به گزارش پایگاه خبری ربیع، «جمهوری اسلامی دشمن دارد. یکی از چیزهایی که جمهوری اسلامی را بر دشمنانش فائق می‌کند، انتخابات است. اگر مشارکت خوب مردم در این انتخابات مشاهده بشود، این مایه سرافرازی جمهوری اسلامی است. مشارکت مردم در ذات جمهوری اسلامی است. جمهوری اسلامی ــ «جمهوری» یعنی مردم دیگر ــ [یعنی] عموم مردم با شیوه اسلامی، با روش اسلامی وارد میدان بشوند. این میدان مظاهر زیادی دارد که مهم‌ترین مظهرش همین انتخابات و تعیین مسئولین کشور است. «وارد میدان شدن مردم» معنایش این است که جمهوری اسلامی به معنای واقعی کلمه جمهوری است، [لذا] زبان دشمنان کوتاه می‌شود. در هر انتخاباتی که مشارکت کم بوده، زبان ملامت دشمنان جمهوری اسلامی و حساد جمهوری اسلامی دراز شده، ملامت کردند. وقتی مشارکت بالا است، زبان بدگویان کوتاه می‌شود؛ نمی‌توانند ملامت کنند، نمی‌توانند شادی کنند، دشمن‌شاد نمی‌شویم؛ علت اینکه بنده اصرار بر مشارکت بالا دارم این است. … تنبلی نکنند، بی‌اعتنائی نکنند، دستِ‌کم نگیرند؛ در همه گوشه‌های کشور شرکت کنند. مشارکت فقط مال شهرها نیست، مال شهرهای بزرگ نیست؛ در انواع مراکز جمعیتی، روستاها، بخش‌ها، مردم باید در انتخابات شرکت کنند تا جمهوری اسلامی در دنیا سرافراز بشود.» (رهبر معظم انقلاب – دیدار با اقشار مختلف مردم در روز عید غدیر)

برای انتخاب اصلح شاخص‌ها و ویژگی‌هایی وجود دارد که باید به آن توجه ویژه داشت؛ زیرا افرادی که دارای معیارهای اصلح هستند می‌توانند انقلاب و ارزش‌های آن را بیمه کنند و توسعه دهند.

اصلح کسی است که با عدالت و تقوا، وجود خویش را به کمالات انسانی و فضائل اخلاقی آراسته و منادی حق، عدالت، آزادی و استقلال باشد و با هرگونه تبعیض ناروا و امتیازطلبی‌های غیرقانونی به شدت مخالفت کند. این معیارها اهمیت بسیاری دارند.

عدالت‌پیشگی را باید در رفتار و گفتار و کردار گذشته کاندیداها بررسی کرد و به آن رسید.

 اگر شخص عدالت‌پیشه باشد، تقواپیشه نیز خواهد بود؛ زیرا اصولاً بی‌عدالتی از نشانه‌های بی‌تقوایی است و عدالت نشان از تقوای شخص دارد. این دو لازم و ملزوم یکدیگر هستند و با هم معنا و مفهوم می‌یابند.

همچنین حق، عدالت، آزادگی و استقلال‌طلبی عناصری هستند که در هر کس جمع شود کاربردی تصورنکردنی دارد که می‌تواند او را در مقابل کید و نقشه دشمن بیمه و نفوذناپذیر کند.

حق‌طلبی، آرمانی مقدس است که برای آن باید هزینه کرد و هزینه شد؛ کمااینکه عدالت‌خواهی نیز این‌چنین است؛ مگر حضرت علی (ع) جز عدالت را می‌خوستند و دنبال می‌فرمودند؟ ایشان در این راه به شهادت رسیدند.

کسی که نفوذناپذیر شد، دست رد بر سینه مستکبران و شیاطین می‌زند و در حقیقت دشمن نمی‌تواند او را منحرف کند یا او را دور بزند. امروز که دشمن بیش از هر زمان دیگر درصدد نفوذ است، انتخاب اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و باید مراقبت بیشتری داشت و بنابراین توجه به معیارهای اصلح از ضرورت بیشتری برخوردار است.

قناعت و ساده‌زیستی، عفو و چشم‌پوشی، اجتناب از کینه‌ورزی، شهامت و شجاعت، قاطعیت و تدبیر، فصاحت و بلاغت کم‌نظیر، تیزبینی و دوراندیشی، مناعت طبع و عزت نفس، صبر و استقامت، ظلم‌ستیزی و ظالم‌گریزی، اخلاص و تواضع، نظم و انضباط، قانونمداری، عظمت و استقلال‌خواهی برای کشور، بی‌اعتنایی به فرهنگ مزورانه استعمارگران و بیگانگان، رسیدگی به محرومان و مستمندان، داشتن سعه صدر و حسن تدبیر و صداقت در رفتار و گفتار، بعضی از صفات برجسته‌ای است که باید در فرد داوطلب آشکارا دیده شود. مواردی که بیان شد بخشی از شاخص‌ها و ویژگی‌هایی است که باید در انتخاب مورد توجه انتخاب‌کننده قرار گیرد و انتخاب‌شونده نیز باید اگر خود را به این صفات آراسته است، عرضه کند.

رضا صمیمی