به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از  فارس،‌ سهم استان‌های ایران منهای تهران از نهمین روزِ جشنواره‌ سی و هفتم، سه‌شنبه ۳۰ بهمن چهار نمایش در بخش صحنه‌ای، پنج نمایش در بخش خیابانی و یک اثر در بخش نمایش‌های رادیویی است.

بر این اساس، نمایش‌های «مسجد سلیمان» از شهر اهواز، استان خوزستان، «جعبه» از شهر رشت، استان گیلان، «افسانه امیل و ممیل» از شهر درود، استان لرستان و «ما داریم از این خونه می‌ریم» از شهر مشهد، استان خراسان رضوی چهار نمایشی هستند که سهم استان‌های ایران از روز نهم جشنواره را در بخش صحنه‌ای می‌سازند.

نمایش‌های «لازمان، لامکان» از بندر بوشهر، استان بوشهر، «این کجا و آن کجا» از شهر بروجرد، استان لرستان، «ماشین زمان» از شهر مرند، استان آذربایجان شرقی، «بیگانگی» از شهر آمل، استان مازندران و «درها به روی چه کسی باز می‌شود؟» از شهر آستانه اشرفیه، استان گیلان نیز پنج نمایشی هستند که از استان‌های مختلف ایران مهمان نهمین روزِ جشنواره‌ی سی و هفتم شده‌اند. نمایش «شبانه» از اصفهان نیز سهم استان‌ها از نمایش‌های رادیویی است.

بر این اساس، نمایش «مسجد سلیمان» به نویسندگی ایوب بختیاری و نبراس میرابیان و کارگردانی ایوب بختیاری از اهواز با مدت زمان ۱۲۰ دقیقه، در دو نوبت ۱۷ و ۱۹:۳۰ در تالار سایه‌ی مجموعه‌ی تئاتر شهر روی صحنه می‌رود. نمایش «جعبه» به نویسندگی زهرا موسوی و مانا هوشنگ‌نژاد و کارگردانی علیرضا وحدی از رشت با مدت زمان ۸۰ دقیقه در دو نوبت ۱۷ و ۲۰ در تماشاخانه‌ سنگلج اجرا می‌شود.

نمایش «افسانه امیل و ممیل» به نویسندگی و کارگردانی شهاب امرایی از درود با مدت زمان ۷۰ دقیقه در دو نوبت ۱۷ و ۲۰ در تالار دکتر ناظرزاده‌کرمانی تماشاخانه‌ ایرانشهر اجرا خواهد شد. «افسانه امیل و ممیل» در قالب «مسابقه‌ ایران دو» روی صحنه می‌رود و در خلاصه داستانش آمده است: معصومه، بعد از فوت همسرش به همراه دو پسرش به آپارتمان کوچکی در تهران نقل مکان می‌کند. او که قرار است در شب یلدا به مهمانی شایان همسر آینده خود برود با حضور ناگهانی پدرش مواجه می‌شود و…

نمایش «ما داریم از این خونه می‌ریم» به نویسندگی بهزاد آقاجانی و کارگردانی حسین اکبرپور از مشهد با مدت زمان ۷۰ دقیقه در دو نوبت ۱۸ و ۲۰:۴۵ در تالار استاد سمندریان تماشاخانه‌ ایرانشهر روی صحنه می‌رود. در خلاصه داستان این نمایش که در قالب بخش «مسابقه‌ ایران یک» اجرا می‌شود آمده است: آرش بعد از ۱۷ سال دوری از خانه‌ی پدری، برای دیدن پدرش به خانه برمی‌گردد و…

در کنار این چهار نمایش در بخش صحنه‌ای، در بخش خیابانی نمایش «این کجا و آن کجا» به نویسندگی و کارگردانی پژمان شاهوردی از بروجرد با مدت زمان ۳۵ دقیقه، نخست ساعت ۱۰:۳۰ در ایوان انتظار متروی میدان ولیعصر (عج) و سپس ساعت ۱۶:۳۰ در محوطه‌ مجموعه‌ تئاتر شهر اجرا می‌شود.

نمایش «این کجا و آن کجا»، با نگاهی انتقادی، دو نگاه را در رابطه با قهرمانان جنگ در هر اقلیم به چالش می‌کشد و داوری را بر عهده مخاطبانش می‌گذارد. نمایش «لازمان، لامکان» به نویسندگی رضا بهرامی و کارگردانی مارل ایزدبخش از بوشهر نیز با مدت زمان ۶۰ دقیقه، ابتدا ساعت ۱۱ در ایوان انتظار متروی میدان ولیعصر (عج) و سپس ساعت ۱۶ در محوطه‌ مجموعه‌ تئاتر شهر اجرا می‌شود.

نمایش «ماشین زمان» به نویسندگی پژمان شاهوردی و کارگردانی محمد یوسفی‌زاده از مرند ساعت ۱۷ با مدت زمان ۲۰ دقیقه در محوطه‌ مجموعه‌ تئاتر شهر میزبان علاقه‌مندان می‌شود. در خلاصه داستان این اثر آمده است: یک روز مانده به آزادسازی خرمشهر، دو فرمانده تصمیم می‌گیرند که به زمان آینده بروند تا ببیند کسی آن‌ها را می‌شناسد یا نه…

نمایش «بیگانگی» به نویسندگی و کارگردانی غنچه شکوهیان از آمل ساعت ۱۶:۳۰ با مدت زمان ۲۰ دقیقه در محوطه‌ی خانه‌ی هنرمندان ایران اجرا می‌شود. این نمایش فیزیکال، ماجرای آفرینش و تولد زن و مردی است که عاشق هم می‌شوند اما پس از وصال شروع به سانسور و تغییر هم می‌کنند و پس از مدتی تبدیل به دو انسان جدید می‌شوند که یکدیگر را نمی‌فهمند.

نمایش «درها به روی چه کسی باز می‌شود؟» به نویسندگی محمدرضا جعفری‌لفوت و کارگردانی میلاد حسین‌زاده‌راحم از آستانه اشرفیه ساعت ۱۷ با مدت زمان ۲۵ دقیقه در محوطه‌ خانه‌ هنرمندان اجرا می‌شود. در بخش نمایش‌های رادیویی «شبانه» به نویسندگی و کارگردانی مهدی شداد از اصفهان با مدت زمان ۴۵ دقیقه در تماشاخانه‌ سرو اجرا خواهد شد.

*دبیرخانه جشنواره تئاتر دانشگاهی، کارگاه‌های بین‌المللی برگزار می‌کند

دبیرخانه جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران با توجه به حمایت از دانشجویان شهرستان و همکاری دو مجموعه فرهنگی هنری  ، دو کارگاه بین‌المللی در شهرهای کرمان و کاشان و یک کارگاه پژوهشی در تهران را برگزار می‌کند.

کارگاه «پانتومیم» توسط پینار اَلِو با همکاری دفتر انجمن علمی دانشجویی بازیگری- کارگردانی دانشکده هنر و معماری دانشگاه باهنر کرمان روزهای ۱۱ تا ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ و کارگاه «در جست‌وجوی دلقک درون» توسط دومینیک دوپو وودویل با همکاری خانه تئاتر کاشان و مرکز فرهنگی اقامتی منوچهری روزهای ۵ تا ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ برگزار خواهد شد.

همچنین در راستای نگاه پژوهشی این دوره از جشنواره، کارگاه «تمرین-پژوهش درباره‌ی دیوار و دیوار چهارم» توسط عباس جمالی (کارگردان، نویسنده و بازیگر) به مدت ۸ جلسه در شهر تهران برگزار خواهد شد.

علاقه مندان می‌توانند برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام هریک از این کارگاه‌ها به سامانه اینترنتی جشنواره به آدرس www.iiutf.ir و یا شبکه‌های اجتماعی جشنواره مراجعه کنند.

بیست و دومین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران  به دبیری امین مختاری پنجم تا چهاردهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸  برگزار خواهد شد.

*روایت کارگردان ایتالیایی از «نخستین پیشخوان ملی هنرهای اجرایی ایران»

SHOWCASE یا «نخستین پیشخوان ملی هنرهای اجرایی ایران» که به همت بخش بین‌الملل جشنواره‌یسی و هفتم با مدیریت سعید اسدی برگزار می‌شود امکانی است برای کارگردانان و گروه‌های تئاتر ایرانی تا آن‌چه را انجام داده و می‌دهند در قالبی متمرکز و فشرده در معرض دید مهمانان خارجی بگذارند. از جمله مهمانان خارجی حاضر در SHOWCASE می‌توان به میکله پانلا، دبیر فستیوال ترامیدا توره از ایتالیا اشاره کرد.

فستیوال ترامیدا توره هر ساله در تئاتر پیکولو در شهر میلان، کشور ایتالیا برگزار می‌شود و فستیوالی است در رده ملی و بین المللی که بر تئاتر معاصر با توجه به نمایش‌های معاصر متمرکز است.

میکله پانلا در مورد SHOWCASE یا «نخستین پیشخوان ملی هنرهای اجرایی ایران» گفت: سی و هفت سال است که جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر فجر در ایران برگزار می‌شود و این نخستین دوره‌ی SHOWCASE است. بنابراین می‌توانم بگویم که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. آن‌چه در مورد نمایش‌هایی که تاکنون در SHOWCASE دیده‌ام می‌توانم بگویم این است که پژوهشی در مورد هویت این هنرمندان توسط خودشان در جریان است. این پژوهش در رشته‌های مختلف یا هنر چند رشته‌ای در مورد عناصری که آن‌ها در تئاترشان مورد استفاده قرار می‌دهند رخ می‌دهد و پژوهشی عمیق است.

وی تصریح کرد: احساس من این است که این جا از میراث فرهنگی غنی‌ برخوردار است که در هنرش تاثیرگذار است. برای اشاره به این میراث غنی می‌توانیم از تعزیه مثال بیاوریم و باید بدانیم آن‌چه می‌بینیم ریشه‌ای عمیق در سنت‌ها و ماهیت اصلی تئاتر دارد. نمایش‌هایی که من دیده‌ام می‌توانند برای ارائه در کشور من و در اروپا بسیار جذاب باشند.

سی و هفتمین جشنواره‌ بین‌المللی تئاتر فجر از ۲۲ بهمن تا چهارم اسفند به دبیری نادر برهانی‌مرند در جریان است.

*کبک‌ها در تالار هنر به پرواز در می‌آیند

نمایش «پرواز کبک‌ها» نوشته داود کیانیان و کار حمید کیانیان با حضور جمعی از معلولان جسمی حرکتی از پنجم اسفند ماه در تالار هنر روی صحنه می‌رود. این نمایش کاری از موسسه خیریه توانمندسازی «باران» است؛ گروهی که از یازده سال پیش با مدیریت حمید کیانیان و با حضور تعدادی از معلولان جسمی حرکتی در مشهد فعالیت می‌کند و تاکنون اجراهای گوناگونی را در نقاط مختلف ایران روی صحنه برده است.

نمایش «پرواز کبک‌ها» تازه‌ترین فعالیت این گروه است که سال گذشته در بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان روی صحنه رفت و به عنوان اثر برگزیده در بخش آموزشی این جشنواره انتخاب شد. این نمایش که متن آن نوشته داود کیانیان است، درباره فاصله‌ای است که این روزها به واسطه فضای مجازی، میان فرزندان و پدر و مادرهایشان ایجاد شده و نگاهی به بازی نهنگ آبی دارد.

رضا کیانیان نیز به عنوان مشاور هنری با اجرای این نمایش همکاری دارد.

نمایش «پرواز کبک‌ها» از ۵ تا ۲۰ اسفند ماه راس ساعت ۱۹ و بیست دقیقه در تالار هنر روی صحنه می‌رود.

انتهای پیام/