به گزارش پایگاه خبری ربیع، اکبر میرشکار ظهر امروز در نشست خبری که در سالن جلسات اداره‌کل کمیته امداد امام خمینی استان قم برگزار شد، با اشاره به فرا رسیدن سالروز تاسیس کمیته امداد امام خمینی در ۱۴ اسفندماه اظهار کرد: رسانه‌های استان قم نگاهی ویژه نسبت به فعالیت کمیته امداد در این استان داشته به همین علت در عرصه‌های مختلف با استفاده از ظرفیت‌های خود مشارکت لازم را انجام دادند.

وی با بیان اینکه کمیته امداد برکات بسیاری را برای جامعه اسلامی به دنبال داشته است، اضافه کرد: کمیته امداد با استفاده از ظرفیت‌های مختلف به شیوه مطلوب در راستای کمک‌رسانی به مددجویان گام برداشته است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی استان قم از افزایش سه برابری مستمری مددجویان با نگاه مثبت دولت و مجلس یاد کرد و گفت: در لایحه بودجه ۹۷ نیز افزایش مستمری در نظر گرفته شده است هر چند این مبالغ نمی‌تواند به صورت کامل خانواده‌ها را تأمین کند اما این نگاه مثبت دولت و مجلس قابل تقدیر است.

وی با تاکید بر اینکه کمیته امداد در حوزه‌های اشتغال‌زایی و فرهنگی نیز برای حمایت از خانواده‌ها گام‌های مطلوبی برداشته است، عنوان کرد: اکنون کمیته امداد یک منظومه خدمات جامع را به خانواده‌ها ارائه می‌کند.

میرشکار با اشاره به اینکه امسال ۳۳ میلیارد تومان مستمری با استفاده از بودجه دولتی به مددجویان پرداخت شده است، مطرح کرد: یارانه مددجویان به حساب صندوق قرض‌الحسنه امداد واریز می‌شود تا این افراد دسترسی راحت‌تری داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: در هفته احسان و نیکوکاری روز پنج‌شنبه ۱۷ اسفندماه جشن توانمندسازی هزار و ۳۰۰ خانواده کمیته امداد با حضور جمعی از مسؤولان استانی و ملی برگزار می‌شود.

میرشکار با بیان اینکه کمیته امداد خدمات خود را در دوره زمانی مشخصی به مددجویان ارائه می‌دهد، مطرح کرد: هر چند تاکنون بخش قابل توجهی از خانواده‌ها توانمندسازی و از چرخه امداد خارج شده‌اند و امیدواریم علاوه بر کمیته امداد، دستگاه‌های مختلف نیز در راستای اشتغال‌زایی گام بردارند اما اکنون نیز ۸۰۰ خانواده نیازمند شناسایی شده که باید در سال آینده مورد حمایت قرار گیرند.

وی گفت: کنترل ورودی‌های کمیته امداد فقط بر عهده این مجموعه نیست چراکه اهتمام دستگاه‌ها نسبت به رسالت‌هایشان می‌تواند در کاهش فقر در جامعه مؤثر باشد.

میرشکار با تاکید بر اینکه جشن نیکوکاری امسال از سه ماه گذشته با مراجعه به خیرین و برگزاری نشست‌های مختلف دنبال شده است، اظهار کرد: بیش از ۱۷۰ هزار پاکت در مدارس توزیع شده است. مدیریت توزیع این منابع در اختیار مدیران مدارس است تا برای دانش‌آموزان نیازمند هزینه شود هر چند گاهی امکان دارد دانش‌آموز نیازمندی عضو کمیته امداد نباشد.

وی از ایجاد ۱۲ پایگاه ثابت جشن نیکوکاری و فعالیت ۲۰ اکیپ سیار در شهر قم یاد کرد و گفت: درآمد جشن نیکوکاری سال گذشته یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون تومان بوده که ۴۴۰ میلیون نقدی و یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون کالای قابل استفاده و جدید بوده است.

میرشکار به توزیع ۵۰ هزار پاکت ویژه جشن نیکوکاری در میان اصناف اشاره کرد و ادامه داد: سرانه کمک‌های مردمی به کمیته امداد در قم از میانگین سرانه کشور بالاتر است، قمی‌ها در سال جاری میانگین ۲۲ هزار تومان به کمیته امداد کمک کرده‌اند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی استان قم خاطرنشان کرد: صندوق قرض الحسنه امداد ولایت تاکنون نزدیک به چهار هزار مورد تسهیلات قرض الحسنه را از یک تا پنج میلیون تومان پرداخت کرده است، مبلغ سپرده‌گذاری‌ها به یک میلیارد تومان نرسیده است به همین علت بیشتر از اعتبارات کمیته امداد قم برای پرداخت تسهیلات استفاده می‌کنیم.

وی یادآور شد: سال گذشته ۸۲ واحد و از ابتدای سال جاری تا امروز ۱۲۵ واحد مسکونی را خریداری و برای ۱۱۶ واحد نیز نزدیک به ۴۰ میلیون تومان پرداخت کرده‌ایم که در مجموع برای این اقدام ۹۰۰ میلیون تومان از اعتبارات دولتی و بیش از سه میلیارد تومان از کمک‌های مردمی استفاده شده است.

میرشکار خاطرنشان کرد: در سال جاری ۲۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات ویژه مددجویان کمیته امداد برای ۱۲ بانک عامل در قم مصوب و بیش از ۲۶ میلیارد تومان ابلاغ شده است و کمیته امداد هزار و ۷۰۰ نفر را برای دریافت این تسهیلات به بانک‌ها معرفی کرده اما با وجود پیگیری‌های مستمر مسؤولان همچنان فقط ۵۳ درصد از این مبلغ توسط ۹۹۶ نفر جذب شده است که این افراد طی ماه‌های آینده به توانمندسازی می‌رسند.

وی با تاکید بر اینکه برخی از بانک‌ها از بانک مرکزی هم برای پرداخت تسهیلات سخت‌تر عمل می‌کنند، تصریح کرد: امیدواریم با عنایت بیشتر بانک‌ها و مسؤولان بتوانیم ۴۷ درصد باقیمانده ویژه تسهیلات کمیته امداد را جذب کنیم چراکه اکنون کمترین آمار پرداختی را به خود اختصاص داده‌ایم.

میرشکار با اشاره به اینکه امسال از محل اعتبارات امداد در قالب صندوق قرض‌الحسنه ولایت دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات به بیش از ۳۰۰ مددجو پرداخت شده است، گفت: سال آینده جشن توانمندسازی بیش از هزار خانواده کمیته را برگزار می‌کنیم.

وی از اجرای طرح مددکاری اسلامی در قم یاد کرد و ادامه داد: بیش از ۶۰۰ خانواده دارای شرایط خاص شناسایی شده‌اند و در قالب این طرح به دنبال رقم زدن ازدواج مجدد خانواده‌های طلاق، ایجاد اشتغال‌زایی برای افراد و رفع مشکل اعتیاد معتادان هستیم؛ ۲۰ اسفندماه نخستین جشن ازدواج مجدد مطلقه‌‌ها را برگزار می‌شود.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی استان قم با بیان اینکه طی ۱۱ ماه اخیر ۶۹۰ نفر از دختران کمیته امداد ازدواج کرده‌اند، افزود: با استفاده از درآمد مشارکت‌های مردمی یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان کمک هزینه جهیزیه به این افراد پرداخت شده است.

وی با اشاره به اینکه برای تأمین کالاهای ضروری ۲۰۰ کولر، ۱۰۰ یخچال و ۱۳۵ بخاری خریداری شده است، عنوان کرد: امسال برای خانواده‌های مورد پوشش سبد معیشتی به صورت کالا و بن پیش‌بینی کرده و برای بیش از دو هزار خانواده روستایی نیز سبد کالای ویژه درنظر گرفته شده که با اکرام به آن‌ها داده می‌شود.

میرشکار اضافه کرد: برای ۱۸ هزار خانواده شهری به ازای هر نفر ۵۰ هزار تومان بن کالا درنظر گرفته شده است و در مجموع یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بن توزیع می‌کنیم.

وی از اختصاص سامانه تلفنی ۰۹۶۸۸۷ ویژه مشارکت‌های مردمی در کمیته امداد امام خمینی یاد کرد و ادامه داد: نزدیک به ۵۰۰ کودک زیر ۱۲ سال با عنوان محسنین در قم داریم که پدران آن‌ها زندان رفته یا طلاق گرفته‌اند اما برای حمایت از آن‌ها حامی مورد نیاز را نداریم.

میرشکار با اشاره به اینکه امسال با مشارکت یک خیر ۵۸۵ میلیون تومان پارچه‌های درجه یک در استان قم برای مددجویان کمیته امداد درنظر گرفته شده است، گفت: با استفاده از این مشارکت مردمی ۴۱ هزار لباس را برای مددجویان تهیه کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه اکنون ۲۰ هزار و ۶۶۶ خانواده از خدمات کمیته امداد بهره‌مند می‌شوند، گفت: بیش از ۱۵ هزار مورد از آن‌ها دارای مستمری هستند و پنج هزار و ۳۳۷ خانواده نیز به صورت موردی از خدمات امداد استفاده می‌کنند.

میرشکار با تاکید بر اینکه سه درصد از جمعیت استان قم مورد حمایت کمیته امداد هستند، اظهار کرد: میانگین پوشش جمعیتی کمیته امداد در کشور چهار درصد است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی استان قم خاطرنشان کرد: ۱۴ هزار و ۵۱ مورد از خانواده‌های کمیته امداد دارای سرپرست زن هستند و ۱۳ هزار مورد از مددجویان بالای ۶۰ سال سن دارند.

وی با بیان اینکه بالاترین جذب حامی و سرانه پرداخت به ایتام به استان قم اختصاص دارد، گفت: هزار و ۸۱۰ یتیم در استان قم زیر پوشش امداد هستند که برای هر یتیم ماهیانه ۳۲۰ هزار تومان پرداخت می‌شود.

میرشکار با تاکید بر اینکه رویکرد کمیته امداد قم فرهنگی است، اظهار کرد: برای فعالیت‌های مختلف به دنبال جذب اعتبارات دولتی و استانی هستیم و ریالی از مبالغ مشارکت‌های مردمی صرف هزینه‌های جاری کمیته امداد نمی‌شود.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی استان قم با اشاره به اینکه برای هر خانواده در انتظار پوشش کمیته امداد ۳۰۰ هزار تومان نقدی پرداخت کرده‌ایم، اظهار کرد:‌ امیدواریم در سال آینده بتوانیم بخش قابل توجهی از این افراد را به مجموعه کمیته امداد اضافه و از آن‌ها به صورت ویژه حمایت کنیم. وی در پایان یادآور شد: ۳۲ میلیارد تومان در سال جاری جذب مشارکت‌های مردمی داشته که ۶.۵ درصد این آمار نقدی و باقیمانده آن کالاهای خوب و نو بوده است و امیدواریم این مبلغ مشارکت‌های مردمی تا پایان سال جاری به بیش از ۳۵ میلیارد تومان برسد.

انتهای پیام/