به گزارش پایگاه خبری ربیع، امروز بیست و پنجم دسامبر سالروز میلاد حضرت عیسی مسیح(ع) پیام آور صلح و پیامبر رهایی‌بخش انسان از عبودیت خویشتن است. میلاد آن حضرت می‌تواند سرآغاز فصل جدیدی در عرصه روابط انسانی و بازگرداندن کرامت و شرافت انسانی به بشریت باشد. هر چند این روزها شاهد ظلم بزرگ و نسل کشی مسلمان و مسیحی در سر زمین غزه هستیم اما متاسفانه مدعیان پیروی از این پیامبر بزرگ الهی حرکتی در جهت توقف این کشتار نداشته اند؟ اما قطعا و یقینا پیروان واقعی ایشان اینگونه انسان کشی ها را نمی پذیرند و سردمداران آن یعنی حکومت جابر آمریکا و حکام صهیونیستی را منفورترین حکام دنیا می دانند که در این شکی نخواهد بود؟

به یقین پیامبران الهی برای سعادت انسان و خروج آنان از ظلم به روشنایی و نور برانگیخته شده اند. در واقع رسالت و اهداف پیامبران و نقش تبلیغی آنان برای هدایت مردم و جلوگیری از لغزیدن به گمراهی و جهل و فساد بوده است. بنابراین رسالت ادیان آسمانی خدمت به بشریت است که باید آن را درک و ارتقاء داد تا زندگی شرافتمندانه و به دور از تعصب و دشمنی برقرار شود زیرا رسالت دو  پیامبر بزرگ اسلام و مسیحیت، گسترش رحمت و دوستی و هدایت به سوی خیر و صلاح است. بدین ترتیب باید توجه داشت که برقراری صلح و دوستی میان مردم، اصلی مهم و ارزشمند است و هیچگونه تفاوتی میان تعالیم آسمانی و ارزش های دینی وجود ندارد زیرا اسلام و مسیحیت دارای یک اصل هستند و آن خداوند واحد است.

در قرآن مجید بیش از ۳۵ بار لفظ عیسی (ع) نام برده شده و خداوند چندین بار با لقب هایی چون مسیح، روح الله، کلمه الله و قول الحق، شخصیتی متعالی از حضرت عیسی(ع) را برای پیروان حق ترسیم کرده است. همچنین به اساسی ترین وقایع زندگی این پیامبر بزرگ می‌پردازد و کمک می کند تا پیروان حقیقت، شناخت خود را از شـخصیت این رسول الهی کامل تر کنند، لذا قرآن، آخرین کتاب‌ مقدس‌ که به وسیله خدا به آخرین فرستاده‌اش وحی شـده‌ است، منبعی است، برای شناخت‌ حضرت‌ عیسی(ع)، شخصی که غالب علمای‌ مسیحیت‌ به حتم‌ از پرداختن‌ بـه او غـفلت‌ کرده‌اند. بنابراین قرآن رسالت حضرت عیسی(ع) را تشریح می کند، اینکه‌ چگونه‌ در زمین ظهور کرد، چطور زیست و در نهایت‌ چگونه‌ رسالتش‌ را به انجام رسـاند. نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که در قرآن اسم این پیامبر بزرگ به صورت «عیسی بن مریم» آمده است. قرآن، حضرت مریم(س) را به عنوان یک شخصیت برجسته و بهترین زنان عصر خود معرفی می‌کند و می فرماید: «و به یاد آورید هنگامی را که فرشتگان گفتند: ای مریم! خدا تو را برگزیده و پاک ساخته؛ و بر تمام زنان جهان، برتری بخشیده است.» و «ای مریم!به شکرانه این نعمت، برای پروردگار خود، خضوع کن و سجده به جا آور؛ و با رکوع کنندگان، رکوع کن».

مسلمانان و مسیحیان باید مبانی مشترکی را که میان این دو دین بزرگ وجود دارد، پیدا کنند و با تکیه بر آنها به رویارویی با کفر بپردازند و  گره بسیاری از مشکلات را در جوامع بشری باز کنند. از آنجایی که مسلمانان حضرت عیسی (ع) را منجی و  نخستین یار و همراه حضرت مهدی (عج) می دانند و از طرف دیگر حضرت مریم(س) یک مبنای مشترک و بزرگ میان اسلام و مسیحیت به شمار می رود، زمینه هایی که اتحاد و وحدت هر چه بیشتر این جوامع را فراهم می آورند. نزدیکی ادیان الهی می تواند، بسیاری از مشکلات جوامع بشری چون آسیب های اجتماعی، کنترل فقر و مشکلات زیست محیطی را که جان هزاران انسان را گرفته، کنترل کنند.

اسلام و مسیحیت دو رسالت دینی آسمانی به شمار می روند. این دو، پیام آور عشق، همزیستی، صلح و محبت هستند و از آنجایی که یکی از مهم ترین رسالت های پیامبران دفاع از حقوق مظلوم بوده است، امروزه مسلمانان و مسیحیان باید نسبت به رفع ظلم و ستم و رویاوریی با استکبار و استعمار جهانی بر اساس تعالیم دینی اقدام کنند تا ملت های مظلوم و ستمدیده فلسطین از این بحران های خطرناک و ضدبشری که دست ساخت صهیونیزم است رهایی یایند. همچنین چون رسالت انبیاء، اصلاح انسان و تحقق سعادت در دنیا و آخرت و رساندن انسان به کمال و تکامل خود و دیگران است، باید همه ادیان به اصل گفت و گو و محبت و همزیستی مشترک و مسالمت آمیز توجه کنند و با بازگشت به تعالیم انبیاء و فرستادگان به ویژه پیروان پیامبراعظم حضرت محمد مصطفی(ص) و حضرت عیسی بن مریم، صلح و دوستی و عدالت را میان جوامع خود گسترش دهند.

علی حاجیان