به گزارش پایگاه خبری ربیع، «جهاد تبیین» موضوعی است که ماه‌های اخیر در بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بارها مورد تأکید و اشاره قرار گرفته است و رهبر انقلاب اسلامی ابعاد مختلف آن را توصیف کرده‌اند. جهادی که وظیفه همگانی است و اتفاقا همه آحاد جامعه می توانند در آن ایفای نقش کنند، البته بزرگترها و نسلهای اول و دوم انقلاب باید بیشترین نقش را داشته باشند چرا که آنها قبل از انقلاب را دیده و لمس کرده اند و بعد از انقلاب را نیز با جان خود لمس داشته اند و می دانند در این چهل و سه سال چه بر سر این ملت آمده و چگونه سرپا و محکم و استوار همچنان در میدانند و ایستادگی می کنند؟ این جهاد فریضه ای است که هر کس به قدر توانایی خود باید در آن وارد شود و به وظیفه عمل کند چنانچه رهبر فرزانه انقلاب فرمودند: «جهاد تبیین» یک فریضه است. «جهاد تبیین» یک فریضه‌ی قطعی و یک فریضه‌ی فوری است و هر کسی که میتواند[باید اقدام کند].» ۱۴۰۰/۱۱/۱۹

«در این جهادی که وجود دارد، در این جنگ بی‌امانی که وجود دارد بین اسلام و کفر، بین حق و باطل، بین روایت دروغ و حقیقت -این جنگی است بین اینها- ما در کجای این جبهه قرار داریم و حضور داریم؟» ۱۴۰۰/۱۱/۰۳

آری، دشمن با همه توان رسانه ای خود وارد عمل شده تا واقعیت ها را وارونه جلوه دهد و جای حق و باطل را عوض کند و بر فکر و اندیشه ملت بخصوص عزیزانی که نه قبل از انقلاب را درک کرده اند و نه دوران  اول انقلاب را و نمی دانند ما کجا بوده ایم و اکنون کجا هستیم؟ چه داشتیم؟ و اکنون چه د اریم؟ در هر حال فرمان جهاد تبیین، خطابی عمومی است که همه افراد جامعه در جنگ رسانه‌ای دشمن علیه حقایق دوران چهل و سه ساله ملت ایران ، مخاطب آن هستند و میتوانند ایفای نقش کنند؛ اگرچه مسئولین در این زمینه وظایف سنگین‌تری بر دوش دارند.مسئولین باید پیشرفت های چهار دهه دوران گذشته را برای مردم تبیین و اطلاع رسانی کنند! قطعا در جهت اطلاع رسانی و مقایسه دوران قبل و بعد از انقلاب به شدت کم کاری شده است و این کم کاری فضا را برای تاثیر ایجاد جو روانی دشمن و قلب واقعیت ها تا حدی فراهم نموده است لذا امام جامعه فرمان می دهند تبیین یک امر و فریضه قطعی و فوری است؟ تردیدی وجود ندارد که کم کاری در زمینه آفتی بزرگ خواهد داشت که دودش به چشم همه ملت خواهد رفت؟ البته باید تاسف خورد که از زمانی که رهبر عزیزمان بر این موضوع تاکید فرموده اند اقدام بایسته ای صورت نگرفته است؟! حتی صدا و سیما که باید راس هرم تبیین قرار گیرد هنوز اقدام چشمگیری نداشته است و ورودی موثری در آن دیده نشده است!

رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند ما باید بحث تبیین را نسبت ‌به حقایق انجام بدهیم و خیلی از حقایق باید تبیین شوند. این جمله به‌معنای این است که هنوز بسیاری از حقایق هستند که تبیین‌ نشده‌اند و یا به‌خوبی این کار انجام نشده ‌است. در مقابل تبیین، حرکت گمراه‌کننده و تحریف‌کننده دشمن وجود دارد که از جوانب مختلف و از صدها طرف به‌سوی ملت ایران سرازیرشده و می‌خواهد افکار مردم را مورد اثرپذیری سم‌آلود قرار دهد. از این ‌جهت، یکی از موضوعات خوبی که رهبر انقلاب ذکر می‌کنند این است که افکار عمومی را به‌سمت راه درست و منطقی و راهی که در آن عقلانیت انقلابی هست، هدایت کنیم. «جهاد تبیین»، خنثی‌کننده توطئه دشمن است. با «جهاد تبیین» می‌توان حرکات صحیح را منتشر کرد و به سؤالات پاسخ داد. همچنین با «جهاد تبیین» می‌توان ابهام‌آفرینی‌های موجود در فضای اجتماعی و مجازی را به‌نوعی مورد خدشه قرار داد و با آن مقابله کرد.این یک جنگ است و در جنگ علاوه بر دفاع باید حالت تهاجم نیز به خود گرفت. فقط با دفاع، نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد بلکه باید در سمت و جهت هایی تهاجم و حمله نیز داشت. معرفی دستاوردهای دوران چهل و سه ساله انقلاب نیاز به یک روایت‌گری صحیح  در چارچوب مفاهیم رسانه‌ای به‌روز دارد. با بررسی دقیق و با در نظر گرفتن عملکرد ۴۳ ساله انقلاب اسلامی، می توان استقلال امروزی ملت ایران را از چنان با استحکام معرفی کرد که نه تنها هیچ تصمیم گیری بیرونی بر اراده ملی فائق نخواهد شد؛ بلکه این جمهوری اسلامی ایران است که در فراسوی مرزها به قدرتی تاثیرگذار در عرصه بین‌الملل و تصمیم‌گیر در منطقه پیرامونی تبدیل شده است و هیچ تصمیمی در منطقه بدون حضور ایران عملی نخواهد بود.

دشمن با سیاه نمایی از طریق رسانه های وابسته به خود، سعی دارد این مولفه را از ذهن مردم ایران بگیرد. از طرفی تلاش می کند استقلال ما را زیر سوال ببرد در حالیکه  تنها کشوری که مستقل از ابر قدرتها برای خود تصمیم می گیرد ایران است که دشمن را عصبانی کرده است. رویکرد نه شرقی و نه غربی در واقع تداعی کننده استقلال سیاسی جمهوری اسلامی ایران می‌باشد. البته این رویکرد مخالف ارتباط با کشورهای دنیا نیست. یک نکته هم اینکه در طول عمر انقلاب اسلامی همواره اراده مردم در امر حکومت داری مشهود است. شاخص مهم و بی نظیری که از آن بعنوان آزادی یاد می شود.  مشارکت مردم در عرصه های مختلف از جمله انتخابات، نقدهای درون ساختاری برای بهبود بهتر کشور، از شاخص نظام سازی انقلاب ۱۳۵۷ است. دستاوردی که امروز در جایگاه یک مدل و الگو در جهان اسلام مطرح و نقشی گفتمانی در تمام تلاش های آزادی خواهانه جنبش های اسلامی اصیل پیدا نموده است.  امروز جمهوری اسلامی ایران در سطحی از توان بالای بازدارندگی دفاعی، توانمندی های درونزای اقتصادی، استقلال سیاسی، وسعت قدرت نرم و تعمیق عمق راهبردی منطقه ای و جهانی قرار دارد و به یک بازیگر مهم بین‌المللی تبدیل شده است. علی رغم فتنه‌های بی شماری که در چهار دهه گذشته بوده است که آخرین آن فتنه عظیم اقتصادی و رسانه ای برای سیاه نمایی علیه انقلاب در جریان است؛ ولی بدنه انقلاب اسلامی همراه با امید و برنامه ریزی برای فتح قله های رفیع مجدانه رو به جلو است.

نکته مهم در این برهه این است که انقلاب اسلامی نیاز به یک روایت‌گری صحیح از دست‌آوردها دارد که اجازه عملیاتی شدن سیاست ناامید سازی مردم را نسبت به آینده را از دشمن بگیرد. «جهاد تبین» و توجه اساسی و ریشه‌ای به این موضوع نیاز اساسی کشور و انقلاب اسلامی است. همه کارکردها، دستاوردها و خصوصیات انقلاب اسلامی که در دنیا بی نظیر است، نیازمند معرفی آن به نسل جدید دارد و باید با قدرت و با پشتوانه‌های تاثیر‌گذار ادامه پیدا کند.