زهرا نصیری

به گزارش پایگاه خبری ربیع، تا پیش از راه اندازی سامانه الکترونیکی شناسنامه برای افراد فاقد سند هویتی بیش از ۱۱ هزار پرونده در ادارات کل ثبت احوال استان‌ها تشکیل شد که در این زمینه حدود  ۵ هزار و ۸۸۰ پرونده بررسی شد و برای سایر افراد کارت شناسایی موقت صادر گردید.

سرپرست اداره کل ثبت احوال استان اصفهان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ربیع ازآخرین تحولات انجام شده در سازمان ثبت وقایع حیاتی کشور سخن گفت و به این مسئله اشاره داشت که  با تمهیدات در نظر گرفته شده ازاین پس ،ثبت نام افراد بالای ۱۸ سال فاقد شناسنامه، به صورت الکترونیکی خواهد بود.

 مجتبی یکتامنش  افزود:با توجه به رویکردهای دولت سیزدهم  برای تعیین تکلیف افراد فاقد شناسنامه و اختصاص شناسه واحد برای ایرانیان فاقد شناسنامه ثبت نام این افراد با راه اندازی سامانه الکترونیکی http://faghedin.sabteahval.ir صورت می‌گیرد.

وی افزود: این طرح برای شناسایی، صدور کارت موقت و تعیین تکلیف افراد فاقد شناسنامه با هدف استفاده از خدمات اجتماعی در راستای  دستورالعمل مقابله با فقر، کمک به ایجاد سازو کار های قانونی برای ارائه خدمت به  مردم وکاهش هزینه ها صورت می گیرد.

وی تاکید کرد: رسیدگی به درخواست‌ها مطابق قوانین و مقررات و در صورت لزوم در شورای تأمین شهرستان‌ها انجام  می شود و تلاش بر آن است که تأیید یا رد تابعیت ایرانی این افراد و تعیین تکلیف پرونده‌های آنان در سریع‌ترین زمان ممکن انجام شود.

دستگاه‌های اجرایی باید آخرین  نشانی افراد را از سازمان ثبت احوال استعلام  کنند

 یکتامنش ،همچنین به این موضوع اشاره داشت که براساس تصویب پیشنهاد سازمان ثبت احوال کشور در مورد پایگاه نشانی قانونی در قانون بودجه سال ۱۴۰۲، دستگاه‌های اجرایی موظف اند آخرین استعلام نشانی افراد برای ارائه خدمات را از سازمان ثبت احول استعلام و دریافت کنند.

 وی  به بیشترین اسامی انتخابی در استان اشاره کرد و گفت: بیشترین اسامی انتخابی برای نوزادان پسر در استان اصفهان  به ترتیب امیرعلی ، حسین ، آراد و ماهان و برای نوزادان دختر فاطمه ، زهرا ، دلوین رستا می باشد.

  یکتامنش، افزود : میزان ولادت در سه ماهه اول امسال ۱۲۳۱۷ مورد بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به میزان ۷/۷ درصد کاهش داشته است.

استفاده ازظرفیت حوزه های علمیه ،علما و مساجد برای تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری

سرپرست اداره کل ثبت احوال استان اصفهان گفت:باید از ظرفیت های حوزه های علمیه ، علما ، روحانیون  و مساجد برای ترویج و تشویق جوانان به امر ازدواج و فرزندآوری و انتخاب نام های نیکو برای فرزندان استفاده مطلوب کرد.

سرپرست اداره کل ثبت احوال استان اصفهان همچنین از افزایش درخواست بانوان  اصفهانی برای صدور “گواهی تجرد” به منظور خروج از کشور در سال‌های اخیر خبر داد و گفت: افرادی که در خارج از کشور قصد ازدواج بر اساس قوانین آن کشور را دارند و یا برای زندگی یا اشتغال به کار نیاز به این گواهی دارند با مراجعه به ادارات ثبت احوال ، درخواست این گواهی را ارائه می کنند.

۳۱۰ گواهی تجرد سال گذشته برای بانوان اصفهانی صادرشد

 یکتامنش بیان داشت: ۳۱۰ گواهی تجرد سال گذشته در استان صادرشد و این رقم در کشور حدود پنج هزار فقره است که بیش از ۸۰ درصد مربوط به بانوانی است که قصد ازدواج در کشوری دیگر و یا عزیمت به خارج را دارند.

وی هشدار داد: صدور روزافزون درخواست گواهی تجرد که بیشتر مربوط به بانوان جوان در سن باروری و بخشی از نخبگان و افراد تحصیل کرده‌ است، جای نگرانی دارد زیرا تهدیدی برای کاهش نرخ باروری و جمعیت است.

وی اضافه کرد: دولت و مجلس باید قوانین و سازوکاری را بابت مجوزهای گواهی تجرد برای متقاضیان تعریف کند که برخی از این افراد دچار فریب و حیله سایت‌های همسر یابی جعلی خارج از کشور و همچنین کلاه‌برداری مالی و سواستفاده‌های دیگر قرار نگیرند.

 نرخ باروری و زاد و ولد در سال ۱۴۰۱ کاهشی بود

وی همچنین در باره تحولات جمعیتی در استان اصفهان گفت: جمعیت در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایشی نداشته و نرخ باروری و زاد و ولد کاهش یافته است.

یکتامنش افزود: تشکیل کارگروه‌های استانی برای رفع موانع و چالش‌های افزایش نرخ جمعیت، ایجاد پوشش‌های بیمه‌ای و تخصیص اعتبارات برای رفع مشکل نازایی و فرهنگ سازی صحیح در ارتباط با فرزندآوری از جمله اقداماتی است که از ابتدای سال تاکنون انجام شده است.

زهرا نصیری