مظفر حاجیان

به گزارش پایگاه خبری ربیع، در منطق قرآن سنت پیروزی حقّ و نابودی باطل، از اصول همیشگی، همگانی و تغییرناپذیر نظام آفرینش است و بر اساس همین سنت است که در درگیری میان حق و باطل، حتماً پیشرفت از آنِ حق است. مطابق آیه «وَ لِیُمَحِّصَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَ یَمْحَقَ الْکافِرِینَ: و [نیز این پیروزی‌ها و ناکامی‌ها] برای آن است که کسانی را که [از روی حقیقت] ایمان آورده‌اند [از عیوب و آلودگی‌ها] تصفیه و پاک کند و کافران را نابود نماید.»

این وعده خداوند متعال است و قطعا محقق خواهد شد، هر جا و هر زمان که یک جریان حق و یک جریان باطل با هم مواجه می شوند هر چند باطل تسلیحات و قدرت نظامی برتر داشته باشد اما مومن با ایستادگی و تکیه بر قدرت لایزال الهی و اعتماد به وعده الهی پیروز خواهند شد و پوزه باطل بر زمین مالید خواهد شد آنچنانی که امروز شاهد رسوایی و حرکت به سمت نابودی اسرائیل را شاهد هستیم امروز دنیا متوجه شده که صهیونیستها بسیار ضعیف هستند و براحتی از عرصه کره زمین محو خواهند شد گر چه تمام دنیای کفر و استکبار پشتیبان او باشند اما این قدرتها در مقابل قدرت مومنان خداجو هیچ خواهد بود. به چند سخن امام خامنه ای توجه کنیم که چگونه نوید نابودی اسرائیل را داده‌اند و این روزها آثار این نابود شدن را بخوبی می بینیم و دنیا لمس می کند:

  • «رژیم غاصب، رفتنی است. … امروز جوانان فلسطینی و نهضت فلسطینی…از همیشه بانشاط‌تر، سرحال‌تر و آماده‌تر است.» ۱۴۰۲/۰۷/۱۱
  • ان‌شاءاللّه نهضت فلسطین به نتیجه خواهد رسید و همین‌طور که امام بزرگوار (رضوان‌اللّه علیه) تعبیر کردند از رژیم غاصب به سرطان، حتماً این سرطان ان‌شاءاللّه به دست خودِ مردم فلسطین و نیروهای مقاومت در کل منطقه ریشه‌کن خواهد شد.
  • «اسرائیل نه یک کشور، که یک پادگان تروریستی علیه ملّت فلسطین و دیگر ملّتهای مسلمان است… من قاطعانه میگویم: حرکت نزولی و رو به زوالِ رژیم دشمن صهیونیستی آغاز شده و وقفه نخواهد داشت… تحرّکوا باسم الله إلی الأمام و اعلموا أنّه «وَلَیَنصُرَنَّ اللهُ مَن یَنصُرُه.» ۱۴۰۰/۰۲/۱۷

و فرمودند: «رژیم صهیونیستی ۲۵ سال آینده را نخواهد دید». این جملهٔ امام خامنه ای به عنوان مهمترین و به یادماندنی ترین جملهٔ رهبرمعظم انقلاب اسلامی در سال ۹۴ از نگاه مردم انتخاب شد. ایت انتخاب مردمی یعنی مردم آرزوی دیرنه اشان نابودی اسرائیل و آزادی قدس شریف از چنگال ددمنشان صهیونیستی است و دیری نخواهد پایید که این آرزو و انتظار محقق خواهد شد؟ حمله غافلگیر کننده این روزهای فلسطینیان به ؤزیم صهیونیستی که به بمب خبری محافل سیاسی و رسانه‌ای دنیا تبدیل شد حکایت از برداشته شدن گام اول در تحقق این آرزوی دیرینه مسلمانان جهان است. حمله‌ای که توانست میلیونها اسرائیلی را به لرزه در آورد و آنانرا به سوراخ‌های پناهگاهی بکشاند؟

در این ایامی که کشورهای عربی و به ویژه عربستان سعودی، در خوف و رجای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونسیتی هستند، پیام واقعه اخیر، عیان شدن چندباره آسیب‌پذیری دفاعی رژیم صهیونسیتی است. اکنون تمام سیاستمداران دنیا آسیب پذیری اسرائیلی‌ها را تایید می کنند و استکبار از این ضعف مشهود به شدت نگران و ترسیده است! و این امر روند عادی سازی را متوقف و دچار تردید جدی نموده است؟ و به تعبیری متمایلان به عادی سازی روابط با اسرائیل را به فکر واداشته و قطعا در این دیدگاه تجدید نظر خواهند نمود اگر عقلشان برسد کلا این خط را کور خواهند کرد چون بهیچ وجه به نفع دنیایشان که به آن دل بسته‌اند نخواهد بود حتی اگر آخر ت را نبینند که بسیاری از اینها چنین بصیرت و نگاهی ندارند؟

یا حداقل روند عادی سازی با این شرایط به تاخیر خواهد افتاد که چیروزی خواهد بود.

اکنون عملیات سهمگین “طوفان الاقصی” توجه کانون‌های رسانه‌ای و تحلیلی را به خود جلب کرده و کماکان پیرامون ابعاد، اهداف و پیامدهای آن اظهارنظرهای متعددی صورت می‌گیرد. برخی تحلیلگران علت اصلی عملیات مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی را در این مقطع زمانی، با هدف تخریب روند عادی‌سازی روابط اعراب و اسرائیل از سوی جبهه مقاومت (با محوریت جمهوری اسلامی ایران) ارزیابی می‌کنند؛ به ویژه آن که تلاش‌های مربوط به توافق صلح بین رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی، بیش از گذشته تشدید شده است.

تحلیل محافل و رسانه‌های مخالف این است که عادی‌سازی مناسبات رژیم صهونیستی و عربستان سعودی به مثابه ضربه‌ای هولناک بر پیکره مقاومت خواهد بود که حلقه فشار و منزوی سازی این محور را تکمیل کرده و منطقه وارد نظم نوینی خواهد شد که قطعاً خوشایند ایران نخواهد بود؛ لذا جمهوری اسلامی همه تلاش خود را به کار بسته تا عادی‌سازی دو طرف شکل نگیرد و با توجه به ملاحظات و محدودیت‌های کار دیپلماسی به ویژه در سایه بهبود روابط تهران با ریاض؛ بهترین گزینه شعله‌ور کردن جنگ از طریق هدایت و حمایت گروه‌های مقاومت فلسطین (و در صورت لزوم سایر گروه‌ها مانند حزب‌الله) است؛ نبردی که می‌تواند روندها و معادلات موجود را دچار تغییر و تحول هر چند به شکل موقت نماید.

رسانه‌ها آخرین هشدار رهبر معظم انقلاب نسبت به روند عادی‌سازی و تعبیر شرط بندی روی اسب بازنده و نیز استقبال مقامات و رسانه‌های رسمی جمهوری اسلامی ایران از عملیات غزه را چراغ سبز ایران به حمله اخیر حماس قلمداد کرده‌اند. اما واقعیت چیز دیگری است؟ تردیدی نیست که عملیات بی‌سابقه حماس علیه اسرائیل در اطراف غزه که یک پیروزی بزرگ و شکستی مفتضحانه را برای رژیم غاصب رقم زد، بیش از همه در پاسخ به سیاست‌های توسعه‌طلبانه و تجاوزات تل‌آویو در کرانه باختری و به ویژه حریم مسجد الاقصی بوده و به همین دلیل عملیات اخیر به طوفان‌الاقصی نامگذاری شده است.

در این شرایط مقامات سعودی بر سر دوراهی قرار گرفته‌اند که آیا به سمت انعقاد توافق آشتی با تل‌آویو حرکت کنند یا مترصد وضعیت غزه و تحولات شتابنده میدانی و واکنش اسرائیل و وضعیت فلسطینی‌ها باشند؛ فلسطینی‌هایی که در عملیات اخیر دست برتر را یافته و در عین حال در معرض اقدامات تلافی‌جویانه اسرائیل هستند. موضع ریاض دعوت به توقف جنگ و آرامش در اراضی اشغالی است و این نشانگر آن است که سعودی‌ها در این جنگ حداقل موضع بی‌طرفانه دارند؛ لذا هرگونه تلاش برای بازگشت به چرخه سازش با این موضع‌گیری در تعارض می‌افتد.

قطعاً با توجه به نشانه‌های برتری مقاومت فلسطین در این معرکه، تن دادن به سازش با اسرائیل نوعی خودزنی محسوب می‌شود که بعید است مقامات سعودی این ریسک را انجام دهند.

حتی اگر عربستان نسبت به توافق صلح با رژیم صهیونیستی جدی باشد، مقاومت فلسطین با عملیات بی‌نظیر خود شرایط را برای امتیازگیری از اسرائیل مهیا کرده و سعودی‌ها اگر چنان که مدعی پایبندی به آرمان فلسطین باشند، دستکم می‌توانند مفاد طرح صلح عربی سال ۲۰۰۲ (ناظر به استیفای حقوق فلسطینی‌ها) را بر سر میز مذاکره با آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها مطرح کرده و به عبارتی قیمت عادی‌سازی را برای طرف مقابل بالا ببرند. هر چند عقل سلیم می گوید با رژیم غاصب رو به اضمحلال رابطه برقرار کردن خودزنی و در سراشیبی تضعیف قرار گرفتن است.

مظفر حاجیان