به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از اداره ارتباطات رسانه‌ای شهرداری اصفهان، شهرام رئیسی، اظهار کرد: سرمایه گذاری مشارکتی در شهر اصفهان به صورت سنتی در حوزه‌های مسکن و ساختمان انجام می‌شود اما در این دوره، جهت گیری مدیریت شهری برای حرکت سرمایه گذاری‌ها به سمت سایر بخش‌ها مانند حوزه‌های فرهنگی، ورزشی و اجتماعی بوده است.

وی گفت: همچنین برخی از فضاهای سبز شهر اصفهان در تابستان اخیر به شدت نیازمند آب بود از همین رو شهرداری برای تامین آب مورد نیاز با مشارکت یک شرکت دانش بنیان در قالب BOO (ساخت، بهره برداری، مالکیت) تصفیه خانه پساب شمال شهر را راه اندازی کرد.
رئیسی ادامه داد: با بهره برداری از این طرح، تأمین آب مورد نیاز فضای سبز منطقه ۱۲ و ۲ و احتمالا در آینده منطقه ۷ می‌تواند از طریق این تصفیه خانه و با پساب تصفیه شده انجام شود.
وی با اشاره به اینکه راه اندازی ایستگاه‌های دوچرخه با واگذاری ۱۵ ایستگاه به بخش خصوصی از جمله طرح‌های مشارکتی شهرداری اصفهان در سال ۹۷ بوده است، تصریح کرد: پیش از این، شهرداری باید هزینه‌هایی را به شرکت‌های نگهداری پرداخت می‌کرد و دوچرخه‌ها هم کیفیت خوبی نداشت اما اکنون با جلب مشارکت بخش خصوصی در این پروژه و واگذاری ایستگاه‌ها به بخش خصوصی، کیفیت دوچرخه‌ها افزایش یافته و نه تنها هزینه نگهداری ایستگاه‌ها از دوش شهرداری برداشته شده است بلکه درآمدی هرچند اندک برای شهرداری حاصل شده است.
مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان در مورد راه اندازی سایت انرژی خورشیدی شهر اصفهان نیز افزود: سال ۹۴ تفاهم نامه‌ای برای تولید ۵۴۰ مگاوات برق از انرژی خورشیدی در شهر اصفهان منعقد اما متأسفانه اجرایی نشد. از ابتدای سال جاری، شهرداری اصفهان پیگیر این موضوع بود چرا که طبق مصوبه شورای شهر، شهرداری باید بخشی از برق مصرفی خود را از طریق سایت‌های خورشیدی تامین کند. بر همین اساس فهرستی از سرمایه گذاران علاقمند در این حوزه تهیه و جلسات متعددی با مرکز پژوهش‌های شورای شهر و معاونت خدمات شهری برگزار شد.
رئیسی افزود: به دلیل نوسانات نرخ ارز در ۶ ماهه دوم سال جاری، این طرح توجیه پذیری خود را در کل کشور از دست داد چراکه این پنل ها وارداتی است و قیمت خرید تضمینی برق هم افزایش نیافته است. به همین دلیل برای اجرایی شدن طرح، در نهایت با همکاری سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری این طرح را در مقیاسی کوچک تر و توجیه پذیر، برنامه ریزی کردیم. در حال حاضر اقدامات مطالعاتی و فنی طرح سایت خورشیدی اصفهان انجام شده و به زودی اقدامات لازم برای فراخوان جذب سرمایه گذار انجام می شود.
مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان ادامه داد: با همکاری سازمان میادین سایتی برای این کار در نظر گفته شده که تا ۲ مگاوات انرژی از طریق پنل های خورشیدی تولید می کند و پنل ها از طریق سرمایه گذار تامین می شود.
وی در خصوص سرمایه گذاری‌های خارجی گفت: در حال حاضر شرایط اقتصادی خاص سبب کاهش سرمایه گذاری خارجی در ایران شده است، اما این سازمان با دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان در ارتباط است و اگر درخواستی از سرمایه گذاران خارجی وارد شود، از طریق امور بین الملل شهرداری اصفهان پیگیری می کند.