به گزارش پایگاه خبری ربیع، در سلسله‌برنامه‌های سه‌شنبه‌ها با رسانه‌ها بازدید رسانه‌ای سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهر اصفهان با موضوع «درختان شهر، وضعیت رسیدگی به درختان خطرآفرین و قاتل» تشریح شد.
رئیس سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان در جمع خبرنگاران در کنار درخت کهنسال سپیداری در منطقه ۶ شهرداری که به دلیل خطرآفرینی قطع شده بود، بیان داشت: زمانی که سن درخت به پایان برسد، از درون خالی می‌شود و از بیرون چوب‌های اضافه ایجاد می‌کند و خطر سقوط آنها تهدیدی برای شهروندان است.
وی درختانی با این نشانه‌ها را خطرآفرین و قاتل نام برد و افزود: ناظر مقیم در منطقه، مسئول پیگیری عملیات شناسایی و اطلاع به سازمان پارک‌ها، بازدید میدانی و بررسی‌های لازم است و قطع درخت با هدف حفظ جان شهروندان به‌سرعت انجام می‌شود.
مرتضایی‌نژاد با اشاره به علامت‌گذاری انجام‌شده روی درختان خطرآفرین، به شهروندان توصیه کرد در فضاهای سبز از این درختان فاصله بگیرند.
وی در پاسخ به خبرنگار کیمیای وطن درباره تأثیر خشکسالی بر تسریع روند پیری درختان گفت: البته خشکسالی بی‌تأثیر نیست؛ به‌ویژه که با خشکی زاینده‌رود با کاهش رطوبت هم مواجه هستیم.
وی در ادامه از وجود ۱۰۰ درخت کهنسال در دنیا ازجمله سرو ابرقو در ایران خبر داد و افزود: درختان سپیدار و صنوبر بیشتر در معرض تهدید پیری و خطرآفرینی هستند. مرتضایی‌نژاد گفت: دستگاه توموگراف در تشخیص دقیق‌تر درختان قاتل کمک‌کننده است.
حجتی، مسئول باغبانی سازمان پارک‌ها، گفت: ۹۰درصد درختان بررسی‌شده از نوع سپیدار و صنوبر با عمر بهره‌برداری کم مربوط به سال‌های گذشته هستند و در سال‌های اخیر کشت نشده‌اند.
وی با اشاره به کنترل ماهیانه درختان از برخورد نامناسب شهروندان در زمان بررسی و قطع درختان خطرآفرین گلایه کرد و افزود: احتمال سقوط این درختان با یک باد شدید وجود دارد؛ بنابراین حفظ جان شهروندان در اولویت است.
افسانه مظاهری، مسئول واحد گیاه‌پزشکی سازمان پارک‌ها، گفت: آفات تأثیری بر پیری درختان ندارند؛ ولی سال گذشته طغیان آفات چوب‌ها را داشتیم که با انجام عملیات غیرشیمیایی و استفاده از تله‌های مکانیکی به دفع آفات کمک کردیم.
در ادامه در بازدید از محور چهارباغ، مرتضایی‌نژاد، رئیس سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان، از بازکاشت درختان پس از تحویل عمق مناسب خاک و تعامل با مراکز دانشگاهی برای جایگزینی گونه‌های مناسب خبر داد و افزود: درختان نارون که هویت چهارباغ هستند، با عمر طولانی بیش از ۵۰ سال در نقاط بدون درخت کشت می‌شوند. همچنین در محور میانی چهارباغ، احداث آبنما و فضای سبز پیش‌بینی شده‌ است.
وی تأمین آب برای فضای سبز چهارباغ را از اولویت‌های شهرداری و سازمان پارک‌ها اعلام کرد.
ایمان حجتی، مدیر کل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان، عدم امکان جایگزینی درختان کهنسال در چهارباغ را ناشی از عمق کم خاک دانست و یادآور شد: مدیریت جدید درختان را قطع نکرده، ولی کاشته است.