پایگاه خبری ربیع/ این روزهای کشورمان توام شده با اتفاقات تلخی که تمام ملت را اندوهگین کرده است.

زلزله که در کشورمان دچار روزمرگی شده است، روتین شدن این بلای طبیعی از ترس آن نمی‌کاهد. تلفات جانی زلزله از یک سو و ویرانی‌های پس از آن از سوی دیگر جان‌کاه است. ایران روی خط زلزله است باید از تجربه‌هایمان درس بگیریم و از تجربه‌ کشورهای زلزله‌خیز بهره ببریم.

سانچی‌ای که جان هم‌وطنانمان را گرفت. حریق هم در همنیشینی با آب، پارادوکس عجیبی را به نمایش گذاشت که فرکانسی از غم و اندوه را به ایران ارسال کرد.

نفتکشی با پرچم پاناما و در مالکیت ایران این روزها محل گمانه‌زنی‌های بسیاری شده است. وزارت‌خانه‌های امور خارجه، نفت و راه  بیشترین ارتباط را با این موضوع دارند، شاید بعد از پایان تلخ سانچی دیگر امیدها از دست رفته باشند ولی نباید از پای نشست.

اما خطری که پیش‌رو است و خطری عظیم‌تر است، خشکسالی است.

ایران کشوری کویری است که باید تدابیر لازم از پیش برایش اندیشه می‌شد. همان گونه که احد وظیفه مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور با اشاره به کمبود بارش در فصل پاییز اظهار کرد: ایران به دلیل قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمه خشک با بارش کم مواجه است، این موضوع نه تنها در شهر تهران بلکه در تمام استان‌های ایران وجود دارد.

وی با بیان اینکه در بارش همیشه با نوساناتی مواجه بودیم و مساله خشکسالی نیز از این مورد مستثنی نیست، افزود: مهمترین دلیل کمبود بارش در سال های اخیر تغییرات اقلیمی است.

باید سیاست‌گذاری مناسبی برای جلوگیری از خشکسالی فراهم گردد وگرنه در قرن ۲۱ شاهد فجیع‌ترین اتفاق خواهیم بود. فرهنک‌سازی برای استفاده بهینه آب بسیار کند عمل کرد تا حدی که اکنون به اضطرار رسید و یا اصلا زیرساخت مناسبی در انتقال آب و … نداشتیم.

انتظار می‌رود با وحدت و همکاری گسترده هر چه سریع‌تر مشکلات حل شوند. باید استفاده از فناوری‌های نوین در این زمینه در دستگاه‌های سیاست‌گذارمورد تدقیق قرار گیرد.

انتهای پیام/