به گزارش پایگاه خبری ربیع، در روزهایی که دشـمنان قسـم خـورده انقلاب با شناخت و درک صحیح نقـش حیاتـی انتخابـات در اسـتحکام پایه‌هـای نظـام جمهـوری اسلامی، از یـک سـو تمامـی تـوان خـود را برای کمرنگ کردن حضور ملت در پای صندوق‌های رأی به میدان می‌آورنـد و از سـوی دیگـر می‌کوشـند تـا بـا اثرگـذاری بـر آرای احـاد ملـت، آن‌ها را از انتخـاب گزینـه‌ای همسـو بـا آرمان‌هـای امام (ره) و انقلاب دور کنند در این نوشتار بر ان هستیم که مسئله شرکت در انتخابات را از زوایه دید و عملکرد شهدا مورد بررسی قرار دهیم؛ چراکه در طول تاریخ جمهوری اسلامی ایران، شهدا همواره به عنوان الگوهایی مهم به جامعه معرفی شده‌اند که با توجه به سخنان و رفتار آن‌ها می‌توان در اصلاح جامعه عملکردی پویا و مثبت داشت ضمن اینکه شرکت در انتخابات ادای دین به شهدا و پاسداری از خونشان و حرکت در مسیر آنهاست.

احساس مسئولیت در انتخابات مثل شهدا

شهدا در مسئله مشارکت درانتخابات با دو متغیر حضور حداکثری و انتخاب اصلح ورود می‌کردند. آنان با همین اعتقاد پای صندوق‌های رأی می‌آمدند که بتوانند سرنوشت مردم را به دست افراد صالح بسپارند. وقت انتخابات که می‌شد، همه نسبت به نتیجه حساس بودند و اعتقاد داشتند دفاع از کشور فقط رفتن به جبهه نیست گاهی برای تبلیغ و رأی آوردن کاندیدای مورد نظرشان از جبهه مرخصی می‌گرفتند و به شهرشان می‌آمدند از دیدن برنامه‌های مناظرات گرفته تا تبلیغ با ماشین شخصی و یا گرفتن مرخصی از جبهه؛ همه این‌ها نشانه اهتمام جدی شهدایی دارد که در زمان حیاتشان از این وظیفه شرعی و ملی خود غافل نبودند. از حاج احمد متوسلیان و شهدایی مانند یوسف کلاهدوز و ابراهیم جعفرزاده که به ماهیت اصلی بنی‌صدر پی برده بودند تا شهید سیدحسین علم‌الهدی که تلاش‌هایش برای عدم احراز صلاحیت یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری به ثمر نشست، همه پای کار انقلاب بودند. شهید ناصر بختیاری که از جبهه برگشت تا با تبلیغ بتواند مشارکت حداکثری را به منصه ظهور برساند و حجت‌الاسلام محمد شیخ شجاعی که برای اینکه بنی‌صدر رأی نیاورد با ماشینش تبلیغ کاندیدای رقیب بنی‌صدر را کرد یا حتی شهید احمد جعفرنژاد که انتخابات با چراغ قوه در دل تاریک شب را تجربه کرده است، همه روایت‌هایی متفاوت از مردان بی‌ادعاست که فراروی ماست. اکنون باید به تمام آن‌هایی که حسرت می‌خورند که چرا در زمان دفاع مقدس نبوده‌اند یا چرا مدافع حرم نشدند، باید گفت انتخابات از نگاه شهدا یک عملیات است و شرکت در آن درست شبیه به شرکت در یک عملیات است.

وصیت نامه و سخنان شهدا؛ الگوی انتخاباتی برای ما

وصیت‌نامه شهدا یکی از یادگاری‌هایی است که آنها از خود برای آیندگان باقی گذاشته‌اند و در این راستا یکی از محورهای اساسی که در وصیت‌نامه آنان به چشم می‌خورد درخواست حضور حداکثری مردم در انتخابات است. از وصیت نامه شهید قاسم سلیمانی هم می‌شود نظرش را درباره شرکت در انتخابات فهمید؛ آنجا که می‌فرماید: » بدانید که جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرم‌ها می‌مانند. اگر دشمن این حرم را از بین ببرد، دیگر حرمی نمی‌ماند. «ایشان در یکی از سخنرانی‌هایش هم اعلام کردند:» آن چیزی که در انتخابات مهم است حضور مردم در صحنه است، این حضور به منزله مشتی بر دهان دشمنان انقلاب اسلامی است. ما باید در انتخابات حضور میلیونی داشته باشیم. «در این راستا برای آشنایی بیشتر با نگاه شهیدان به مسئله مشارکت در انتخابات پیشنهاد می‌شود به کتاب» اثر انگشت؛ خاطرات و وصایای شهدا در موضوع انتخابات«سری بزنید که خاطرات و وصیت‌های شهدای بزرگوار ایران اسلامی را درباره انتخابات روایت کرده است.

فاطمه احمدی

کارشناس ارشد علوم سیاسی و روابط بین الملل