به گزارش پایگاه خبری ربیع،خطر دقیقا به چه مواردی مرتبط می‌شود؟

دانشمندان کامپیوتر خبر از خطر بالقوه‌ای می‌دهند؛ پیشرفت در هوش مصنوعی ‌می‌تواند منجر به وجود آمدن مغزی خارجی یا سیستم هوش مصنوعی‌ای شود که انسان قادر به کنترل آن نیست.

دانشمندان ام‌آی‌تی با بررسی تکنولوژی‌های جدید به این نتیجه رسیده‌اند که سرعت سرسام‌آور پیشرفت تکنولوژی هشداردهنده است. اخیراً الگوریتم‌هایی طراحی‌شده است که سرعت قابل‌توجه آنها باعث شگفتی سازندگان آنها شده است.

از گوگل تا تسلا در خطرند

انویدیا شرکت تراشه‌سازی است که خودروهای خودران آن با خودروهای خودران شرکت‌هایی مانند گوگل، تسلا و جنرال موتورز فرق دارد. خودروی ان‌ویدیا مبتنی بر الگوریتم‌هایی است که بعد از تماشای یک انسان در حال رانندگی می‌آموزد که چگونه رانندگی کنند.

حالا خودروی ان‌ویدیا با موفقیت یادگرفته است که رانندگی کند. با این حال برنامه‌نویس‌های این شرکت از سرعت یادگیری این الگوریتم شگفت‌زده شدند. این سیستم قادر است اطلاعات را جمع‌آوری و به نتایج قابل ملموس ترجمه کند اما دانشمندان نمی‌دانند که چگونه این کار را با چنین سرعتی انجام داده است.

تکنولوژی ان‌ویدیا براساس یادگیری ماشینی است. این سیستم طوری طراحی شده است که اطلاعات را از سنسورهای خودرو دریافت کند و به شبکه‌ای از عصب‌های مصنوعی منتقل کند. سپس این اطلاعات پردازش می‌شوند و فرمان مناسبی را به‌فرمان، ترمز یا دستگاه‌های دیگر خودرو می‌فرستند.

درمان بیماری‌های روانی

سیستم‌های هوش مصنوعی به‌سرعت در حال یادگیری هستند. مغز متفکر مصنوعی یا مغز خارجی ایده جدیدی نیست. در حال حاضر ربات‌هایی وجود دارند که خبر می‌نویسند، بیماری شیزوفرنی را تشخیص می‌دهند یا کار بانکی می‌کنند. شاید این پیشرفت‌ها هیجان‌انگیز باشد اما دانشمندان نگران پیامدهای ناگفته این پیشرفت هستند.

دانشمندان معتقدند باید راه‌هایی پیدا کرد تا فن‌هایی مانند یادگیری ماشینی برای سازندگان آنها قابل فهم‌تر شود. در غیر این صورت پیش‌بینی شکست خوردن آنها دشوار می‌شود و حتی ممکن است سیستم‌هایی به وجود آیند که کنترل آنها برای انسان‌ها امکان‌پذیر نباشد.

روبات های هوشمند

واقعیت این است که هر روز ربات‌های هوشمندتری ساخته می‌شوند. مطالعات متعدد پیش‌بینی کرده‌اند که بیش از نیمی از شغل‌های فعلی بشر در ٢٠ سال آینده، دیگر وجود نخواهند داشت. البته این پیش‌بینی، خود نویددهنده ایجاد شغل‌های جدید دیگر در آینده است. سیستم‌های آموزشی ما باید نسل جدید را برای این پدیده آماده کنند. باید به این نکته توجه داشت که با وجود این‌که ربات‌ها به‌تدریج بهتر و باهوش‌تر می‌شوند ولی انسان، ویژگی‌هایی دارد که ربات هیچ‌گاه به آن نخواهد رسید.

باید در آموزش نسل جدید، به‌ویژه در تحصیلات عالیه بر این ویژگی‌ها تکیه کرد. یکی از این ویژگی‌ها «ابتکار» و «خلاقیت» است. ابتکار و خلاقیت موتور محرکه پیشرفت بشر است.