به گزارش پایگاه خبری ربیع، مدیرکل اداره دامپزشکی استان اصفهان گفت: تاکنون این اداره گواهی نامه‌ای برای توزیع شیر الاغ صادر نکرده است. به مردم توصیه می کنیم از خرید شیر فله ای خودداری کنند.

شهرام موحدی درپاسخ به پرسش خبرنگار کیمیای وطن مبنی بر اینکه دامپزشکی برای کنترل بیماری حیوانات خانگی چه اقدامی انجام می دهد گفت:در سطح استان اصفهان درمانگاه های دامپزشکی مستقر هستندو افرادی که در منازل خود حیوانات وحشی خانگی نگهداری می کنند باید به صورت مستمر مراجعه نمایند و واکسیناسیون دوره ای را انجام دهند این درمانگاه ها خصوصی هستند اما تحت نظر اداره کل دامپزشکی استان می باشند.

شهرام موحدی، خبر از راه اندازی خط ۲۱ تولید در کشتارگاه های استان داد و گفت: در این خط امعا و احشا لاشه خارج، آلودگی و بار میکروبی لاشه کاهش و ماندگاری لاشه افزایش می‌یابد.
وی با اشاره به سالن‌های پیش سرد به عنوان یکی از راه‌های پیشگیری از تب کریمه کنگو اظهار کرد: در حال حاضر ۹۹ درصد گوشت مورد مصرف استان اصفهان از کانال پیش سرد انجام می‌شود که در نتیجه آن هیچ مورد فوتی از تب کریمه کنگو گزارش نشده است.

وی در پاسخ به این پرسش کیمیای وطن که ایا فروش شیر الاغ و شتر دارای مجوز از این اداره کل است گفت: تاکنون این اداره گواهی نامه‌ای برای توزیع شیر الاغ صادر نکرده است. به مردم توصیه می کنیم از خرید شیر فله ای خودداری کنند.

وی بیان اقدامات اداره کل دامپزشکی استان اصفهان در حفظ امنیت غذایی فرآورده‌های خام دامی گفت: در این راستا ۵۷ واحد متخلف پلمب شد و بیش از ۳۳۹ هزار مترمربع در همیاری با سایر ارگان‌ها ضدعفونی شده است.

موحدی در بیان نتایج اقدامات انجام شده توسط این اداره اظهار کرد: در حال حاضر استان اصفهان، رتبه اول تولید شیر خام کشور با یک میلیون و ۳۷۰ هزار تن شیر، رتبه دوم پرورش شترمرغ، رتبه دوم تولید تخم مرغ، رتبه سوم تولید عسل و رتبه چهارم تولید گوشت قرمز در کشور و همچنین رتبه اول تعداد واحدهای پرورش طیور را دارا است.

خروج ۱۳۸ تن پروتئین حرام از چرخه کشتارگاه های اصفهان

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه اداره کل دامپزشکی استان اصفهان نیزگفت: با تلاش ناظران شرعی از اول فروردین سال ۹۸ تاکنون، حدود ۱۳۸ تن پروتئین حرام از چرخه کشتارگاه ها خارج شده است. که حدود ۱۱۱ تن گوشت طیور و ۲۷ تن لاشه گوسفند، گاو و شتر معدوم و از چرخه خارج شد.

حجت الاسلام والمسلمین احمدرضا کیانی افزود: در حال حاضر ۷۰ ناظر شرعی در کشتارگاه های استان مشغول فعالیت هستند.

وی همچنین به گلایه کشتارگاه ها در بحث تناقص قانون در ذبح شرعی اشاره کرد و گفت: مطابق قانون، کشتارگاه ها به تعداد هر راس دام و طیور باید عوارض به دولت پرداخت کنند و دولت هر ساله باید تحت حقوق ناظران شرعی به آنها پرداخت کند که این تاکنون عملی نشده است.

وی توضیح داد: متاسفانه در حالی که دولت این عوارض را دریافت کرده، این هزینه را به ناظرین ذبح شرعی نداده و عنوان کرده خود کشتارگاه ها این هزینه را باید به ناظران پرداخت کنند، بنابراین امیدواریم این تناقض در قانون به زودی مرتفع شود.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی نیز در این نشست با اشاره به صادرات اداره کل دامپزشکی استان اصفهان در سه ماهه نخست سال گذشته، اظهار کرد: در این مدت ۵۳۴۱ هزار تن محصول به ارزش ۵ میلیون و ۲۹۵ هزار دلار از استان به خارج کشور صادر شده است که این میزان صادرات در سه ماهه نخست امسال ۱۰ هزار و ۶۶۰ تن محصول به ارزش ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار بود.

کشتکار با بیان اینکه در سه ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته میزان صادرات خامه پاستوریزه به روسیه به دلیل محدودیت های صادرات و کرونا کاهش یافت، گفت: با این وجود ۱۱۰ تن پودر آب پنیر، ۸۰ تن کنسانتره شیر، ۴۴۶ تن خامه و ۷۸۱ هزار تن شیر خشک از استان اصفهان صادر شده است.

زهرا نصیری