به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس، آیت‌الله محمدمهدی میرباقری نماینده مردم کرج در مجلس خبرگان رهبری درخصوص جنبه فقهی و شرعی وقف برای حمایت از تولید ملی گفت: اگر کسی بخواهد برای تولید و اشتغال وقفی را انجام دهد، می‌تواند آن را برای کسب معینی مانند کشاورزی یا تجارت وقف کند و وقف‌کننده باید ذکر کند که این ملک را برای تولید ملی وقف می‌کنم.

وی افزود: اگر فردی برای حمایت از تولید وقف کند، کمک بزرگی به کشور می‌کند زیرا انسان‌های زیادی هستند که می‌خواهند کارخانه یا کارگاهی دایر کنند، اما مکان آن را ندارند. در واقع این کار وسیله ایجاد اشتغال برای جوانان کشور را فراهم می‌کند. برخی از افراد هم می‌خواهند برای جوانان خانه بسازند، اگر خیری زمینی در اختیارشان قرار دهد، به آنها کمک بزرگی می‌کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری درخصوص شعار سال ۹۷ گفت: اگر مردم در سالی که مقام معظم رهبری آن را با عنوان حمایت از کالای ایرانی نام‌گذاری کردند، برای تحقق شعار و بالا بردن سطح تولید داخلی وقف کنند، به اقتصاد کشور کمک می‌کنند، اما این موضوع فقط با گفتن من حل نمی‌شود، بلکه باید چند نفر از کارشناسان که از جهات مختلف تولید ملی آگاهی دارند راهکار استفاده از ظرفیت وقف برای تولید و حمایت از کالای ایرانی را پیدا کرده، سپس افراد متمکن در این زمینه وقف انجام دهند.

آیت‌الله میرباقری درباره نقش سازمان اوقاف در ایجاد زمینه برای استفاده از ظرفیت وقف در حمایت از تولید تأکید کرد: سازمان اوقاف می‌تواند با برگزاری جلسات هم‌اندیشی باحضور کارشناسان از قشرهای مختلف جامعه همچون فقها، روحانیون و متخصصان که در این خصوص فعالیت کرده‌اند راهکارهای استفاده از ظرفیت وقف در حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی را یافته و از مردم در این زمینه یاری بطلبند.

وی بااشاره به نیازهای جامعه گفت: جامعه هر روز با نیازهای جدیدی روبه‌رو است و برهمین اساس لازم است در زمینه‌های مختلف همچون آموزش، مسکن، اشتغال، سلامت و… وقف توسط متمکنین انجام شود. مخصوصاً جای برگزاری دوره‌های آموزشی اصول عقاید، اخلاق، تفسیر و تربیت اسلامی برای نوجوانان‌ خالی است و برگزاری آن نیاز به مکان دارد که واقفان می‌توانند در این زمینه وقف انجام دهند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به لزوم تغییر اشکال وقف و تناسب آن با نیازهای جامعه تصریح کرد: اجداد بنده موقوفاتی را برای روضه‌خوانی اباعبدالله الحسین علیه السلام داشتند و هر سال دو ماه در این موقوفات روضه‌خوانی و تبلیغ معارف اسلامی انجام می‌شود، اما مسئله این است که سبک وقفه‌ها تاکنون قدیمی بوده است و مردم بیشتر علاقه‌مند به وقف در زمینه روضه‌خوانی امام حسین(ع) بودند، علت هم این بود که آن زمان فرهنگ جدید نبود و آموزش و تربیت در مساجد و حسینیه‌ها انجام می‌شد لذا همه مسجد و حسینیه وقف می‌کردند. اما اکنون راهکارهای جدیدی برای وقف وجود دارد.

وی ادامه داد: متخصصان باید برای وقف در زمینه‌های مورد نیاز جامعه واقفان را راهنمایی کنند و از ظرفیت مردم در این خصوص استفاده کنند. توصیه من این است که متمکنین به جای ارث گذاشتن ثروت خود، بخشی از آن را برای کارهای خیر به خصوص بخش‌هایی که جامعه نیاز دارد وقف کنند.

انتهای پیام/