به گزارش پایگاه خبری ربیع، فرهاد سحرخیز در مصاحبه مطبوعاتی با اصحاب رسانه اظهار کرد: سالانه ۲۰۰ تن محصول از ۸۴ هزار هکتار مزارع زعفران ایران برداشت می شود، ۷۸ درصد از حجم تولید زعفران ایران محصول مزارع خراسان رضوی است و همچنین بیشترین زعفران جهان با ۳ هزار سال سابقه در شهرستانهای تربت حیدریه، زاوه، کاشمر، رشتخوار و مه ولات در جنوب خراسان رضوی تولید می شود.

سحرخیز تصریح کرد: در حال حاضر سطح کنونی زیرکشت زعفران در جنوب خراسان رضوی حدود ۷۰ هزار هکتار است، طی سالهای اخیر بطور متوسط سالانه ۵ هزار هکتار به سطح زیر کشت زعفران در خراسان رضوی افزوده شده است. بازده تولید در واحد هکتار در مزارع زعفران خراسان رضوی بطور متوسط ۴ تا ۵ کیلوگرم است.

عضو هیات مدیره صندوق توسعه صادرات زعفران ادامه داد: تقریبا همه شهرستانهای استان بین ۱۰ تا ۳۰ هزار هکتار مزرعه زیر کشت زعفران دارند، ۱۳۸ هزار بهره بردار بخش کشاورزی خراسان رضوی در حوزه کشت و تولید زعفران فعالیت دارند وهمچنین ۸۰۰ هزار نفر در استان بطور مستقیم درگیر امور مربوط به کشت، تولید و برداشت زعفران هستند

وی عنوان کرد: در چند ماه گذشته صادرات زعفران کاهش نیافته است اما بروز مسائل در مورد ارز و ناهماهنگی بین گمرک و سایر نهادها باعث محدود شدن صادرات زعفران شده است.

وی با اشاره به اینکه سالانه صادرات ۷۵ درصد محصول تولیدی زعفران ایران به خارج از کشور، عنوان کرد: محصول زعفران ایران به پنج قاره دنیا صادر می شود.

سحرخیز با بیان اینکه ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران در جهان است، گفت: آنچه زعفران ایران را از سایر کشورها متمایز می کند نخست حجم بالای تولید و دوم کیفیت بالا در کشت محصول است.

وی اضافه داشت: افغانستان در کشت زعفران و اسپانیا در عرضه به صورت خرده فروشی دو رقیب سرسخت ایران هستند، برای شکست این رقبا نیازمند یک عزم ملی هستیم.

سحرخیز ادامه داد: اسپانیا با اینکه فقط فروشنده زعفران است با پیش دستی در بازارسازی توانسته بزرگترین خرده فروش زعفران در دنیا شود، اما تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی در دهه ۸۰ بپاخاستند و تلاش کردند بازار زعفران را که در اصل باید متعلق به ایران باشد از آن خود کنند..

عضو هیات مدیره صندوق توسعه صادرات زعفران اضافه داشت: کشورهای هند و چین بزرگترین مصرف کنندگان زعفران در جهان هستند و افغانستان با رایزنی در حوزه تعرفه وارداتی موفق به صادرات زعفران بیشتری به آن کشورها شده در حالی که تعرفه واردات برای زعفران ایران به آن کشورها ۳۸ درصد است.