به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از  فارس از بجنورد،  عصر امروز استاندار خراسان شمالی میزبان فعالان و صنعتگران حوزه فرش دستباف در استان بود و به سخنان آنان گوش فرا داد.

در این جلسه فعالان صنعت فرش انتقادات و مشکلات خود را عنوان کردند.

این جلسه با حواشی‌ای نیز همراه بود. بغض یکی از صنعتگران هنگام صحبت کردن که باعث ناتمام ماندن سخنانش شد توجه‌ها را جلب کرد و حضار به‌افتخار او دست زدند.

از دیگر موارد جالب توجه این جلسه سخنان یکی از فعالین صنعت فرش استان بود که در آن ضمن انتقاد از عدم‌حمایت از تولیدکنندگان فرش به مسئولان اداره صمت نیز کنایه‌ای زد و گفت: نمی‌دانم، شاید تسهیلات به مسئولان صمت رسیده است.

در ادامه مشروح سخنان نمایندگان صنعتگران حوزه فرش دستباف استان را می‌خوانیم.

در ابتدا ساناز عباس پور، رئیس حوزه فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گزارشی از عملکرد حوزه فرش خراسان شمالی ارائه داد و در این زمینه گفت: صدور کارت‌های شناسایی فنی و حرفه‌ای برای ۲۵۹۶۰ ازجمله فعالیت‌ها بوده است.

وی روند صدور پروانه کسب صنفی را نزولی عنوان کرد و علت آن را عدم بیمه قالیبافان دانست و افزود: پروانه تولید فرش به روش غیرمتمرکز با مدیریت متمرکز به تعداد ۱۶۸ فقره پروانه تا ابتدای سال ۹۸ داده‌شده است.

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی از معرفی ۱۳۰۹ نفر در حوزه فرش به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات خبر داد و تصریح کرد: از این تعداد فقط ۷۷۴ نفر تسهیلات دریافت کرده‌اند.

عباسپور تعداد بیمه‌شدگان قالیباف را در  سال ۹۲ حدود ۶۷۸۲ نفر دانست و گفت: این مورد نیز روند نزولی دارد و این عدد به ۳۰۷۷ نفر رسیده است.

وی در پایان اظهار کرد: ثبت نشان جغرافیایی فرش استان در کشور و سپس در جهان ازجمله افتخارات صنعت فرش استان است.

عدم تأمین بیمه و تسهیلات برای قالیبافان

سپس محمدی، طراح فرش در استان گلایه‌هایی مطرح کرد و بیان داشت: ازنظر طراحی و تولید می‌خواستم فرش استان را به سطح استان‌های برتر کشور برسانم اما به این هدف نرسیدم که علت آن عدم پرداخت تسهیلات ب ما بود. همچنین موضوع بیمه ما بلاتکلیف است.

عدم وجود بستر ایجاد رنگرزی سنتی در استان

حافظی، کارشناس ارشد رنگ رزی در استان خراسان شمالی نیز گفت: برای رنگ رزی طبیعی در استان فضایی وجود ندارد لذا ما نیاز به احداث کارگاه برای این موضوع داریم البته بخش‌هایی مانند کمیته امداد این را مطرح کرده‌اند که می‌توانند فضا را در اختیار قرار دهند.

وی افزود: قیمت گزاری نخ‌های رنگی در استان جا نیفتاده و قیمت بالایی برای نخ غیر مرغوب وجود دارد. نخ بارنگ طبیعی در استان استفاده نمی‌شود.

این کارشناس ادامه داد: اهمال‌کاری در نخ‌های پشمی و ابریشمی در استان وجود دارد. همچنین رنگ رزی طبیعی در استان نداریم که این موضوع صدمه جدی به فرش استان می‌زند.

حافظی کشت گیاهان  رنگ‌زا در استان را قابل‌پیگیری دانست و عنوان کرد: برای صنف طراحان و رنگ رزها بیمه در نظر گرفته نمی‌شود.

مشکلاتی که مسئولان می‌دانند!

جواد ایزانلو که از فعالان صنعت فرش استان است نیز به موضوع دست مزد پایین و بیمه اشاره کرد و بیان داشت: مطرح کردن این موارد را بی‌دلیل می‌دانم زیرا معتقدم  مسئولان این موارد را می‌دانند.

خیرآبادی از دیگر فعالان حوزه تولید فرش استان است که به مشکلات تولید فرش در استان اشاره کرد و در این باب گفت: نبود زیرساخت‌هایی مانند رنگ رزی صنعتی و پشم شویی، نبود مواد اولیه در استان، نبود نمایشگاه دائمی در استان و عدم اعزام به نمایشگاه‌های بین‌المللی ازجمله این مشکلات است.

وی افزود: خودم فرش جدیدی ثبت اختراع کردم اما تسهیلات ندادند و مجبور به فروش خانه‌ام شدم اما این فرش تولید شد و از طریق نمایشگاه بین‌المللی معرفی کردم و به فروش رساندم که این امر نشان از اهمیت نمایشگاه دارد.

محمدرضا ایزانلو نیز از بی‌مهری به اساتید این رشته در بجنورد گلایه کرد و تاکید کرد: در استان کلاس گذاشته‌شده اما استاد از خارج استان می‌آورند.

وی نیز از نداشتن بیمه گلایه کرد.

حضور در نمایشگاه لازمه فروش فرش

خانساری که جزو تولیدکنندگان این صنعت است، خطاب به تولیدکنندگان گفت: فرش با گره جفتی نبافید که باعث ریختن آبروی استان می‌شود.

وی در ادامه حمایت دولتی برای حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی را لازمه فروش فرش دانست.

یزدانی، نماینده قالیبافان ترکمن دیگر سخنران برنامه بود که اظهار کرد:  شغل اصلی بخش اعظمی از ترکمن‌ها دستبافی است اما بامشکلاتی مواجه هستیم.

وی از وجود تبعیض بین تولیدکنندگان ترکمن و دیگر تولیدکننده‌ها گلایه کرد و افزود: این موضوع به روحیه تولیدکنندگان ضربه وارد می‌کند.

ابوالقاسم محمدی، مسئول اتحادیه‌های صنفی فرش دستباف نیز در پایان این جلسه گفت: ۱۳ هزار بافنده در استان داریم که برای بیمه ۲ هزار نفر در صف هستند.

انتهای پیام/