به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل ازاداره رسانه شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی استان اصفهان، عضو هئیت مدیره صنایع ملی پلیمر ایران در این نشست خبری گفت: تولید سالانه کالاهای نیمه ساخته و ساخته شده ایران در حوزه مصنوعات پلیمری ۵/۳ میلیون تن است که هر کیلو آن تنها یک دلار فروخته می شود. بیژن سحرناز با اشاره به توانمندی‌های فرااستانی اصفهان که حتی می‌تواند در منطقه موفق باشد، اظهار کرد: به طور قطع بازارهای داخلی محدودیت هایی دارد که برای توسعه صنایع باید روی به صادرات آوریم. وی با بیان اینکه سه اصل در موضوع صادرات موثر است، گفت: توسعه تکنولوژی، خصوصی سازی و نگاه جهانی می تواند منجر به موفقیت در صادرات شود. عضو هیئت مدیره انجمن لوله و اتصالات پی‌وی‌سی ایران با تاکید بر اینکه در صنعت همچنان با مشکل نوآوری مواجه هستیم، تصریح کرد: هر چه نوآورتر باشیم به طور قطع جای مناسبتری در بازار هشت میلیاردی دنیا خواهیم داشت و باید جهانی فکر کنیم تا بازارهای منطقه را تصاحب کنیم. وی با بیان اینکه تولید سالانه کالاهای نیمه ساخته و ساخته شده ایران در حوزه مصنوعات پلیمری ۵/۳ میلیون تن است که هر کیلو آن تنها یک دلار فروخته می شود، گفت: در آلمان همین محصول ۵/۵ میلیون تن در سال تولید می شود که هرکیلو آن در بازار رقابتی پنج دلار است.

از خام فروشی پرهیز کنیم

همچنین محمدرضا هوایی یکی از تولیدکنندگان محصولات پلیمری دیوارپوش، ابزارآلات و دکوراتیو ساختمان در این نشست با بیان اینکه از این صنعت می توان برای شهر و کشور بهره وری ایجاد کرد، اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از مواد اولیه پتروشیمی های کشور به ترکیه صادر می شود و با تبدیل به محصول نهایی تولیدات آنها با هفت برابر قیمت به اروپا صادر می شود، در حالی که تولیدکنندگان ایرانی نیز همین پتانسیل را دارند، اما به دلیل مشکلات و برخی قوانین هنوز قدرت رقابت در دنیا را به دست نیاورده اند. وی تصریح کرد: برخی تولیدات ما از کیفیت مناسبی برای رقابت با محصولات ترکی برای صادرات به اروپا مواجه هستند، اما متاسفانه برخی شرکت های ایرانی در نمایشگاه های خارجی محصولات بی کیفیتی را ارائه می دهند که موجب بی اعتباری محصولات ما می شود. این تولیدکننده پلی استایرن تاکید کرد: در کشور باید بر تولید و کیفیت محصولات پلیمری صادراتی نظارت ویژه ای شود.

مهدی هوایی، دیگر تولیدکننده محصولات پی وی سی نیز در این جلسه، گفت: صنعت پلیمر پتانسیل خوبی در اشتغال و ارزآوری دارد و زمانی که به صنعتی همچون دکوراسیون داخلی ورود پیدا کند، تولید نهایی آن ارزش افزوده بالایی خواهد داشت. وی افزود: خوشبختانه تولیدات ما امروز دارای کیفیت و قابلیت رقابت با تولیدات مشابه خارجی خود است، البته برای موفقیت در صادرات در سطح کلان نیازمند ثبات قوانین هستیم.  این تولیدکننده تاکید کرد: از سوی دیگر برای توسعه صادرات مواد اولیه باید به سرعت در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد و از خام فروشی پرهیز کنیم.

ارزآوری با برگزاری نمایشگاه‌های خارجی

مدیر نمایشگاه های خارجی شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان نیز در این نشست خبری گفت: مطابق اعلام مرکز توسعه تجارت ایران، زمانی که تعداد برگزاری نمایشگاه های کشور به دو برابر زمان فعلی برسد، منجر به افزایش ۱۴ درصدی صادرات غیرنفتی خواهد شد. محمدمهدی دوایی، با تاکید بر اینکه برپایی نمایشگاه ها بهترین راه برای عرضه و فروش محصولات و توسعه صادرات است، افزود: به دنبال تحریم ها و با توجه به افزایش نرخ دلار، بهترین راه برای برون رفت از مشکلات اقتصادی، توجه به صادرات است. وی با اشاره به نقش برپایی نمایشگاه ها در صادرات به خصوص صادرات غیرنفتی، اظهار کرد: مطابق اعلام مرکز توسعه تجارت ایران، زمانی که تعداد برگزاری نمایشگاه های کشور به دو برابر زمان فعلی برسد، منجر به افزایش ۱۴ درصدی صادرات غیرنفتی خواهد شد. مدیر نمایشگاه های خارجی شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان گفت: شرکت نمایشگاه اصفهان، امسال بعد از ۲۵ سال از زمان تاسیس خود، نخستین نمایشگاه صنعت ساختمان را در بغداد برگزار کرد. وی با تاکید بر اینکه در کشورهای پیشرفته همچون آلمان شرکت های بزرگ سالانه ۴۰ درصد از بودجه خود را صرف برگزاری نمایشگاه ها می کنند، افزود: همچنین شرکت های کوچکتر نیز هزینه های بیشتری را برای حضور در نمایشگاه ها صرف می کنند. دوایی تصریح کرد: ما نیز در برگزاری نمایشگاه های خارجی به دنبال ارزآوری هستیم چرا که بهترین وسیله برای رسیدن به هدف و درآمد و توسعه صادرات حضور در نمایشگاه است. وی یادآور شد: تا پایان سال‌جاری شرکت نمایشگاه اصفهان برگزارکننده سه نمایشگاه دیگر همچون نخستین نمایشگاه صنعت توریسم سلامت ایران طی آذرماه در لبنان، نمایشگاه سنگ شیووتو چین در آبان ماه و نمایشگاه دکوراسیون طی بهمن ماه در مسقط عمان خواهد بود.

مشکلات صنعت چوب بسیار زیاد است

رئیس اتحادیه مصنوعات چوبی اصفهان نیز در این نشست خبری گفت: اگر صنعت ساختمان کشور رونق بگیرد ۱۰۰ شغل به صورت مستقیم و ۱۰۰۰ شغل به صورت غیرمستقیم ایجاد می‌شود. محمد شادمند با بیان اینکه این اتحادیه بیش از دو هزار عضو رسمی دارد و تعدادی بدون پروانه مشغول به کار هستند، اظهار کرد: مشکلات صنعت چوب بسیار زیاد است؛ از سوی دیگر درگیر قوانین صنفی بسیاری هستیم. وی با بیان اینکه زمانی که قانونی تصویب و اجرایی می شود، در زمانی کوتاه قانون دیگری تدوین و قانون قبلی نقض می شود، افزود: قوانین گمرکی و دستورالعمل های آن چنین مشکلی را دارد و این چرخه تولید را دچار مشکل می کند. وی با تاکید بر اینکه در صنعت کشور همواره شاهد تولیدات خوبی هستیم، افزود: اگر صنعت ساختمان کشور رونق بگیرد ۱۰۰ شغل به صورت مستقیم و ۱۰۰۰ شغل به صورت غیرمستقیم ایجاد می شود. رئیس اتحادیه مصنوعات چوبی شهر اصفهان با اشاره به ممنوعیت واردات برخی تولیدات خارجی به کشور، تصریح کرد: این تولیدات در کشور همانند مشابه خارجی تولید می شوند که باید برای مصرف تولیدات داخلی فرهنگسازی شود تا صنعتگر داخلی دچار مشکل نشود. وی با بیان اینکه صنعت چوب در استان اصفهان تاثیرگذار و برندهای مطرحی تولید دارند، اظهار کرد: تولیداتی که بعضا از ترکیه و چین وارد کشور می شد امروز با همان کیفیت در استان اصفهان تولید می شود و امیدواریم با حمایت دولت، صنعتگران بتوانند ماشین آلات به روز را خریداری و محصولات باکیفیت تری تولید کنند.

نمایشگاه محلی برای فروش اجناس نیست

رئیس اتحادیه فرش ماشینی، دکوراسیون داخلی و تزئینات اصفهان هم در این نشست با بیان اینکه اصفهان و کاشان قطب تولید فرش ماشینی کشور است، اظهار کرد: باید توجه داشت که نمایشگاه محلی برای فروش اجناس نیست، بلکه مکانی برای عرضه محصولات نوآورانه است. جواد قوه‌عود افزود: متاسفانه دیده می شود به دلیل بالابودن هزینه های جانبی نمایشگاه ها، شرکت کنندگان آن را به محلی برای فروش محصولات خود تبدیل می کنند. به گفته وی، در حال حاضر نوآوری زیادی توسط شرکت کنندگان در نمایشگاه های مختلف وجود ندارد، چراکه هدف آنها فروش محصولات است.