتر، غدیر علی، چشمه‌ای لبریز از آب حیات و دریایی موّاج از کرامت‌های انسانی و نور فروزان الهی است که دل و جان انسان را صیقل می‌دهد و روشن می‌کند.

«غدیر» دریایی از باور و بصیرت، در کویر حیرت و هامون ضلالت است، تا کام جان‌ها از آن سیراب شود.

«غدیر»، یک «کتاب مبین» است، سندی برای تداوم خط «رسالت» در جلوه «امامت». «غدیر»، برای انسان امروز و دیروز و فردا و انسان‌های تشنه حقیقت در همه زمان‌ها و مکان‌ها، چشمه زلال هدایت است، و برای ره گم‌کردگان، راهی روشن است که به «سنّت پیامبر» منتهی می‌شود. غدیر، عید ولایت است. واقعه فراموش‌نشدنی غدیر، یکی از حقایق تاریخ اسلام است و به‌راستی‌که تداوم اسلام با غدیر پیوندی ناگسستنی دارد. رسول خدا صلی‌الله علیه و آله در دهمین سال هجرت، برای زیارت خانه خدا (کعبه) با حضور و اجتماع مسلمین اراده فرمودند.

بدین سبب در میان قبایل مختلفه و طوائف اطراف بر حسب امر آن حضرت اعلان شد، و گروهی عظیم به مدینه آمدند تا در انجام این تکلیف الهی (ادای مناسک حج بیت‌الله) از آن حضرت پیروی و تعلیماتش را فراگیرند. این حج آخرین حج پیامبر و حجه الوداع نامیده شد. پس از آنکه رسول خدا صلی‌الله علیه و آله مناسک حج را انجام داده و با جمعیتی که به همراه آن‌حضرت بودند آهنگ بازگشت به مدینه فرمودند، چون به غدیر خم (که در نزدیک جحفه است) رسیدند، جبرئیل امین فرود آمد و از جانب خدای تعالی این آیه را آورد: یا أَیهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَیک مِنْ رَبِّک وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللّهُ یعْصِمُک مِنَ النَّاسِ إِنَّ الله لاَ یهْدِی الْقَوْمَ الْکافِرِینَ. (۶۷) مائده

امین وحی الهی این آیه را آورد و از طرف خداوند به آن حضرت امر شد که علی علیه‌السلام را به ولایت و امامت معرفی و منصوب فرماید و آنچه درباره پیروی از او و اطاعت اوامر او از جانب خدا بر خلق واجب آمده به همگان ابلاغ فرماید. در این هنگام آنها که از آن مکان گذشته بودند به امر پیغمبر بازگشتند و آنها هم که در دنبال قافله بودند رسیدند و در همانجا متوقف شدند. نماز ظهر را با همه همراهان ادا فرمودند. پس از فراغ از نماز در میان گروه حاضرین بر محل مرتفعی که از جهاز شتران ترتیب داده بودند قرار گرفتند و آغاز خطبه فرمودند و با صدای بلند همگان را متوجه و چنین فرمودند: حمد و ستایش مخصوص ذات خدا است. یاری از او می‌خواهیم و به او ایمان داریم و توکل ما به او است و از بدی‌های خود و اعمال ناروا به او پناه می‌بریم. گمراهان را جز او راهنمایی نیست و آن کس را که او راهنمایی فرموده گمراه‌کننده نخواهد بود.

و …تا رسیدند به این جمله که: ای مردم کیست که بر اهل ایمان از خود آنها (سزاوارتر) می‌باشد؟ گفتند: خدای و رسولش داناترند. فرمود همانا خدا مولای من است و من مولای مؤمنین هستم و اولی و سزاوارترم بر آنها از خودشان. پس هر کس که من مولای اویم علی علیه‌السلام مولای او خواهد بود و این سخن (مَنْ کنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِیٌّ مَوْلَاهُ) را سه بار تکرار فرمودند.

پس از پایان خطبه، هنوز جمعیت پراکنده نشده بود که امین وحی الهی رسید و آیه ۳ سوره مائده را آورد: الْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دِینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَکمُ الْإِسْلامَ دِیناً.

در این موقع پیغمبر صلی‌الله علیه و آله فرمود الله‌اکبر، بر اکمال دین و اتمام نعمت و خشنودی خدا به رسالت من و ولایت علی علیه‌السلام بعد از من، سپس آن گروه شروع کردند به تهنیت امیرالمؤمنین علیه‌السلام و از اینجا مولای متقیان به امامت برگزیده شد و این عید سعید بنیان‌گذاری گردید. و امروز به برکت قیام فرزند علی و پیروان آن مولا بیش از هر زمان، غدیر زنده و پویاست و می‌رود تا زمینه قیام مهدی موعود (عج) را فراهم آورد تا عدالت علوی جهان‌گستر گردد و غدیر به هدف نهایی که حاکمیت امامت است نائل آید. امروز تمام توان استکبار متوجه اهمیت امامت و ولایت شده ولی با همه مخالفت‌هایی که دارند و سنگ‌اندازی‌هایی که در مسیر پیروان ولایت می‌کنند باز پرچم مبارزه با ظلم و استکبار و استعمار در دست پیروان آن امام عدل‌گستر است که زمینه را برای قیام فرزندش آماده می‌کنند تا امامت جهان را به عدالت برساند و بشریت یک نفس راحت بکشد ان‌شاءالله.

مظفر حاجیان