به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از ایسنا،  محمد فرازمند در مراسم افطار با تعدادی از فعالان رسانه‌ای ترکیه به سوالات آنها در موضوعات مختلف، از تحریم‌های آمریکا علیه ایران گرفته تا مبارزه با تروریسم و خروج آمریکا از سوریه پاسخ داد.

وی با اشاره به اینکه آمریکا به طور یک‌جانبه از برجام خارج شد، گفت: آمریکا همواره به ایران اعمال فشار می‌کند. این اعمال فشار نه تنها علیه ایران، بلکه علیه کشورهایی که با کشورمان همکاری می‌کنند نیز مطرح است و ترکیه در رأس این کشورها قرار دارد. البته ترکیه موضع خود در مورد تحریم‌ها را آشکارا بیان کرد و ما روابط درهم تنیده با ترکیه داریم.

این دیپلمات ارشد ایرانی، با بیان اینکه استراتژی همیشگی ایران، همکاری با کشورهای مسلمان و منطقه است ادامه داد: ایران و ترکیه در برابر آمریکا عقب نشینی نکردند. آنهایی که عقب نشینی کردند، در وضعیت دشواری قرار دارند. ما برای حفظ روابط و ممانعت از کاهش حجم تجاری درسال ۲۰۱۹ در مقایسه با سال ۲۰۱۸ تلاش می‌کنیم. در مورد کالاهایی که شامل تحریم‌ها نمی‌شوند، تجارت ترکیه و ایران بیش از پیش افزایش یافته است.

سفیر ایران به موضوع مبارزه با تروریسم نیز اشاره کرد و گفت: ما دیدگاه متفاوتی با ترکیه در موضوع مبارزه با تروریسم نداریم. باید تمامی گروه‌های تروریستی سرکوب شوند. کمیته مشترک امنیتی میان وزارتخانه‌های کشور ایران و ترکیه وجود دارد. این کمیته‌ها به طور فعال به فعالیت‌های خود در موضوعات روز ادامه می‌دهند. حملات تروریستی از شمال عراق به ایران صورت گرفت. ما می‌خواهیم در این زمینه با دولت مرکزی عراق همکاری کنیم. این، هم برای داخل کشور و هم شهرهای جنوبی حائز اهمیت است.

فرازمند در مورد روند خروج آمریکا از سوریه نیز گفت: ما در طول سه سال گذشته در پلت فرم‌های مختلف، روند آستانه و دیدارهای دوجانبه رایزنی‌هایی با ترکیه در موضوع سوریه انجام دادیم. در دیدار با دوستان ترک مان، هیچ گونه خط قرمزی در ارتباط با مسئله سوریه نداریم. بحران بزرگی در سوریه جریان داشت، هیچکس در این بحران برنده نشد. ما به عنوان ایران و ترکیه همواره دیدارهای وسیع انجام داده‌ایم. چند هفته پیش آقای ظریف وزیر خارجه ایران از دمشق به آنکارا آمد و نتایج دیدارهایش را با دوستان ترک در میان گذاشت. ما حضور آمریکا در منطقه و در رأس آن سوریه را نمی‌پذیریم. آمریکا در مناطقی که حضور دارد، به صلح کمک نکرده است. از افغانستان گرفته تا شاخ آفریقا، مداخله نظامی آمریکا در عراق نیز موجب تشدید تنش در این مناطق شده است. آمریکا حتی در راستای منافع خود، از داعش نیز حمایت می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در مورد حضور آمریکا در سوریه، سیاست‌های متفاوتی در داخل آمریکا وجود دارد. اما بالاخره در مورد خروج از این منطقه متقاعد خواهند شد. کسانی که از حمایت آمریکا برخوردار هستند، در آینده خواهند دید که خبری از این کمک‌ها نیست. دولت‌های سوریه، ایران و ترکیه برای حل مسائل خود و مسئله شرق سوریه می‌توانند مکانیزم‌های بهتری را تعریف کنند. آشکارا می‌گوئیم که ما از حضور آمریکا در این منطقه حمایت نمی‌کنیم. باید از سوریه و شرق آن نیز خارج شود.

فرازمند در مورد ادعاهای تنش میان ایران و روسیه گفت: من چنین ادعایی را نشنیدم. ایران، ترکیه و روسیه سه شریک آستانه هستند. اگر در هر موضوع دیدگاه مشترک داشتیم، لزومی به دیدار نبود. ما برای نزدیکتر کردن دیدگاه‌های متفاوت به همدیگر تلاش می‌کنیم. هرسه طرف نیز در خصوص گسترش همکاری‌های آستانه مصمم هستند. در سطح پارلمان‌ها نیز روندی در این زمینه آغاز شد. رؤسای بخش سیاست‌های خارجی پارلمان‌ها وارد عمل شدند. کانال‌های دیپلماسی میان ایران و ترکیه تا آخر باز است. از شرایط موجود نیز بسیار خشنود هستیم. ما در داخل خود با نمایندگان در مجلس در موضوعات مختلف نظیر برنامه هسته‌ای و یا سایر موضوعات می‌توانیم بحث کنیم. ولی درخصوص توسعه روابط با ترکیه، همه اتفاق نظر دارند.

این دیپلمات ارشد ایرانی در ترکیه افزود: من روابط میان ایران و ترکیه را به یک اکوسیستم تشبیه می‌کنم که در صورت هرگونه خسارت، ابزار لازم برای ترمیم آن در داخل اکوسیستم موجود است. با استفاده از این اکوسیستم، روابط ما قوی مانده است و هر دو کشور نیز در مورد حفظ منافع ملی خود، بسیار قوی هستند.