زهرا نصیری

به گزارش پایگاه خبری ربیع، از دیربازاصفهان همیشه به شهر سر سبز و باغ شهر معروف بوده است. اصفهان یک شخصیت چند ساحتی دارد که یکی از این ساحت‌ها، محیط زیست و فضای سبز آن است، در این راستا شهر اصفهان به دلیل طبیعت چهار فصل و خاص، از قدیم‌الایام مورد علاقه و توجه مردم برای زندگی بوده است.

در ادامه سلسله گزارشات یکساله مدیریت شهری با عنوان «۳۶۵ شبانه روز به احترام مردم اصفهان» درهشتمین گزارش که به موضوع زیست پذیری اختصاص داشت شهردار اصفهان به اقدامات خوبی که برای کاهش مصرف انرژی در اصفهان صورت گرفته است اشاره کرد و به کسب رتبه برتری این شهر درکشور به لحاظ مصرف بهینه برق و گاز در شهرداری خبر داد و گفت:مجموعه اقدامات شهرداری اصفهان در زمینه بهینه‌سازی مصرف انرژی شامل نوسازی روشنایی ۹۵ پارک با هزینه حدود ۱۸ میلیارد تومان، جایگزینی لامپ‌های کم مصرف با لامپ‌های پر مصرف و فرسوده، نوسازی ۱۵۰ تابلوی توزیع برق با اعتبار حدود ۶میلیارد تومان، بازسازی و نوسازی ۷۰ آبنمای شهری و فعال کردن ۴۵ سامانه آبرسانی آبیاری با هزینه ۹ میلیارد تومان بوده است.

اجرای طرح مانیتورینگ تجهیزات روشنایی در پارک های اصفهان

علی قاسم زاده ، با بیان اینکه حدود ۸میلیون کیلووات برق کمتر در طول یکسال گذشته مصرف کردیم، افزود: تراز مصرف برق ۱۰ ساله شهرداری حدود ۶۷ هزار مگا وات ساعت بود که به عدد ۶۱ هزار مگا وات ساعت کاهش دادیم؛ این اقدامات باعث شد رتبه نخست را در زمینه مدیریت مصرف بهینه انرژی برق در کشور کسب کنیم.

وی با بیان اینکه به منظور مصرف بهینه گاز نیز تجهیز ساختمان‌های شهرداری به سیستم‌های هوشمند، معاینه فنی موتورخانه‌ها و رفع مشکلات فنی نیز انجام شده است، افزود: تا پایان سال جاری تجهیزات شهرداری به بارکد مجهز می‌شود و در این راستا چنانچه به عنوان مثال تجهیزات روشنایی در پارکی خاموش باشد، شهروندان با گرفتن موبایل خود روی بارکد، وارد سامانه مانیتورینگ شده و پیام خاموش بودن لامپ به این سامانه ارسال می‌شود.

به کارگیری دانش درخت مایع  در اصفهان؛ جایگزینی ۲۶۰ هزار مترمربع گونه‌های کم آب در فضای سبزشهر اصفهان

 وی در ادامه صحبت های خود به حوزه فضای سبز رفت و با اشاره به پدیده جدید دانش‌بنیانی به نام «درخت مایع» گفت: یک پدیده جدید دانش‌بنیان به‌نام درخت مایع وجود دارد که برای مراکز آلوده و شلوغ شهر قابلیت تولید اکسیژن دارد، در واقع این پدیده، یک آکواریوم شیشه‌ای است که از آب و ریز جلبک تشکیل شده است و هرکدام از آنها به اندازه دو درخت ۱۰ ساله اکسیژن تولید می‌کند.

قاسم‌زاده تصریح کرد: روش «درخت مایع» اکنون به صورت آزمایشی در باغ گل‌ها به‌کار گرفته شده و جمع‌بندی آن تاکنون مثبت بوده است، از این‌رو در آینده از این نمونه‌ها در بعضی نقاط شهر برای تصفیه هوا می‌تواند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: مدیریت منابع آب، کاهش مصرف، اصلاح روش‌ها و آبیاری قطره‌ای، اصلاح گونه‌های گیاهی و حذف گیاهان وابسته به آب و جایگزینی با گونه‌های گیاهانی کم آب با سبزینه از دیگر اقدامات شهرداری اصفهان در حوزه فضای سبز است.

شهردار اصفهان با بیان اینکه طبق آخرین آمار جایگزینی ۲۶۰ هزار مترمربع گونه‌های متناسب با اقلیم فعلی شهر با نیاز آبی بسیار کم با گونه‌های پر آب انجام شده است، گفت: تعویض گل‌ها در دستور کار قرار دارد و برای عید نوروز نیز دوباره شهر گل باران خواهد شد و مردم بار دیگر چهره پر از گل شهر اصفهان را خواهند دید.

۴۰ میلیون مترمربع فضای سبزشهر اصفهان باید حفظ شود

وی با اشاره به دلایل قطع درختان کهن در سطح شهر تصریح کرد: برخی درختان شهر دچار آفت‌هایی می‌شوند که هیچ راهی جز قطع کردن آنها نیست.

وی با اشاره به این ادعا که با وجود کمبود آب دراصفهان چرا فضای سبز ایجاد میشود گفت:برخلاف این نظر، عموم مردم اعتقاد به گسترده‌تر شدن فضای سبز دارند، در تمام ادوار مدیریت شهری با هر مشکلی، به هر نحو ممکن از فضای سبز شهر اصفهان حفظ و حراست کرده‌اند، در حال حاضر نیز این حراست و نگهداری فضای سبز با وجود تنش آبی بسیار سخت‌تر شده است.

 قاسم‌زاده با بیان اینکه در این دوره مدیریت شهری قرارگاه آب باهدف پیگیری مشکلات آبیاری فضای سبز اصفهان تشکیل شده است، ادامه داد: در حال حاضر حدود ۴۰ میلیون مترمربع فضای سبز در شهر اصفهان داریم که باید حفظ شود، از این مقدار حدود سه میلیون و ۷۰۰ هزار اصله درخت در شهر اصفهان است که ۳۲ درصد از کل فضای سبز یعنی هشت میلیون مترمکعب از طریق پساب آبیاری می‌شود.

۱۰۰میلیارد تومان هزینه برای آبیاری با تانکرفضای سبزاصفهان 

وی با اشاره به اینکه پساب به صورت خام قابل استفاده نیست و باید تصفیه شود، افزود: در این دوره مدیریت شهری پساب در چهار منبع در شهر ذخیره و سپس تصفیه آلی می‌شود، پس از آن از طریق تانکر برای آبیاری فضای سبز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شهردار اصفهان با بیان اینکه آبیاری با تانکر برای شهرداری اصفهان حدود ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه ایجاد کرده است، ادامه داد: راهکار دوم برای جایگزینی انتقال آب پساب با تانکر این است که یک حلقه شبکه توزیع آبیاری پساب به دور شهر ایجاد و به صورت مویرگی برای آبیاری سطح شهر اقدام کنیم.

وی اضافه کرد: اجرای این طرح آغاز شده است و در این راستا پیش‌بینی می‌شود سال ۱۴۰۲ حلقه شبکه توزیع آبیاری پساب شهر تکمیل شود در این راستا می‌توانیم در سال ۱۴۰۳ شبکه مویرگی آبیاری سطح شهر را آغاز کنیم.

قاسم زاده تصریح کرد: حدود ۵۰ درصد آبیاری فضای سبز شهر به صورت قطره‌ای و ۱۸ درصد به صورت سنتی از طریق آبیاری غرقابی انجام می‌شود که باید به سمت اصلاح آن برویم.

وی با اشاره به اقدامات شهرداری در عرصه خدمات شهری و سازمان آتش‌نشانی گفت: شهرداری در حوزه تأمین ایمنی شهر نیز نسبت به راه‌اندازی دو ایستگاه آتش‌نشانی و استقرار ایستگاه‌های سیار در نقاطی مهم شهر همچون ابتدای گذر فرهنگی چهارباغ و بازار بزرگ اقدام کرده است.

خریداری۷۰ میلیارد تومان تجهیزات آتش‌نشانی  

وی سپس به سراغ حوزه آتش نشانی اصفهان رفت و خبر ازخرید حدود ۷۰ میلیارد تومان تجهیزات آتش‌نشانی برای اصفهان داد و افزود: بعضی از تجهیزات از جمله موتورهای تندرو و چهار چرخ مجهز در گذشته در اصفهان موجود نبود، اما برای سرویس‌دهی در معابر کم عرض و صعب‌العبور خریداری شده است.

شهردار اصفهان از به کارگیری فناوری‌های نوین و روش‌های مدرن در آتش‌نشانی شامل سامانه موقعیت‌یاب کاربردی برای کم کردن زمان رسیدن به محل حادثه خبر داد و افزود:با تماس هر شهروند با سازمان آتش‌نشانی، به صورت خودکار آدرس دقیق فرد برای سازمان مشخص می‌شود. بر این اساس زمان رسیدن نیروهای آتش نشانی اصفهان به محل حادثه ۳ دقیقه و۵۲ ثانیه است که به عدد استاندارد جهانی نزدیک است.

استانداردهای آتش‌نشانی  اصفهان با استانداردهای جهانی برابری می‌کند

قاسم‌زاده با اشاره به اینکه از نظر سرعت اقدام در حوزه آتش‌نشانی جز سه شهر برتر کشور هستیم گفت:در حوادث دیگر استان‌ها و شهرها همچون حادثه متروپل و سیل یزد نیروهای آتش‌نشانی برای کمک اعزام شدند که در این راستا امکانات و توانمندی‌های نیروهای آتش‌نشانی بسیار قابل تقدیر بود.

وی با بیان اینکه بسیاری از استانداردهای حوزه آتش‌نشانی با استانداردهای کشورهای تراز برتر جهانی برابری می‌کند، افزود: آزمایشگاه علت‌یاب حریق از دیگر اقداماتی است که تا پایان سال مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد، این آزمایشگاه با تجزیه و تحلیل عناصر موجود در منطقه آتش‌سوزی شده و تحلیل داده‌ها می‌تواند به ما کمک کند که از وقوع مجدد حادثه پیشگیری کنیم.

وی در خاتمه به سراغ حمل‌ونقل شهری و ناوگان تاکسیرانی رفت و گفت: حدود ۱۸ هزار تاکسی شهری در اصفهان فعال است که نیمی از آنها تاکسی پلاک زرد و نیمی دیگر تاکسی سرویس و تاکسی تلفنی است.

تاکسی مناسب برای شهر اصفهان «سورن» است

قاسم زاده ادامه داد: ۱۱ درصد از کل حمل‌ونقل شهری به وسیله تاکسی‌های شهری و هشت درصد از طریق تاکسی اینترنتی انجام می‌شود، در مجموع ۱۸ درصد از حمل‌ونقل از طریق تاکسی در حال انجام است.

 وی با اشاره به اینکه میانگین عمر تاکسی‌های شهری اصفهان بیش از ۱۰ سال است درحالی‌که باید حدود سه سال باشد افزود:  افزایش شدید قیمت خودرو موجب شده عمر ناوگان تاکسیرانی به ۱۰ سال برسد، در این راستا شهرداری به‌رغم پیگیری‌های جدی هنوز موفق به نوسازی ناوگان تاکسیرانی نشده است.

قاسم‌زاده با بیان اینکه تاکسی مناسب تاکسیرانی شهری «سورن» اعلام شده که قیمت امروز بازار آن حدود ۵۰۰ میلیون تومان است، ادامه داد: در گذشته دولت حمایت‌هایی را در این رابطه داشته است، اما در حال حاضر تنها حمایتی که قول داده شده، این است که خودرو به قیمت کارخانه به تاکسیرانان ارائه شود.امیدواریم  با حمایت دولت در ناوگان تاکسیرانی تحولی ایجاد شود.

زهرا نصیری