به گزارش پایگاه خبری ربیع، باور عموم مردم بر این است که دندان‌های شیری به خاطر عمر کوتاهشان اهمیت چندانی ندارند اما واقعیت غیر از این است. دندان‌های شیری به دلایل مختلفی دارای اهمیت بالایی هستند، که مراقبت و نگهداری از آنها بسیار لازم است.

** رویش نابجا یا عدم رویش دندان‌های دائمی زیرین

محمد عبدالهی متخصص دندان‌پزشکی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اهمیت دندان‌های شیری؛ اظهار کرد: سر و کله دندان‌های شیری از حدود ۶ تا ۷ ماهگی پیدا می‌شود و تا حدود دو سالگی به طور طبیعی کودکان دارای ۲۰ عدد دندان شیری هستند.

عبدالهی با بیان اینکه بسیاری از پدر و مادرها فکر می‌کنند که زود خراب شدن دندان‌های شیری و کشیدن آنها مهم نیست، چرا که دندان‌های دائمی به جای آن‌ها خواهند رویید؛ گفت: آن‌ها با این باور با مراقبت نکردن از دندان‌های شیری کودک خود، باعث پوسیدگی زودرس و از دست رفتن آن‌ها می‌شوند که نتیجه آن، رویش نابجا یا عدم رویش دندان‌های دائمی زیرین است.

** دلایل اهمیت دندان‌های شیری

وی با بیان اینکه مهمترین دلیل توجه به دندان شیری، زیبایی است؛ اذعان داشت: پوسیدگی دندان‌های شیری و یا تیره شدن آن‌ها با داروهای مختلف مثل قطره آهن، تأثیر نامطلوبی در زیبایی کودکان به جا خواهد گذاشت و به دنبال آن کودک از ظاهر خود خجالت می‌کشد و اعتماد به نفس خود را از دست خواهد داد.

**عصب در دندان شیری

این متخصص دندان‌پزشکی با اشاره به درد دندان شیری و توجه به درمان آن؛ تصریح کرد: دندان‌های شیری مانند دندان‌های دائمی دارای تمام اجزای تشکیل دهنده دندان از جمله اعصاب و عروق هستند که اگر پوسیدگی در دندان شیری ادامه دار باشد، عصب را درگیر می‌کند.

وی با بیان اینکه عصب دندان دائمی مجزا است؛ خاطر نشان کرد: درمان عصب دندان شیری هیچ گونه اثری بر عصب دندان دائمی ندارد و والدین نباید این دو مورد را با هم اشتباه بگیرند.

** حفظ فضای مناسب برای دندان‌های دائمی

عبدالهی به نقش مهم دندان‌های شیری برای سلامت فک اشاره و اظهار کرد: دندان‌ها به‌طور مستقیم و غیرمستقیم بر سلامت بدن تأثیر می‌گذارند، به همین خاطر دندان‌های شیری  مسئول حفظ فضای مناسب برای دندان‌های دائمی هستند و رویش صحیح آن‌ها به رشد و سلامت فک کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه کودکان بین ۶ تا ۱۲ سالگی دندان‌های شیری را از دست می‌دهند؛ گفت: برخی از خانواده‌ها فکر می‌کنند دندان‌های شیری اهمیت ندارند و اگر خراب شوند مهم نیست اما دندان‌پزشکان معتقدند اگر به دندان‌های شیری توجه نشود سبب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود و این موضوع عفونت دندان‌های کودکان را به دنبال دارد.

** مسواک زدن، حداقل دو بار در طول شبانه‌روز

عبدالهی خاطرنشان کرد: اصولی‌ترین و رایج‌ترین روش مراقبت از دندان‌ها مسواک زدن، حداقل دو بار در طول شبانه‌روز، یک‌بار صبح و یک‌بار پیش از خوابیدن است، هرچند کودکان از مسواک زدن سرباز می‌زنند، اما والدین وظیفه دارند تا با نظارت دقیق و بازی‌های مختلف این مشکل را برطرف کنند.

این متخصص دندان‌پزشکی با تاکید بر اینکه باید در حفظ دندان‌های شیری تلاش کرد؛ خاطرنشان کرد: در بعضی موارد عفونت دندان برای کودکان بسیار دردناک است و ملتهب شدن لثه و دندان کودکان می‌تواند تأثیر مستقیم در دندان‌های اصلی کودکان داشته باشد؛ به همین علت والدین باید به این مسئله توجه کافی داشته باشند.