به گزارش پایگاه خبری ربیع، سران قدرت‌های بزرگ اقتصادی جهان در بوئنوس آیرس (پایتخت آرژانتین) گرد هم آمدند تا در نشست گروه ۲۰ درباره مهم‌ترین موضوعات جهانی ازجمله بحران مهاجرت، تنش‌های منطقه‌ای، تغییرات آب و هوایی و نیز توافق‌نامه‌های تجاری گفت‌وگو کنند.
سران کشورهای شرکت‌کننده در این نشست در حالی گفت‌وگوهایشان را آغاز کردند که دو موضوع مهم از همان ابتدا بر اجلاس امسال گروه بیست سایه انداخته بود: نخست تهدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نسبت به افزایش تعرفه‌های گمرکی بر واردات کالاهای چینی و دیگر بالاگرفتن تنش و رویارویی نظامی میان روسیه و اوکراین.
از سوی دیگر این نشست دو روزه به عنوان فرصتی مناسب برای شرکت‌کنندگان به‌منظور پیشبرد مذاکرات به بن‌بست رسیده و تلاش در جهت یافتن راه‌حل‌هایی جدید برای بحران‌ها و مناقشات کنونی است.
سران بیست کشور قدرتمند صنعتی برای نخستین بار سال ۲۰۰۸ گرد هم آمدند تا راهی برای نجات اقتصاد جهانی پس از اوج‌گیری شدیدترین بحران مالی هفت دهه اخیر بیابند.
گروه بیست در حالی سیزدهمین اجلاس خود را برپا کرده است که احساسات ناسیونالیستی در بسیاری از کشورهای جهان رو به گسترش است. سران بیست اقتصاد بزرگ دنیا که گردش بیش از هشتاد درصد از اقتصاد جهان را در دست دارند، در این شرایط با مسائلی روبه‌رو هستند که از یک سو توان و ظرفیت‌های موجود در گروه بیست برای مقابله با تنش‌های تجاری و اقتصادی را به چالش کشیده و از سوی دیگر باعث تزلزل در بازارهای جهانی و نیز زمینه‌ساز بروز اختلافات ژئوپلیتیک شده است.
جنگ تجاری میان آمریکا و چین، دو قدرت بزرگ اقتصادی جهان بیش از هر چیز مذاکرات بوئنوس آیرس را تحت‌الشعاع قرار داده است. هر دو کشور پیش از این در اقدامی متقابل تعرفه‌های گمرکی را بر صدها میلیارد دلار واردات کالاهای رقیب افزایش داده‌اند.
حل اختلافات موجود میان واشنگتن و پکن که بر رشد اقتصاد جهانی سنگینی کرده است، می‌تواند بهترین خروجی اجلاس گروه بیست در سال جاری باشد. بازارهای مالی جهان در صورت بروز توافق میان سران آمریکا و چین از هفته آینده روند رشد در پیش خواهند گرفت.
دونالد ترامپ ساعاتی پیش از آغاز نشست اعلام کرد نشانه‌های خوبی را برای مذاکره با همتای چینی خود مشاهده کرده است.
شخص جالب توجه در این اجلاس، ولیعهد سعودی بود و همچنین دوربین‌های عکاسان روی تعامل و برخورد رهبران و مقامات جهان با او متمرکز شده بود؛ کسانی که از نحوه برخورد عربستان با پرونده قتل جمال خاشقجی عصبانی بوده‌اند و شکایت داشته‌اند، پس از گرفتن عکس، او را مورد بی‌اعتنایی قرار دادند و به همین دلیل بن‌سلمان به‌سرعت بدون هیچ دست‌دادن و صحبتی با هیچ یک از مقامات محل را ترک کرد؛ حتی بزرگ‌ترین حامی بن‌سلمان یعنی دونالد ترامپ هم تنها به نگاهی به سمت او بسنده کرد و بن‌سلمان نیز به او لبخند زد؛ اما ترامپ بدون صحبت با بن‌سلمان رد شد و رفت. تنها کسی که با گرمی از بن‌سلمان استقبال کرد،
ولادیمیر پوتین بود که با لبخند و گشاده‌رویی با او دست داد. پوتین و بن‌سلمان در جریان نشست نیز در کنار یکدیگر نشستند.
به گفته یوری اوشاکوف، مشاور کرملین، هدف اصلی این دیدار تقویت روابط میان روسیه و عربستان است. پوتین از نقش عربستان در دستیابی به نتایج مثبت در سازمان اوپک قدردانی کرده است.
اما شاید پوتین برای مهار بن‌سلمان تلاش و در این راه از تجربه ترکیه استفاده می‌کند. زمانی که نشانه‌های اختلافات میان آنکارا و واشنگتن مشخص شد پوتین دستش را به سمت ترکیه دراز کرد. درنهایت هم پوتین در افزایش شکاف اختلافات میان دو طرف موفق شد تا حدی که ترکیه را از پیمان ناتو دور کرد. این مسئله از بعد استراتژی درازمدت برای روسیه اهمیت زیادی دارد.
ماجرای خاشقجی همچنان ناتمام است؛ اما آثار آن متوجه بن‌سلمان است و او را هر روز منزوی‌تر می‌کند. ماکرون نیز در دیدارش با بن‌سلمان بر پافشاری اروپایی‌ها برای مشارکت کارشناسان بین‌المللی در تحقیقات درباره خاشقجی تأکید کرد.